اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۱۶۳۴۷
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - 17 December 2019
رییس سازمان غذا و دارو خبرداد:

ریکال برخی داروها در پی تشدید نظارت ها در حوزه دارو

رییس سازمان غذا و دارو در مورد ریکال محصولات تولیدی سال گذشته برخی شرکت ‌های دارویی، گفت: نظارت ها در حوزه واردات و تولید دارو در ماه‌های اخیر تشدید شده، قاعدتا تعداد موارد ریکال دارو را افزایش داده و در زمینه کیفیت و ایمنی دارو مسامحه ای در این سازمان صورت نخواهد گرفت.

ریکال برخی داروها در پی تشدید نظارت ها در حوزه دارو

به گزارش عصرپرس، دکتر محمدرضا شانه ساز، با بیان این مطلب، افزود: در همین راستا، در محصولات سال گذشته یک شرکت، برخي از مواد متشکله در ساخت چند قلم دارو بعد از انجام تست های لازم و با انجام آزمايش مجدد توسط واحد تولیدی مصرف شده بودند، اگرچه هیچ گزارش منفی و نگران کننده ای از عوارض و یا کنترل سطح بازار  (pms) این اقلام دریافت نشده و مشكلي در این خصوص نبوده است، لکن این اقدام برخلاف ضوابط و مقررات سازمان غذا و دارو بوده است و لذا به محض دریافت خبر مصرف آنها متوقف و دستور جمع آوری توسط اداره کل دارو صادر شده است.

وی ادامه داد: ریکال محرمانه یا غیرمحرمانه تفاوتی در اصل موضوع ندارد، محرمانه بودن نامه با تشخیص این سازمان و به این دلیل است كه تا قبل از اطمينان از آزمايشات مجدد، هم جلوی توزيع و ادامه مصرف دارو گرفته شود و البته همزمان از سواستفاده رقبای احتمالی از ریکال و تخریب یک شرکت و برند قدیمی یا تشویش اذهان عمومی باتوجه به عدم وجود هرگونه گزارش منفی گرفته شود، لذا جمع آوري این داروها در حال حاضر الزاما به منزله مشكل كيفي نبوده و به دليل عدم رعايت مقررات سازمان غذا و دارو و گزارش مديريت شركت مذکور صورت گرفته است و موضوع کماکان تحت بررسی خواهد بود. البته بلافاصله موضوع در کمیسیون قانونی ساخت و ورود دارو مطرح و فرد یا افراد مقصر علاوه بر ممنوعیت در پذیرش مسئولیت جدید، جهت برخورد قانونی به مراجع ذی صلاح معرفی شدند.

براساس گزارش وزارت بهداشت، رییس سازمان غذا و دارو در پایان تاکید کرد: متاسفانه عده ای نامه محرمانه دولتی را با اهداف و انگیزه های شخصی در داخل و خارج از کشور منتشر کرده اند که در جای خود قابل پیگیری است، از سوی دیگر كم و كيف موضوع این نامه و این ریکال نیز همچنان به طور دقيق تحت بررسي است و البته با خاطيان بدون اغماض برخورد قانوني صورت خواهد پذيرفت و اطمینان داشته باشید، هيچ نهادي به اندازه سازمان غذا و دارو در پی صيانت از ایمنی و سلامت دارو و ارتقای صنعت دارو نیست و به محض اطلاع از هرگونه شبهه اي در این زمینه، ابتدا توزيع دارو را متوقف کرده و یا دارو را جمع آوری و پس از روشن شدن مطلب و ابعاد ماجرا، تصميم نهايي را اتخاذ و اجرا خواهد کرد.