به گزارش عصرپرس از وزارت بهداشت، محمد آقاجانی معاون درمان در تشریح این خبر گفت: به منظور اجرایی شدن بند 1-8 سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر استقرار نظام سطحبندي خدمات سلامت و اجرای بند الف ماده 72 و بند ث ماده 74 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران (مصوب 14/12/1395 مجلس شورای اسلامی)، سند نقشه راه درمان 1404 (سطح بندی خدمات درمانی نظام سلامت) کشور که براساس مطالعات جمعیتی، محاسبه بار بیماری ها، مهاجرت و دسترسی بیماران، وضعیت جغرافیایی کشور و مقایسه با سایر کشورهای منطقه و کشورهایی با درآمد سرانه مشابه تدوین و نهایی شده است ، در چند روز آینده ابلاغ خواهد شد.
وی اضافه کرد: در سند ملی نقشه راه درمان، نقشه آینده خدمات تشخیصی درمانی تا سال 1404 در کشور ترسیم شده و اجرای آن سهم بزرگی در رشد و توسعه کشور به ویژه ایجاد عدالت در توزیع منابع و خدمات سلامت و دسترسی آحاد مردم به ویژه در مناطق محروم خواهد داشت.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: سطح بندی خدمات درمانی شامل بیمارستانها، مراکز جراحی محدود، برخی دیگر از موسسات پزشکی، 8 نوع تجهیزات پزشکی سرمایه ای سنگین و نیروی انسانی شامل پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان و کادر پزشکی است. بر اساس این سند حداقل جمعیت یک شهرستان برای تأسیس بیمارستان جدید با تعرفه دولتی 50.000 نفر و حداقل تخت بیمارستان های جدید 60 تخت خواهد بود.
آقاجانی یادآور شد: در شهرهای مرکز استان به ازای هر 1000 نفر جمعیت 1.5 تخت بستری با تعرفه دولتی و در سایر شهرهای کشور به ازای هر 1000 نفر جمعیت، 1 تخت بستری با تعرفه دولتی ضرورت دارد. تخت های باقیمانده یعنی فاصله «تعداد تخت های با تعرفه دولتی» با «تعداد کل تخت های برآورد شده برای هر شهرستان» با منابع بخش خصوصی، عمومی و یا خیریه ایجاد می شود.
وی با اشاره به تدوین این سند با همکاری مدیران، اندیشمندان و کارشناسان حوزه درمان وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان و سایر دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در طول یک سال و نیم گذشته، گفت: این سند تا سال 1404 در کشور فرصت ایجاد 73هزار تخت بیمارستانی جدید با تعرفه دولتی و 40 هزار تختخواب با تعرفه خصوصی را فراهم می کند و موجب بهبود دسترسی آحاد مردم در سراسر کشور به ویژه نقاط محروم به خدمات درمانی به صورت عادلانه می شود.
معاون درمان وزارت بهداشت در پایان گفت: سند ملی نقشه راه درمان نقش بسزایی در توسعه پایدار و همه جانبه مناطق محروم کشور خواهد داشت همچنین بستر بزرگی برای اشتغال به ویژه در گروه های بهداشتی، درمانی ایجاد کرده و فقط به صورت مستقیم می تواند بیش از 300هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کند.