به گزارش عصرپرس از وزارت نیرو، محسن طرزطلب افزود: با برنامهریزی دقیق صورت گرفته و با همکاری بخش دولتی و خصوصی خواهیم توانست ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر را تا اواخر شهریور امسال به پنج هزار مگاوات و تا پایان پاییز هفت هزار مگاوات و تا پایان زمستان به ۱۰ هزار مگاوات برسانیم.
وی در باره پیش بینی برنامه ساخت۳۰ هزار مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر در وزارت نیرو برای یک دوره ۴ ساله تا پایان دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: قرار است از این میزان ظرفیت ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث شود.
معاون وزیر نیرو در باره تعهد ساتبا برای ساخت ۱۰ هزار مگاوات تا پایان امسال ادامه داد: طبق برنامهریزی صورت گرفته، در ماههای تابستان امسال ماهانه یک هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه تجدید پذیر اضافه شود که عدد قابل توجهی محسوب میشود؛ بدین منظور تمهیدات مورد نیاز اندیشیده شده و اجرای پروژهها آغاز شده و نویدبخش آن خواهد بود که شهروندان در اقصی نقاط کشور شاهد اجرای پروژههای نیروگاه های خورشیدی ۳ مگاواتی و مزارع خورشیدی در ۳۱ استان کشور خواهند بود.
دو هفته دیگر سرعت احداث تجدیدپذیرها بیشتر می شود
طرزطلب گفت: از دو هفته آینده پروژههای نیروگاههای تجدیدپذیر همزمان با بکارگیری تجهیزات نیروگاهی وارد شده به کشور سرعت بیشتری میگیرد، نیروگاههای ۳ مگاواتی در یک هزار نقطه کشور در حال ساخت است که از تیرماه به تدریج این نیروگاهها به مدار شبکه سراسری وارد میشوند.
وی ادامه داد: هم اینک حدود ۲۰ هزار مگاوات کسری برق در اوج بار وجود دارد، که بهرهبرداری نیروگاههای در حال ساخت به رفع بخشی از ناترازی برق در پیک روز کمک خواهد کرد و مشکل کمبود سوخت نیروگاهی در زمستان سال آینده نخواهیم داشت.
رئیس ساتبا افزود: قرار است ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر طی ۴ سال و در طی فعالیت دولت چهاردهم به بهرهبرداری برسد، برطبق قانون برنامه هفتم توسعه و تا پایان برنامه قرار است ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر ایجاد شود در حالی که طبق دستور ریاست جمهوری و با توجه به نیاز کشور این ظرفیت به ۳۰ هزار مگاوات تا پایان کار دولت افزایش یافته است.
اضافه شدن ماهانه ۱۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر
طرزطلب گفت: در آغاز کار دولت چهاردهم، ظرفیت منصوبه نیروگاههای تجدید پذیر حدود ۱۲۰۰ مگاوات بوده و در طی چند ماه گذشته ۵۰۰ مگاوات به این ظرفیت اضافه شده است و به این ترتیب به طور متوسط ماهانه ۱۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر اضافه شده است.
وی درباره روند ساخت نیروگاههای خورشیدی در دستگاههای دولتی به عنوان مصوبه اخیر دولت، خاطرنشان کرد: بر طبق مصوبه دولت، معاونت علمی ریاست جمهوری مامور به تجهیز دستگاههای دولتی استان تهران به نیروگاههای خورشیدی شده است؛ ساتبا برای سایر استانهای کشور نیز در حال برنامهریزی است تا دستگاههای دولتی مشمول ماده ۵ قانون خدمات کشوری بتوانند با انتخاب پیمانکاران اجرایی به ساخت نیروگاههای خورشیدی وارد شوند و در این میان طی ساز و کاری تجهیزات در اختیار این دستگاهها قرار خواهد گرفت.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: در پی برنامهریزی صورت گرفته در ساتبا و بر اساس درخواست از دستگاههای اجرایی، مقرر شده است، هر دستگاه حداقل یک واحد نیروگاهی ۵ کیلوواتی در مجموعه خود نصب کند که با در نظرگرفتن فضای ۴۰ تا ۵۰ مترمربعی و هزینه پایین حدود ۱۰۰ میلیون تومانی برای نصب این میزان ظرفیت، دستگاه ها میتوانند نیروگاهها را در بامها، فضای حیات اداری و یا سقف پارکینگ های خود نصب کنند.
