به گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس، سيدحسين حسيني رييس سازمان شيلات ايران در جلسه اتحاديه صيادان و نمايندگان استان هرمزگان كه با حضور نمايندگان استان هرمزگان در مجلس شوراي اسلامي، معاون صيد و بنادر ماهيگيري سازمان، مديركل شيلات استان هرمزگان، اتحاديه هاو تشكل هاي صيادي و جمعی از صيادان در سازمان شيلات برگزار شد، گفت: اقتصاد دريا محور در برنامه هفتم توسعه مدنظر سازمان شيلات است و در اين راستا برنامه ريزي هايي انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه بی شک باید اصلاحات و بازنگری در امور صید و صیادی صورت گیرد و این مهم در دستور کار است اظهار داشت: سازمان شیلات ایران موافق با واگذاری یکسری اختیارات به استان است چرا که سازمان شیلات ایران و شیلات استانها یک مجموعه واحد هستند و همگی در راستای سیاست های این سازمان و در مسیر خدمت به بهره برداران تلاش می کنیم.
هیچ بخشنامه ای نباید باعث توقف فعالیت روزمره جامعه صیادی شود
معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران افزود: هیچ بخشنامه ای نباید باعث توقف فعالیت روزمره جامعه صیادی و دیگر بهره برداران حوزه شیلات گردد و با هماهنگی با بهره برداران جامعه صیادی تقویم زمان بندی ارائه و طبق آن عمل شود.
حسینی ادامه داد: در بحث واگذاری مدیریت بنادر صیادی اولویت اول تعاونی صیادی است، اما این مهم با امتیاز دهی( که رضایت جامعه صیادی نقش مهمی در آن دارد) و از طریق فراخوان عمومی اتفاق می افتد.
وی تاکید کرد: بحث افزایش قدرت موتور ، جابه جایی و نقل و انتقالات آیین نامه ها به روز خواهد شد و بی شک با واگذاری این اختیارات به استان ها تسریع می گردد.
معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه هر روش که باعث صید آبزیان نابالغ شود ممنوع است، گفت: اگر در صید و صیادی به سمت روش استاندارد برویم قدرت موتور را هم میتوان بدون نگرانی افزایش داد.
حسینی افزود: در برخورد با متخلفین احتمالی صید و صیادی حفظ حرمت و کرامت جامعه صیادی یک اولویت است که همواره در دستور کار قرار دارد .
وی استفاده از نظرات و تجربیات جامعه صیادی را حتی در صدور مجوز صید راهگشا دانست و گفت: بی شک دانش این عزیزان می تواند به مدیریت ذخایر و پایداری صید و صیادی کمک کند.
اختصاص ۴۵ درصد صید جنوب کشور به استان هرمزگان
در ادامه این نشست مدیر کل شیلات هرمزگان با بیان اینکه استان هرمزگان قطب صیادی کشور است و از رتبه اول در کشور با ۴۵ درصد از صید جنوب کشور برخوردار است، گفت: بالغ بر یک چهارم تولیدات شیلاتی کشور در استان هرمزگان انجام می شود.
مسعود بارانی میزان ارزش گمرکی صادرات محصولات شیلاتی هرمزگان را بالغ بر 138 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: هرمزگان با 19 بندر صیادی، 22 موج شکن و 39 مرکز تخلیه صید و بهره مندی از بیش از چهار هزار و ۷۰۰ فروندشناور صیادی( ۵۰ درصد کشور) به بیش از ۳۵ هزار نفر صیاد خدمات رسانی می کند.
ایجاد سه مرکز بازسازی ذخایر و هزار و ۵۰۰ سازه زیستگاه مصنوعی در هرمزگان
مدیر کل شیلات هرمزگان انجام اقدامات لازم برای ساخت 3 مرکز بازسازی ذخایر آبزیان در استان از محل اعتبارات سفر رئیس محترم جمهوری ، راه اندازی شناور سازمانی مرصاد بعد از دو سال جهت گشت های مبارزه با صید غیر مجازدر استان، برگزاری 81 کمیسیون رسیدگی به تخلفات صیادی استان در سال 1401، اجرای فاز اول ساخت و استقرار 1500 سازه زیستگاه مصنوعی از مصوبات سفر ریاست جمهوری در شهرستان بندرلنگه و برنامه ریزی برای استقرار 300 سازه در جزیره کیش و 300 سازه در جزیره قشم، پیگیری ساخت و استقرار 3500 سازه زیستگاه مصنوعی و اجرای آن در سال جاری در شهرستان های سیریک و جاسک ، اجرای طرح ممنوعیت صید گونه های مشخص شده و اجرای طرح دریابست و تعطیلی صید ساردین در دو مقطع زمانیو .. را از دیگر اقدامات شیلات استان در حوزه حفظ و بهسازی ذخایر آبزیان دانست.
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نیز در ادامه بر كاهش حداقلي خطاهاي سامانه مجوزها، حل مشكلات بنادر صيادي و تخليه صيد، تغيير مصوبه 55 اسب بخار به مقدار واقعي، تهيه برنامه هاي اقتصاد دريا محور در برنامه هفتم توسعه، رفع مشکل آلودگي ناشي از آب شيرين كن ها براي دريا ،استفاده از تكنولوژي هاي پيشرفته براي افزايش توليد آبزيان، برگشت مجوزهاي سفر به حالت سابق و اخذ تدبيرهاي لازم براي هم افزايي و حل مشكلات تاكيد كردند.
براساس این گزارش،طی این نشست نظرات و مشكلات پيش روي جامعه صيادان توسط پيشكسوتان حوزه شیلاتی استان هرمزگان مطرح شد.
در پایان رئیس اتحاديه سراسری تعاونی صیادی ایران، روسای اتحادیه ها و تعاونی های استان هرمزگان از رئیس سازمان شیلات ایران، نمايندگان مجلس و مدیر کل شیلات استان هرمزگان برای برگزاری چنین نشستی در جهت رفع مشکلات جامعه صیادی و توسعه فعالیت های شیلاتی تقدیر و تشکر به عمل آوردند و از تدوام این نشست ها در آینده ابراز امیدواری کردند.
خبرنگار: پروین مرادی