به گزارش عصرپرس از وزارت نیرو، "علی اکبر محرابیان" در مراسم امضای تفاهمنامه با شهرداری گفت: پیش از این در مدیریت برق در تابستان تجربه همکاری خوبی با شهرداری داشتیم و این همکاری نیز اکنون در مدیریت بحران آبی ادامه دارد.
وی ادامه داد: تهران در موارد مهمی با کلانشهرهای دیگر در دنیا تفاوت دارد؛ به عنوان مثال بسیاری از کلانشهرها در کنار منابع آبی پایدار گسترش یافته، در حالی که در اطراف تهران هیچگونه رودخانه بزرگ و یا دریاچهای نیست.
محرابیان با بیان اینکه هم اکنون پنج سد بزرگ در حال تامین آب تهران است، افزود: متاسفانه در ۱۵ سال گذشته بجز سد ماملو منبع جدیدی برای تامین آب شرب پایتخت در نظر گرفته نشده که آن نیز تنها یک منبع تنظیم کننده است و آب آن از سد لتیان تامین میشود.
وزیر نیرو تاکید کرد: در پیشبرد برنامه توسعه ما میتوانیم هر جا که با کمبود برق روبرو هستیم، با نوسازی و تولید منابع جدید این کمبود را جبران کنیم اما آب ماده ای ارزشمند است که امکان تولید آن وجود ندارد و ما صرفاً تنها میتوانیم منابع آبی را مدیریت و یا بازچرخانی کنیم.
وی ادامه داد: هم اکنون شرایط تصفیه پسابهای باقی مانده به گونه ای است که در نهایت آب تولید شده کاملا بهداشتی است و هیچ محدودیتی برای مصارف غیرخانگی آن نداریم.
محرابیان تاکید کرد: تهران یک الگو در کشور است، به همین جهت اگر در پایتخت اتفاق مثبتی رخ بدهد، بلافاصله در سایر شهرها نیز آن اتفاق تکثیر میشود؛ من خوشحالم بسیاری از صحبتهایی که در جلسه سال گذشته داشتیم اجرایی شده است؛ امید دارم متن تفاهم امروز نیز به خوبی پیش برود و مطابق چشم انداز سه ساله آن تا سال آینده حداقل ۳۵ درصد تفاهم نامه اجرایی شده باشد.
شهردار تهران نیز در این مراسم گفت: هم اکنون در حال ایجاد محلات و شهرکهای الگویی در تهران هستیم که امیدواریم الگوی درست مصرف نیز در آنها پیاده سازی شود.
علیرضا زاکانی افزود: در این زمینه با مجموعههای مختلفی همکاریها را آغاز کردیم و امیدواریم با همکاری وزارت نیرو الگوهای مصرف درست برق را نیز پیاده سازی کنیم.
این گزارش حاکی است، بهسازی و نوسازی تاسیسات آب و برق شهر تهران، اصلاح روشنایی معابر، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و بهینه سازی مصرف برق و انرژی، بسترسازی و تامین تسهیلات استفاده از وسایل نقلیه برقی، امکان سنجی ایجاد تونل مشترک شهری و تونل انرژی با بهره گیری از امکانات دو طرف، بهره برداری مناسب از روانابها و آبهای سطحی، تسریع در تکمیل شبکه فاضلاب شهر تهران، هوشمندسازی و توسعه زیرساختهای دولت الکترونیک، فرهنگسازی و آگاه سازی عمومی در جهت مدیریت مصرف آب و برق از موضوعاتی است که در این تفاهمنامه مورد تاکید قرار گرفته است.
محورهای تفاهمنامه در پنج سرفصل شامل بخش برق و انرژی شهر تهران، بخش آب و فاضلاب شهری تهران، شهر هوشمند و توسعه دولت الکترونیک، امور مالی و حقوقی، امور فرهنگی و تبلیغی در راستای مدیریت مصرف، راهبری و نظارت بر اجرا پایه گذاری شده است.