خبرنگار:وجیهه مرادی
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصرپرس، امیرمحمد پرهامفر سرپرست معاونت پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مبارزه با قاچاق در چهارمین همایش و نمایشگاه بینالمللی فراوردههای ارایشی، بهداشتی، شوینده و صنایع وابسته، با تاکید براینکه به جز کالاهای ممنوع، برای مصرف هیچ کالایی نمیتوان محدودیت اعمال کرد، گفت: اگر به دنبال ممنوعیت و محدودیت برویم، قطعا جامعه و تولیدکننده و حاکمیت متضرر میشوند.
وی افزود: متاسفانه در سالهای گذشته سیاستهایی اتخاذ شده که با این اصل طبیعی در تناقض است و بسیاری از محدودیتها و ممنوعیتهایی که در سنوات گذشته اعمال شد، از بینش کافی برای تصمیمگیری برخوردار نبود.
پرهامفر در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه ارایشی و بهداشتی انواع محدودیتهایی که اعمال شد،گفت: از قبل از اعمال این محدودیتها ما مخالفت کردیم و اعلام کردیم که این ممنوعیت و محدودیت برای جامعه مصرفکننده قابل پذیرش نیست.
سرپرست معاونت پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مبارزه با قاچاق با بیان اینکه طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تولید کالای تقلبی، غیرمجاز و غیراستاندارد هم مشمول مجازاتها است و ضمانت اجرای قانونی هم دارد، تاکید کرد: جامعه مصرفکننده به صرف اینکه فلان کالا قانونی وارد نمیشود، دست از مصرف برنمیدارد، بلکه رشد جمعیت جامعه جوان که به سن مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی رسیده، به همان میزان تقاضایی را به بازار تحمیل میکند که باید از طریق تامین و عرضه قانونی پاسخ داده شود.
وی ادامه داد: متاسفانه این اتفاق نیفتاد و ما اثرات آن را در آمار تولید غیرقانونی، ورودی قاچاق و تقلب مشاهده کرده ایم.
جهش صنعت آرایشی بهداشتی در تامین مواد اولیه
پرهامفر با بیان اینکه بیشترین دغدغه ما حل گام به گام این مسئله است، اظهار داشت: در گام اول در زمینه ازاد شدن واردات مواد اولیه و تامین مواد اولیهای که به دست تولیدکننده ما برسد، اقدام کردیم تا جهشی در صنعت لوازم آرایشی بهداشتی شکل گیرد. از سال ۱۳۹۸ تاکنون توانستیم به نحو جدی در تمام مراحل این محدودیت را گام به گام برداریم.
وی درادامه گام بعدی این اقدامات را عرضه کالا و شفافیت در عرضه کالا، دانست و گفت: در این راستا با کمک ابزار شناسه کالا شفافیت در بازار ایجاد شد. اتصال سامانهها نیز دنبال شد و از دیروز این اتصال بین سامانهها شکل گرفت و به زودی رویه ثابتی برای اخذ شناسه رهگیری واحد قابل استعلام در تمام سامانهها و قابل استفاده برای تولیدکننده و مصرفکننده در زمان خرید، است. این اقدام هم هزینههای تولیدکننده را کاهش داده و هم مصرفکننده با اطمینان بیشتری به خرید خواهد پرداخت.
وی گام دیگر این سازمان را ایجاد صنف تخصصی در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی در جهت افزایش اطمینان در هنگام خرید دانست و گفت: بحث ایجاد صنف تخصصی ابلاغ شد.
کالاهای سلامت محور در صدر کالاهای هدف برای برخوردبا قاچاق قرار دارد
پرهامفر در ادامه با تاکید بر ضمانت اجرایی برای برخورد با کالای غیرقانونی، گفت: بحث کالاهای سلامت محور و بهخصوص آرایشی بهداشتی در صدر کالاهای هدف برخورد با کالای قاچاق قرار گرفت و سال به سال از نظر برخورد، افزایشی بوده است. در ۹ ماه سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۱۸ درصد افزایش کشفیات داشتیم و از رقم ۳۶۲۹ میلیارد ریال به رقم ۴۲۶۹ میلیارد ریال کشفیات رسیدیم که این افزایش برای دستگاه متولی یک اتفاق خوب نیست. زیرا بخش زیادی از کالای قاچاق در بازار است و کشف نمیشود.
اطلاعرسانی و اگاهیبخشی مهم ترین اقدام در مقابله با کالای قاچاق است
وی ادامه داد: متاسفانه کشفیات ۱۰ درصد از کل کالاها قاچاق است و ۹۰ درصد به دست مصرفکننده میرسد. در این راستا اطلاعرسانی و اگاهیبخشی مهم ترین اقدام در مقابله با کالای قاچاق است.
به گزارش عصرپرس، چهارمین نمایشگاه محصولات آرایشی، بهداشتی، شوینده و صنایع وابسته ۲۵تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ در هتل المپیک تهران در حال برگزاری است.
خبرنگار: پروین مرادی