به گزارش عصر پرس، نشست مدیران ارشد آب با حضور معاون وزیر نیرو در امور آبفا و محمد حاج رسولیها مشاور وزیر نیرو و مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد و گزارش عملکرد شش ماهه طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی ارائه شد.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو با بیان اینکه به شدت به طرح احیا و تعادل بخشی امیدوارم، گفت: کار بزرگی را آغاز کردهایم و اثرات مثبت این کار نه فقط در منابع آب زیرزمینی بلکه در همه بخشها مانند آب سطحی قابل مشاهده است.
به گزارش پاون و پانا، میدانی ادامه داد: در حال حاضر ما شاهد این اثرات مثبت در قوایی همچون قوه قضائیه و مقننه نیز هستیم. این کار بزرگ را باید با برنامه پیش بُرد و از هرگونه آشفتگی پرهیز کرد.
وی گفت: در چارچوب طرحهای بزرگ فعالیتها به پروژهها و زیر پروژههایی تبدیل میشود که هر کدام از آنها دارای مدیران مختص به خود است و اقدامات به طور منظم پایش و آسیب شناسی شده و موانع آن بر طرف میشود.
وی با تاکید بر ضرورت تحرک بیشتر طرح احیا، اظهارداشت: به طور مثال هنوز تشکیل شورایهای حفاظت تسهیل نشده و به همین دلیل باید سرعت عمل بیشتری داشته باشیم. همه پروژهها و زیرپروژههای این طرح به طور عجیبی با یکدیگر مرتبط هستند و باید با اجرای پیش نیازهای هر پروژه وارد پله بعدی شویم؛ در همین ارتباط باید دفتر مدیریت پروژه این طرح تقویت شود.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به حمایتهای وزیر نیرو از طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی تصریح کرد: در اجرای این طرح بخش ستاد وزارت نیرو و بخش شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران به دنبال یک هدف هستیم و میخواهیم با یک تلاش جمعی کاری ماندگار از خود به جا بگذاریم و کار اینجانب هم به عنوان معاون وزیر، رفع موانع و کمک به تحقق اهداف است.
میدانی بر لزوم مطالعه دقیق و چندباره دستورالعملهای طرح احیا توسط مدیران عامل شرکتهای آب منطقهای و سایر مسولان ذیربط تاکید کرد و اظهارداشت: با داشتن عزم و جدیت در کار حتما نتیجه خواهیم گرفت و من به شدت به طرح احیا امید دارم.
طرح احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی، با توجه به
مصوبه شورای عالی آب اقدامات مشترک وزارتخانه های کشور ، جهاد کشاورزی، راه و
شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را به دنبال دارد
که به همراه وزارت نیرو در خصوص مدیریت مصرف آب باید پیاده شود.
براساس این طرح در سال 94 به میزان 475 میلیون مترمکعب،
طی پنج سال به میزان 5.7 میلیارد مترمکعب و پس از 20 سال به میزان 110 میلیارد
مترمکعب اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی کنترل خواهد شد.
تقویت گروه های گشت و بازرسی، تجهیز چاه های کشور به
ابزار اندازه گیری و جایگزینی پساب از محورهای عملیاتی این طرح بشمار می رود.