اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۴۲۳۹۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۵ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 05 May 2025

عارف: همه نهادهای حاکمیتی باید برای حل بحران آب کمک کنند

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: برای حل بحران آب ‌در کشور همه نهادهای حاکمیتی باید در کنار هم کمک کنند و به عنوان یک مسئله ملی اقدام مشترک انجام دهند.

عارف: همه نهادهای حاکمیتی باید برای حل بحران آب کمک کنندبه گزارش عصرپرس، جلسه شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه صبح امروز (دوشنبه) به ریاست «محمد رضا عارف» برگزار و گزارش وزارت نیرو و جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه در خصوص نظام مدیریت یکپارچه منابع آبی در راستای اجرای سیاست‌های برنامه هفتم توسعه ارائه شد.

محمدرضا عارف در این جلسه که رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای صمت، نیرو، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، دادگستری، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت، دبیر هیات دولت، رئیس سازمان اداری استخدامی، سرپرست وزارت اقتصاد، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاه‌های امر حضور داشتند، با اشاره به اینکه آب، یکی از چالش‌ترین مسائل کشور است، گفت: روند و وضعیت کنونی آب نگران کننده است که مشکل آن عدم اجرای قوانین در حوزه آب است و باید با ساز و کارهای جدی و جسورانه قوانین اجرایی شود چراکه بحران آب به دلیل برخی تصمیم‌گیری‌های ناصحیح، مماشات و اشتباهات بوده است.

وی در خصوص فرهنگ سازی در حوزه آب نیز، گفت: برخی کشورها تدابیر خوبی برای فرهنگسازی در زمینه مصرف آب اندیشیده‌اند و دولت نیز در این امر سهیم می‌شود و برخی کشورها خود دولت برای مدیریت مصرف آب به مردم کمک می‌کند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: آب تصفیه شده نباید برای مصارف غیر شرب استفاده شود که باید در این زمینه فرهنگ سازی شود.

عارف تاکید کرد: برای اولین بار تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط در حوزه آب در دولت چهاردهم با وفاق کنار هم جمع شده‌اند تا مسئله آب حل شود و در برنامه هفتم نیز احکام خوبی در این زمینه آمده است و دستگاه‌ها در خصوص مساله آب در کنار هم جمع شده اند که با شهامت تصمیم‌گیری کنند.

وی تصریح کرد: برای حل بحران آب ‌در کشور همه نهادهای حاکمیتی باید در کنار هم کمک کنند و به عنوان یک مسئله ملی اقدام مشترک انجام دهند.

در این جلسه گزارش مشترک وزارت نیرو و جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه در خصوص نظام مدیریت یکپارچه منابع آبی شامل وضعیت سال آبی، عدم تعادل منابع و مصرف و دلایل و راهکارهای بحران آب ارائه شد.

همچنین در این جلسه در خصوص ابعاد حکمرانی آب و مدل مفهومی عملگرانه حکمرانی آب مطرح شد که مدل مفهومی شامل سه رکن اصلی حکمرانی دولت، بخش خصوصی و نهادهای مردمی با جمع‌بندی ۱۲۰ راهکار و نظرسنجی از ۴۰ تن از متخصصین و اساتید دانشگاهی و خبرگان حوزه آب کشور نسبت به اولویت بندی اجرایی راهکارهای ارتقای حکمرانی آب در ابعاد ژئوپلیتیک و دیپلماسی آب، علمی و فناوری، مدیریت و اجرا، سیاسی اقتصادی، حقوقی و قوانین و محیط زیست تدوین شده است.

برچسب ها
بحران آب