اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۷۴۲۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۲۷ دی ۱۳۹۶ - 17 January 2018

طرح ایجاد ۶۰هزار فرصت شغلی در حوزه صنایع‌دستی روستایی و عشایری

جلسه بررسی طرح ایجاد ۶۰هزار فرصت شغلی در حوزه صنایع‌دستی روستایی و عشایری با حضور بهمن نامور‌مطلق معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی و عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار و رفاه اجتماعی عصر سه‌شنبه ۲۶ دی برگزار شد.
طرح ایجاد ۶۰هزار فرصت شغلی در حوزه صنایع‌دستی روستایی و عشایریبه گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس به نقل از سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، در این نشست که به میزبانی سازمان میراث‌فرهنگی و با حضور تعدادی از مدیران کل معاونت صنایع‌دستی و وزارت کار و کار‌شناسان این دو دستگاه برگزار شد، گزارش اقدامات انجام‌شده در دو ماه نخست اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری مورد بررسی قرار گرفت. 

بهمن نامور‌مطلق معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این نشست گفت: خوشبختانه با رایزنی‌های صورت‌گرفته و حضور در جلسات کمیسیون اقتصادی دولت در جریان تصویب طرح حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری با اعتبار یک‌و‌نیم‌میلیارد دلار، موفق به کسب دو‌ سهم ۱۰درصدی در حوزه صنایع‌دستی و گردشگری شدیم.  

وی افزود: این یک فرصت بسیار خوبی است که باید برای استفاده هرچه بهتر از این فرصت آمادگی کامل داشته باشیم و با برنامه‌ریزی کامل بتوانیم از این اعتبار تخصیص یافته به خوبی استفاده کنیم.  

نامور‌مطلق تصریح کرد: برای برنامه‌ریزی هرچه بهتر در این حوزه و استفاده مناسب از این اعتبار اختصاص یافته است، کمیته اشتغال تشکیل می‌شود که ۹ نفر به‌عنوان اعضای اصلی این کمیته انتخاب شده‌اند.  

وی افزود: این ۹ نفر، سه منطقه بزرگ کشور را برای جذب اعتبارات و برنامه‌ریزی بهتر اجرای این طرح مدیریت می‌کنند.  

معاون صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: این تسهیلات در مناطق روستایی با کارمزد ۶درصد و در مناطق عشایری با کارمزد ۴درصد به متقاضیان اختصاص خواهد یافت. 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به مزیت‌های توسعه و ایجاد فرصت‌های شغلی در حوزه صنایع‌دستی روستایی اشاره کرد و افزود: اگرچه کشاورزی یکی از اولویت‌های مهم در روستا‌ به‌شمار می‌رود، اما مسائلی مانند خشک‌سالی و کم‌آبی باعث شده تا روستاییان شرایط مناسبی در این بخش نداشته باشند؛ لذا باید در حوز‌ه‌هایی مانند صنایع‌دستی در روستا‌ها سرمایه‌گذاری کنیم. 

نامورمطلق افزود: صنایع‌دستی اشتغال آینده‌دار برای روستاییان و جامعه عشایری است و جزو مشاغل اصیل به‌حساب می‌آید.

وزارت کار در کنار سازمان میراث‌فرهنگی
عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست با تأکید بر رونق هرچه بهتر تولید و فروش صنایع‌دستی در مناطق روستایی و عشایری گفت: باید با همکاری و توافق‌نظر بتوانیم قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری را در حوزه صنایع‌دستی و گردشگری اجرایی کنیم. 

وی افزود: صنایع‌دستی در کنار دیگر اولویت‌های موجود در روستا‌ها مانند گیاهان دارویی باید مورد توجه قرار گیرد و وزارت کار و رفاه اجتماعی آماده هرگونه همکاری در اجرای این طرح با معاونت صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی است. 

منصوری افزود: این قانون در سال ۹۶ و نیز ۹۷ ادامه خواهد داشت لذا باید از شتاب‌زدگی پرهیز کرد و با یک برنامه‌ریزی مناسب بتوان این طرح را به‌خوبی اجرا کرد.  

وی خاطرنشان کرد: تا کنون جلسات بسیار خوبی برگزار شده و امیدوارم بتوانیم با استفاده از تجربیات هر دو دستگاه این قانون به خوبی اجرا شود و شاهد ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری باشیم.