اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۳۵۵۰۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۴ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۲ - 28 August 2023
معاون وزیرنفت:

آغاز عملیات تولید گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از ۲۰سال تاخیر

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی یکی از راهبردی‌ترین و مهم‌ترین طرح‌ها و پروژه‌های شرکت ملی نفت ایران است که پس از ۲۰ سال تاخیر در دولت سیزدهم به ثمر نشست.
آغاز عملیات تولید گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از ۲۰سال تاخیربه گزارش عصرپرس، محسن خجسته‌مهر روز دوشنبه اظهار کرد: در نهایت در برنامه توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی ۲۴ حلقه چاه حفاری خواهد شد.

وی افزود: با تکمیل توسعه این فاز، روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز و یک میلیون تن اتان تولید خواهد شد، همچنین یک میلیون تن در سال ال‌پی‌جی از فاز ۱۱ تولید می‌شود و با توسعه کامل این فاز، سالانه ۵ میلیارد دلار درآمد خواهد داشت.

خجسته‌مهر توسعه فاز ۱۱ را دارای ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد دانست و گفت: این فاز در نقطه صفر مرزی قرار دارد و بر این اساس از چهار لایه بهره‌ده تولید گاز از این فاز را شروع می‌کنیم.

معاون وزیر نفت یادآورشد: هم‌اکنون چهار حلقه چاه به بهره‌برداری رسیده و به‌تدریج چاه‌های بعدی وارد مدار تولید خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ویژگی دیگر فاز ۱۱ جابه‌جایی سکوی آن از موقعیت دریا است افزود: با جابه‌جایی سکوی ۱۲ C و انتقال آن به موقعیت ۱۱B منحصربه‌فردترین عملیات اجرایی در منطقه عسلویه و خلیج‌فارس انجام شد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: جابه‌جایی این سکو که یکی از سنگین وزن‌ترین سازه‌های دریایی به وزن ۳۲۰۰ تن بود، برای نخستین باردر ایران انجام و با موفقیت در موقعیت جدید نصب شد.

خجسته‌مهر افزود: با تکمیل توسعه فاز ۱۱، توسعه همه فازهای پارس‌جنوبی به اتمام می‌رسد، همچنین اکتشاف و توسعه نواحی جدید و بیرون از بلوک‌های مرسوم نیز ادامه دارد که در آینده‌ای نزدیک خبرهای خوبی را شاهد خواهیم بود.

وی گفت: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های شرکت ملی نفت فشارافزایی در میدان گازی پارس‌جنوبی است.

قرار است امروز با حضور رئیس جمهوری در عسلویه، فاز ۱۱ پارس جنوبی ، طرح متانول و پتروشیمی هنگام به بهره برداری برسد.

تولید گاز از فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی به همت متخصصان داخلی همزمان با هفته دولت و در مراسمی با حضور رئیس‌جمهوری در استان بوشهر به صورت رسمی آغاز می‌شود.

با آغاز برداشت گاز از آخرین فاز باقیمانده از میدان مشترک پارس جنوبی، قفل ۲۰ ساله توسعه این طرح با پشت سر گذاشتن دو دهه قراردادهای متعدد نافرجام با شرکت‌های خارجی، باز می‌شود.

پس از خروج شرکت‌های توتال فرانسه و شرکت ملی نفت چین از کنسرسیوم توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، شرکت پتروپارس به عنوان تنها عضو باقیمانده در این کنسرسیوم، توسعه این طرح را با تکیه به توان متخصصین داخلی آغاز کرد.