طرزطلب گفت: اگر نیاز دستگاههای دولتی و تعهد آنها به بیش از یک مگاوات برسد میتوانند از واحدهای نیروگاهی ۳ مگاواتی در حال ساخت، خریداری و برق مصرفی مورد تعهد را از این محل تامین کنند.
وی در باره روند کند ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر در بخش صنعتی خاطرنشان کرد: هر واحد صنعتی که ۸۰ درصد دیماند خود را نیروگاه تجدیدپذیر نصب کند مشمول مدیریت مصرف بار نخواهد شد؛ به عنوان مثال اگر سقف مصرفی یک واحد صنعتی ۱۰۰ مگاوات و ۸۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر نصب کند، مشمول مدیریت مصرف بار نمی شود.
صنایع تاکنون فقط ۲ هزار مگاوات نیروگاه زدند
رئیس ساتبا با اشاره به اینکه واحدهای صنعتی پرمصرف طبق قانون موظف شده بودند که تا پایان سال ۱۴۰۴، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب کنند و در این میان وظیفه داشتند ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی نصب کنند، گفت: تاکنون حدود ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط صنایع احداث شده است که مشمول عدم قطعی برق هم شدهاند.
طرزطلب درباره نحوه تامین تجهیزات نیروگاه تجدیدپذیردر کشور، خاطرنشان کرد: بر حسب دستور ریاست جمهوری حدود ۲۰۰۰ مگاوات تجهیزات نیروگاه تجدید پذیر خریداری شده که به تدریج به کشور وارد می شود.
وی ادامه داد: واحدهای صنعتی که نیازمند تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر است و امکان تامین داخلی آن در مدت مقرر و مورد نیاز خود ندارند میتوانند به ساتبا مراجعه کنند تا برای موضوع ثبت سفارش و تامین ارز مورد نیاز آنان تسهیل شود.
قیمت ساخت نیروگاه تجدیدپذیر
رئیس سابتا از کاهش قیمت تمام شده ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در دنیا خبرداد و گفت : قیمت تمام شده برای ساخت یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی به ازای هر کیلووات ۳۵۰ دلار تمام میشود که در مجموع ساخت یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی، ۳۵۰ میلیون دلار تمام می شود و این در حالی است که قیمت تمام شده ساخت ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی حدود ۷۰۰ میلیون دلار تمام خواهد بود؛ در نتیجه هزینه ساخت نیروگاههای خورشیدی یک سوم نیروگاههای با سوختهای فسیلی است، ضمن اینکه مزایای زیادی همچون مصرف نکردن گاز و نبود آلایندگی در پی خواهند داشت.
معاون وزیر نیرو افزود: تنها اشکال ساخت نیروگاه های خورشیدی این است که ما میتوانیم در طول روز از نیروگاههای خورشیدی استفاده کنیم و در هنگام شب تولیدی نخواهند داشت که به بدین منظور تمهیدات اندیشیده شده تا با استفاده از باتری، انرژی آن در زمان های غیرپیک ذخیره سازی شود و در هنگام شب مورد استفاده قرار گیرد.
حل مشکل بی برقی با تجدیدپذیرها
طرزطلب خاطرنشان کرد: در صورتی که ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه برقابی به کمک ۳۰ هزار نیروگاه نیروگاه تجدیدپذیر بیاید بسیاری از مشکلات بخش برق ما حل خواهد شد.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق(ساتبا) با تاکید بر صرفهجویی در مصرف برق در کشور، گفت برای تولید ۷۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در حال هزینه حدود ۲ میلیون دلار هستیم و در صورتی که صرفه جویی مصرف برق اتفاق بیفتد هزینه سرمایهگذاری در صنعت برق کاهش پیدا خواهد کرد و به دولت کمک خواهد کرد تا این میزان اعتبار را برای رفاه مردم هزینه کند.