اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۳۸۰۷۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - 26 May 2024
رئیس پژوهشگاه نیرو تاکید کرد:

تسلط و اثرگذاری بالای هوش مصنوعی بر صنعت برق

رئیس پژوهشگاه نیرو با تاکید به اینکه پژوهشگاه نیرو همگام با سیاست های وزارت نیرو در جهت فناوری‌های هوش مصنوعی در حال تلاش است، گفت: با توجه به تسلط و اثرگذاری فناوری هوش مصنوعی بر صنعت برق، ما باید به عنوان هاب فناوری وزارت نیرو متخصصین خود را به این سمت سوق دهیم.
تسلط و اثرگذاری بالای فناوری هوش مصنوعی بر  صنعت برقبه گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی عصرپرس،مجید عمیدپور رئیس پژوهشگاه نیرو در نخستین رویداد بکارگیری هوش مصنوعی در بخش تولید صنعت برق تحولات و نوآوری ها با اشاره به اینکه پژوهشگاه نیرو وظیفه دارد در حوزه فناوری نوین صنعت برق فعالیت جدی انجام دهد، گفت: اقدامات خوبی تا کنون صورت گرفته اما با سرعت بالای این حوزه  باید برنامه ریزی دقیق تر داشته باشیم .

وی افزود: هوش مصنوعی در صنعت برق به عنوان مولفه ای است که در جامعه بشری بسیار مهم است و باید به این سمت حرکت کنیم،چرا که همه دنیا سرمایه گذاری های بزرگی در این حوزه انجام داده اند.

فعالیت پژوهشگاه نیرو همگام با سیاست های وزارت نیرو در جهت فناوری‌های هوش مصنوعی 

عمیدپور با تاکید به اینکه پژوهشگاه نیرو همگام با سیاست های وزارت نیرو در جهت فناوری‌های هوش مصنوعی در حال تلاش است، گفت: ما به عنوان هاب فناوری وزارت نیرو باید متخصصین خود را به این سمت سوق دهیم.

سرمایه گذاری 2 هزار میلیارد دلاری هوش مصنوعی در افق 2030

رئیس پژوهشگاه نیرو  از هوش مصنوعی به عنوان انقلاب صنعتی چهارم یاد کرد و گفت: طبق پیش بینی ها صورت گرفته، این حوزه در افق ۲۰۳۰ سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد دلار داشته و اثرات جدی در جامعه جهانی خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه تمام شبکه های اجتماعی بزرگ دنیا بر روی این فناوری متمرکز هستند و اثرات جدی در انواع شبکه های برقی، ترانسفورماتور ها و کلیه بخش های صنعت برق دارد، اظهار داشت: خوشبختانه در این راستا با شرکت برق حرارتی همکاری ویژه ای داریم.

رئیس پژوهشگاه نیرو با اشاره به اینکه  نمونه های از هوش مصنوعی در شرکت های بزرگ برق دنیا مانند زیمنس قابل مشاهده است،گفت: پایش از راه دور، افزایش راندمان نیروگاهی، کنترل از راه دور... در شرکت زیمنس قابل مشاهده است، همچنین با هوش مصنوعی توانسته تمام خدمات مشتریان خود را پایش کرده و با این کار پشتیبانی لازم را داشته باشد.

وی افزود: ما نیز در ابعاد گسترده ای با برق حرارتی در حال انجام  فعالیت های هستیم.

تسلط و اثرگذاری  فناوری هوش مصنوعی بر  صنعت برق بسیار بالاست

 عمیدپور این دوره را دوره داده ها دانست و گفت: تسلط و اثرگذاری  فناوری هوش مصنوعی بر  صنعت برق بسیار بالاست و امیدواریم با همکاری بیشتر کلیه حوزه ها  بتوانیم این توانی ها را اجرایی کنیم.

رئیس پژوهشگاه نیرو، اقدامات انجام شده در راستای تدوین سند تحول دیجیتال و طرح توسعه بکارگیری فناوری‌های هوش مصنوعی در بخش تولید صنعت برق را برشمرد و ضرورت ایجاد زیرساخت‌های سخت افزاری، نرم افزاری و مغزافزاری و توانمندسازی منابع انسانی متخصص در حوزه هوش مصنوعی را مورد تاکید قرار داد. 

وی با بیان اینکه باید زیست بومی را فراهم کرد تا رهنمود های مقام معظم رهبری را اجرایی کنیم، گفت: با فراهم نمودن زیر ساخت های  انقلاب صنعتی چهارم باید جز کشور های صاحب نقش در این حوزه باشیم.

رئیس پژوهشگاه نیرو با تاکید بر همکاری وزارتخانه های مهم کشور در راستای سرمایه گذاری این حوزه، گفت: با توجه به پتانسیل های موجود نیازمند سرمایه گذاری در این حوزه هستیم، بنابراین باید همه  نهادها و دستگاه ها اجرایی کشوربا هم افزایی به خودکفایی کشور کمک کنند.

به گزارش عصرپرس، نخستین رویداد به‌کارگیری هوش مصنوعی در بخش تولید صنعت برق، با حضور "مجید عمیدپور" رئیس پژوهشگاه نیرو، "عبدالرسول پیشاهنگ" مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی و "بهروز مینایی" دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، با مشارکت پژوهشگاه نیرو و شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در محل سالن فردوسی پژوهشگاه نیرو در حال برگزاری است.



خبرنگار: پروین مرادی