به گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس، مصطفی رجبی مشهدی با بیان این که در ابتدای دولت سیزدهم ناترازی در حدود 14 تا 15 هزار مگاوات بود که این میزان در سال جاری به حدود 10 هزار مگاوات کاهش یافته است، به روند جهشی رشد مصرف برق اشاره کرد و گفت: براساس آخرین آمار مرکز ملی راهبری، مصرف برق کشور در روز گذشته به 68 هزار مگاوات رسیده است که نسبت به روز مشابه سال گذشته رشد بیسابقه 10 درصدی را شاهد هستیم.
رجبی مشهدی به نقش مردم در کمک به تامین برق پایدار پرداخت واضافه کرد: سال گذشته مردم در طرح پاداش صرفه جویی مشارکت خوبی داشتند به طوری که 40 درصد مشترکان خانگی با مشارکت در این طرح مشمول پاداش صرفهجویی شدند و حتی از این میان یک سوم از مشترکان قبض رایگان دریافت یا از صنعت برق بستانکار شدند که در قبوض دورههای بعدی آنان اعمال شد.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: امسال وزارت نیرو در نظر دارد به منظور جلب همکاری مشترکان، علاوه بر طرح پاداش صرفهجویی، طرح ارائه جوایز برای مشترکانی که مصرف خود را کاهش میدهند را نیز اجرا کند که در واقع ،مشترکانی که مصرف برق خود را کاهش دهند یا قبوض رایگان داشته باشند، میتوانند از جوایز نفیس در نظر گرفته شده نیز بهرهمند شوند.
رجبی مشهدی با بیان این که جوایز به چند دسته جایزههای بزرگ مانند خودرو اتوماتیک ایرانی و جوایزی چون وسایل و لوازم برقی خانگی تقسیم بندی میشود، یاداور شد: اگر مشترکی تنها 10 درصد از مصرف برق خود را کاهش دهد، میتواند بدون آنکه رفاه خود را کاهش دهد، از این جوایز برخوردار شود که این هدف با راهکارهای سادهای چون تنظیم دمای وسایل سرمایشی روی عدد 24 و یا استفاده از دور کند کولر آبی و یا عدم استفاده از وسایل پرمصرف برقی در ساعات اوج مصرف دست یافتنی است.
وی در عین حال در پاسخ به این پرسش که سیستمهای سرمایشی چقدر در مصرف برق موثر هستند، گفت: باید تاکید کنم که برای مناطق عادی کولر آبی به عنوان الگو در نظر گرفته شده است که با استفاده از آن مصرف برق مشترکان از 300 کیلووات تجاوز نخواهد کرد. در این صورت هزینه برق مصرفی مشترکان حدود 40 تا 50 هزار تومان خواهد بود اما اگر همین مشترک از یک کولرگازی استفاده کند باید منتظر قبضی در حدود 700 تا 800 هزار تومان و اگر از دو کولر گازی استفاده کند ، قبض برقی به میزان 2 میلیون تومان دریافت خواهد کرد.