به گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس از روابط عمومی فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران،حمیدرضا صالحی رئیس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران، در اولین نشست فصلی تشکلهای عضو، بر اهمیت نقش فدراسیون بهعنوان تریبون قوی برای صدای تشکلها تأکید کرد. وی با اشاره به اینکه ۶۵ درصد از صادرات غیرنفتی کشور توسط اعضای این تشکلها انجام میشود، بر لزوم تجمیع توان و ظرفیتهای موجود برای رسیدن به اهداف بزرگتر و پیگیری مطالبات بخش خصوصی با صدای واحد تأکید نمود.
وی در ادامه در رابطه با برگزاری اولین نشست فصلی تشکلهای عضو فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته اظهار کرد: ما در فدراسیون صادرات به دنبال این هستیم که فدراسیون بتواند تریبون قوی و صدای تشکلهای زیرمجموعه باشد تا از این طریق مطالبات و کنشگری را دنبال کنیم.
وی با تأکید بر اینکه حدود ۶۵ درصد صادرات غیرنفتی توسط اعضای این تشکلها انجام میشود، خاطرنشان کرد که هدف از برگزاری این نشستها شناسایی مباحث کلیدی و احصاء مشترکات موجود است.
صالحی اظهار داشت: در این نشستها تلاش میشود مسائل مرتبط با برنامه هفتم توسعه، بودجه و موضوعات کلان با صدای واحد پیگیری شود.
وی افزود: ما قصد داریم با مطرح کردن مسائل و ارائه راهکارها در جلسات اتاق بازرگانی و مرکز پژوهشهای اتاق، ضریب نفوذ تشکلها را افزایش داده و در صورت نیاز این طرحها را در مجلس شورای اسلامی نیز مطرح کنیم.
رئیس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران تأکید کرد که در این نشست به موضوعات مهمی مانند صادرات نفت، گاز، پتروشیمی و ناترازی انرژی پرداخته خواهد شد.
وی تصریح کرد: پیشبینی شده بود که تا سال ۱۴۱۰ حدود ۸۰ درصد درآمدهای کشور از طریق صادرات غیرنفتی تامین شود، اما متاسفانه امروز تنها حدود ۳۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم و در سالهای گذشته نیز شاهد منفی بودن تراز تجاری بودیم.
صالحی بر اهمیت تجمیع توان و ظرفیتها و همکاری با نهادهای مرتبط تأکید کرد و گفت: هدف ما این است که با تجمیع صداها و ظرفیتهای موجود، به اهداف تعیین شده در بخش صادرات کمک کنیم.
وی افزود: در اتاق بازرگانی حدود ۳۹ نهاد عضو هستند و باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنیم. فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران میتواند نقش کلیدی در این زمینه ایفا کند.
بهطور کلی، صالحی بر اهمیت اصلاحات در اقتصاد کلان و رفع چالشهای مرتبط با نرخ ارز و مداخله دولت در بازار تأکید کرد و اظهار داشت که با انجام این اصلاحات، میتوان به بهبود اوضاع بنگاهها و تشکلها کمک کرد.