به گزارش عصر پرس، ولفگانگ نیومن، با بیان اینکه آینده روشنی را برای انرژیهای تجدیدپذیر در خاورمیانه پیشبینی میکند گفت: اصولا در خاورمیانه به همان میزان که نفت زیادی وجود دارد به همان نسبت هم انرژی خورشیدی زیادی وجود دارد. این به ما انگیزه میدهد تا بتوانیم با استفاه از از انرژی خورشیدی سهم انرژیهای فسیلی را کم کنیم.
وی افزود: نگاه ما باید به سمت فروش نفت به کشورهایی باشد که دیگر شانسی برای استفاده از دیگر انرژیها ندارند و این یک کار تجاری خوب برای خاورمیانه در جهان خواهد بود.
رئیس بنیاد جهانی انرژی که با خبرنگار عصر پرس سخن میگفت اظهار داشت: ما باید دست به دست یکدیگر بدهیم و راه حلهای محدود و منطقهای را کنار بگذاریم و راه حلی جهانی پیدا کنیم. هر جایی مشکلات مختص به خودش را دارد. کشورهای مختلف منابع متعلق به جغرافیای خاص خودشان را دارند. مثلا کشوری نمیتواند از انرژی خورشیدی استفاده کند و باید از انرژی زمین گرمایی بهره بگیرد. ممکن است به این فکر برسید که این منبع برای این منطقه مناسب است و از آن استفاده کنید.
نیومن با اشاره به اینکه در بحث استفاده از انرژی در فرایند رو به رشدی قرار داریم گفت: برای تبدیل نور خورشید به الکتریسیته دو وجه عمده وجود دارد. نخست بحث ذخیره انرژی الکتریسیته است. به بیان ساده خورشید در شب غروب میکند و باید انرژی دریافتی در روز را ذخیره کرد. وجه دوم به شرایط پس از ذخیره انرژی مربوط میشود. یعنی این مسئله که حالا این انرژی ذخیره شده را چگونه استفاده و مدیریت کنیم. باید تا آنجا که ممکن است پنلهای خورشیدی زیادی در طول روز نصب کنیم. امروزه این سیستمها وجود دارد. به همبن خاطر نیاز به مدیریت هوشمند انرژی داریم.
رئیس بنیاد جهانی انرژی، در پاسخ به این پرسش خبرنگار عصر پرس که آیا کشورهای توسعهیافته توانستهاند انرژهای تجدیدپذیر را جایگزین سوختهای فسیلی کنند اظهار داشت: خیر هنوز این اتفاق کاملا نیفتاده است. اما مسئله اصلی جایگزینی کامل این انرژیها نیست بلکه بحث کاهش استفاده از انرژیهای فسیلی به صورت گام به گام است.
وی در توضیح افزود: هنگامی که بنیاد انرژی فرایند آگاهسازی مردم را در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر شروع کرد کار آهسته و گام به گام به پیش رفت. ما توانستیم محدودیت استفاده از انرژی برق برای ساختمانها را به تصویب برسانیم. در آن زمان میزان استفاده 260 کیلو وات در ساعت بود اما اکنون به 10 کلیو وات در ساعت رسیده است. درواقع توانستیم میزان مصرف انرژی را تا 90 درصد کاهش دهیم بدون آنکه کفیت کار تغییری کند.
نیومن در پایان گفت: ایران کشور فوق العادهای است و به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر پیش میرود.
ولفگانگ نیومن، بنیانگذار بنیاد جهانی انرژی است. این بنیاد هر سال جایزه جهانی انرژی را به فرد یا نهادی که در یکی از مقولههای زمین، آتش، آب، هوا و جوانان، فعالیت شایانی در زمینه استفاده دقیق و مقرون به صرفه از منابع و به کارگیری منابع انرژی جایگزین کرده باشد اهدا میکند. این جایزه در 9 بهمن 1392 به معصومه ابتکار اهدا شد. وی نخستین بانویی بود که موفق شد این جایزه را به خاطر فعالیتهای محیط زیستی خود کسب کند.
پایان خبر /