به گزارش سرویس فرهنگی عصرپرس از خانه ملت، محمد بطحایی وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش درخصوص آمار و ارقام ورودیها و خروجیهای منابع انسانی در وزارت آموزش و پرورش، گفت: تا سال ١٤٠٠ حدود ٤٠ درصد نیروی انسانی کنونی که رقمی حدود ٤٠٠ هزار نفر می شود در عرصه تعلیم و تربیت شرایط بازنشستگی پیدا کرده و می توانند بازنشسته شوند.
گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برای تامین بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش میتوان با اتخاذ برخی سازوکارها بخشی از افراد مذکور که شرایط بازنشستگی را دارند ترغیب به ادامه فعالیت کرد، افزود: باید یادآور شد تا وقتی فردی بازنشسته نشود مشمول قانون منع بازنشستگی نمیشود زیرا مجددا دعوت به کار نشده و مشکلی در این حوزه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان راه اصلی و محوری تامین نیروی انسانی در عرصه تعلیم و تربیت محسوب می شود، اظهار کرد: باید ظرفیت دانشگاه فرهنگیان را به صورت اورژانسی توسعه دهیم تا طی ٤ سال آینده که افراد شرایط بازنشستگی را پیدا میکنند بتواند نیروی جایگزین را تربیت کند تا کمبود جبران شود.
بطحایی با اشاره به اینکه اگر بتوانیم حدود ١٠٠ هزار نفر از افراد مذکور را ترغیب به ادامه فعالیت کنیم نیاز به تامین ٣٠٠ هزار نیروی انسانی است، تصریح کرد: باید یادآور شد اگر آزمونی برای جذب نیروی انسانی برگزار شود، براساس ماده٢٦ اساسنامه فرهنگیان همه باید دوره آموزشی در دانشگاه مذکور طی کنند.
دانشگاه فرهنگیان ظرفیت پذیرش ٢٠ الی ٢٥ هزار نفر دانشجو در سال را ندارد
وی با اشاره به اینکه یکی از راه های افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان تشکیل کنسرسیوم با دانشگاههای دیگر به منظور بهرهمندی از ظرفیت علمی و تجهیزاتشان و بر اساس برنامه درسی دانشگاه مذکوراست، افزود: هم اکنون دانشگاه فرهنگیان ظرفیت پذیرش دانشجو در حد مورد نیاز ٢٠ الی ٢٥ هزار نفر در سال را ندارد؛ متاسفانه طی سالهای گذشته ظرفیت مورد نیاز در دانشگاه فرهنگیان ایجاد نشده است.
رایزنی با سازمان برنامه برای تأمین کسری بودجه
گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش و پرورش در خصوص مشکلات مالی عرصه تعلیم و تربیت و مواجه با کسری بودجه، خاطرنشان کرد: صحبتهایی با سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته و مقرر شده جلساتی با مسؤلان وزارتخانه آموزش و پرورش برگزار کنند تا میزان مطالبات و کسری ها تا پایان سال ٩٦ مشخص کنند که چقدر منابع نیاز داریم و متعاقبا کسری وجود دارد و بعد برای آن برنامهریزی شود تا تخصیص صورت بگیرد.