به گزارش عصرپرس، دکتر علیرضا رئیسی در مراسم «گرامیداشت روز جهانی ماما» که امروز(سهشنبه 16 اردیبهشت) در هتل قلب بیمارستان شهید رجایی برگزار شد، با اشاره به شعار فدراسیون جهانی مامایی گفت: شعار «ماماها، نقشی ضروری و حیاتی در هر بحران» برای روز مامایی سال جاری انتخاب شده است. اگر به شعار سال جاری توجه کنیم به این نتیجه میرسیم که ماماها در تمام بحرانها در خط مقدم سلامت حضور دارند.
وی ادامه داد: سازمانهای بینالمللی میبایست منتقد ایجادکنندگان بحرانها باشند. این روزها، شاهد مرگ و میر مادران و نوزادان در غزه هستیم و این در حالی است که سازمانهای بینالمللی نسبت به این جنایت سکوت کردهاند. به طور قطع، شعاری میبایست برای جنایات غزه در نظر گرفته شود؛ چرا که چندین هزار مادر و نوزاد در سایه سکوت سازمانهای جهانی به دلیل جنایات رژیم صهیونیستی شهید شدهاند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره نقش ماماها در دوران کرونا گفت: ایران جزو کشورهایی بود که مراقبتهای دوران بارداری طی دوران پاندمی کرونا در آن کاهش نیافت و دستاورد این موضوع به دلیل تلاش ماماها است.
رئیسی با بیان اینکه ۸۰ درصد مسئولیت زایمان توسط ماماها قابل انجام است، توضیح داد: اگرچه چنین پتانسیلی وجود دارد اما سهم سزارین از زایمان کشور بسیار زیاد است و حدود ۵۶ درصد زایمانهای کشور به صورت سزارین است. بررسیها بیانگر این است که میزان سزارین برخی استانها بیش از ۷۰ درصد است که یک نرخ بالا قلمداد میشود.
معاون بهداشت درباره تعداد ماماهای حاضر در نظام سلامت گفت: در حال حاضر، ۱۸هزار ماما در حوزه بهداشت و ۱۲هزار در حوزه درمان به ارائه خدمات میپردازند. وزارت بهداشت در بخش مراقبین سلامت نیز از حضور ماماها استفاده میکند.
وی با بیان اینکه کاهش جمعیت یک موضوع بسیار جدی است، گفت: ماماها برای افزایش نرخ باروری نقشی کلیدی دارند.
رئیسی با بیان اینکه میزان مرگ و میر مادران باردار کاهش یافته، توضیح داد: کاهش مرگ و میر مادران باردار به دلیل همکاری خوب میان حوزه بهداشت و درمان است. میزان مرگ و میر مادران باردار از ۲۵ در هر ۱۰۰هزار به ۲۲ در هر ۱۰۰هزار رسیده است. وزارت بهداشت برای کاهش میزان مرگ مادران باردار هدفگذاری کرده و این میزان میبایست به ۱۸ در هر ۱۰۰هزار برسد.
باید با ارتقای تابآوری نیروی انسانی و افزایش توانمندی ماماها، آنها را برای ایفای نقش موثرتر در بحرانها آماده کنیم
در ادامه این مراسم، فرح بابایی رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت ضمن ابراز همدردی با بازماندگان حادثه بندر شهید رجایی، گفت: امسال را سال ارتقای کرامت همکاران مامایی قرار دادیم. تکریم ارائهدهندگان خدمات سلامت، به بهبود کیفیت خدمات منجر میشود.
وی افزود: شعار امسال، “سرآغاز سلامت، آیندهای سرآمد” است که هدف آن دستیابی به زایمانی سالم و حفظ سلامت پیش و پس از ازدواج برای شروع یک زندگی سالم برای فرزندان آینده است.
بابایی با اشاره به شعار جهانی کنفدراسیون بینالمللی مامایی گفت: «ماما، خط مقدم سلامت در هر بحران است. ما باید با ارتقای تابآوری نیروی انسانی و افزایش توانمندی ماماها، آنها را برای ایفای نقش موثرتر در بحرانها آماده کنیم. برای سال ۱۴۰۴ نیز برنامههایی جهت توانمندسازی و تکریم همکاران در نظر گرفته شده است.
حضور ماما در کنار مادر باردار یک ضرورت است
در بخش پایانی مراسم، علیرضا عسگری سرپرست مرکز مدیریت بیمارستانی با تأکید بر ضرورت توجه به نقش ماما در نظام سلامت گفت: «نقش ماماها در مراقبت از مادر باردار باید پررنگتر شود. جلسات متعددی برگزار شده تا میزان سزارین مدیریت شود و باید مادران را از زایمان طبیعی نترسانیم. حضور ماما در کنار مادر باردار یک ضرورت است.
وی افزود: برای سال ۱۴۰۴ برنامه توانمندسازی ماماها تدارک دیده شده و در خردادماه یک کارگاه مدیریتی ویژه برگزار خواهد شد. ارتباط عاطفی ماما با مادر میتواند نقش نجاتبخشی در ارتقای نرخ باروری داشته باشد. اگر بخواهیم فرزندی سالم به ایران زمین تقدیم شود، ماما باید در خط مقدم سلامت باشد.
به گزارش عصرپرس، مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما صبح امروز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه 1404، که با حضور علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت و دکتر سیدسجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت در هتل قلب بیمارستان شهید رجایی برگزار شد از جمعی از ماماهای نمونه کشور با اهدای لوح سپاس، قدردانی شد.