به گزارش سرویس اجتماعی عصرپرس از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در دیدار با تولیدکنندگان و صنعتگران استان زنجان اظهار کرد: شما متولیان اصناف و اتحادیهها در استان زنجان برای حمایت و کمک به سه قشر از همصنفان احیانا خطاکار، مجرم یا زمینخورده صنف خود، چه سازوکارهای حمایتیای دارید؟ آیا شما وقتی یکی از همصنفانتان مرتکب جرم میشود، او را تنها میگذارید یا اینکه در راستای تنبّه او و رجوع به مرجع قضایی ذیربط برای رفع مشکل او اقدام میکنید؟ آیا تلاش میکنید این همصنف شما به موجب مجازات قانونی که بر او اعمال میشود، متحمل زیان مضاعف نشود و بنگاه تولیدی یا اقتصادیاش تعطیل نگردد و آبروی خود و خانوادهاش ریخته نشود؟
رئیس عدلیه اظهار داشت: وقتی فردی جرمی را مرتکب میشود باید به شیوهای با این فرد مجرم برخورد شود که شخصیت، کار، آینده و خانواده او از حیّز انتفاع خارج نشود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه با اشاره به موضوع بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی برای اعمال مجازات جایگزین حبس با محوریت خدمات اجتماعمحور و عامالمنفعه که در جریان سفر سال گذشته به استان گلستان و دیدار با فعالان اقتصادی آن استان مطرح کرد، گفت: شما فعالان صنفی چه سازوکارهایی دارید که به دستگاه قضایی منتقل کنید تا وقتی یکی از همصنفان شما که احیانا جرمی مرتکب شده و باید مجازات شود، به جای مجازاتی نظیر حبس، مبادرت به توسعه و آبادانی و ارائه خدمتی کند؟
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: ما این آمادگی را داریم تا فهرستی از فعالان اقتصادی استان زنجان که مشکل قضایی دارند را با رعایت ملاحظات ناظر بر آبروی فرد مزبور، به شما همصنفانش ارائه دهیم تا شما هر کمک و مساعدتی که از دستتان برمیآید به این همصنف خود برای جلوگیری از تعطیلی بنگاه اقتصادیاش ارائه کنید.
رئیس عدلیه خطاب به فعالان اقتصادی و تولیدی استان زنجان گفت: شما چه سازوکارهایی میتوانید تعبیه کنید که اگر قوه قضاییه بخواهد ارفاقی را برای یک فعال حوزه تولید که به واسطه جرمش محکوم شده، اعمال کند، این تاسیسات ارفاقی موثر واقع شود؟
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: باید فردی که در کشور تولید بیشتر و ارزآوری مضاعفی دارد و ثروت افزونتری را برای کشور ایجاد میکند، بیشتر مورد حمایت قرار گیرد.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: ما در دستگاه قضایی مصمم بر حمایت جدی از سرمایهگذاری صحیح برای رونق تولید و اشتغال در کشور هستیم و این آمادگی را داریم که از نقطهنظرات و پیشنهادات شما فعالان اقتصادی و تولیدی بهرهمند شویم.
رئیس عدلیه در پایان خطاب به فعالان اقتصادی و تولیدی استان زنجان گفت: هر مانعی در حوزه امورات شما فعالان تولیدی و اقتصادی که قابل رفع شدن است اما به هر دلیلی رفع نمیشود را به طرق مختلف از جمله مکاتبه و ارسال، به من منتقل کنید تا من در راستای رفع آنها اقدام کنم.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «افشارچی» استاندار زنجان با بیان اینکه تدابیر لازم را برای رونق بخشیدن هرچه بیشتر شهرکهای صنعتی در نظر گرفتهایم، اظهار کرد: با مساعدت دستگاه قضایی تلاش داریم تا «سرجینبافت» را به عنوان بزرگترین واحد نساجی شمال غرب کشور راهاندازی کنیم؛ در صورت راهاندازی این واحد تولیدی برای ۲ هزار نفر اشتغالزایی خواهد شد.
رئیس اتحادیه تراشکاران استان زنجان نیز به نمایندگی از صنوف این استان خواستار افزایش حمایتهای قضایی از اصناف شد و اظهار کرد: آموزش در حوزه اصناف مغفول مانده و مورد کملطفی و بیمهری قرار گرفته است.
قائممقام شرکت ایران ترانسفو و نماینده شرکتهای دانشبنیان استان زنجان نیز در این جلسه از مسئولان دادگستری این استان به واسطه عملکرد آنها در حل و فصل مشکلات و موانع پیش روی شرکتهای دانشبنیان قدردانی کرد و خواستار استمرار این تلاشها شد.
نماینده شرکتهای معدنی استان زنجان نیز در سخنانی خواستار اجرای قانون تجمیع عوارض شد و گفت: در قانون تجمیع عوارض مقرر شده همه عوارضی که بر تولیدات معدنی تعلق میگیرد به صورت یکپارچه از تولیدکنندگان این حوزه اخذ شود اما متاسفانه این قانون اجرا نمیشود.
«رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان نیز طی سخنانی با بیان اینکه از مجموع هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در این استان ۲۰ درصد تعطیل هستند و ۳۳ درصد نیز با ظرفیت زیر ۵۰ درصد فعالیت میکنند، گفت: بدهیهای بانکی، عدم تامین مواد اولیه، کمبود نقدینگی و مشکلات ارزی از جمله موانع تولید پیشروی بخش خصوصی در زنجان هستند.
همچنین «مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان»، «مدیرعامل شرکت مینو»، «مدیرعامل شرکت پوشاک نانومهیار»، «مدیرکل صنعت و معدن استان زنجان» و «یکی از فعالان حوزه نساجی» نیز در این جلسه به بیان دغدغهها و مسائل و مشکلات خود پرداختند.
دستگاه قضایی در مبارزه با مفسدینی که در شرایط فعلی اقتصادی درصدد ماهیگرفتن از آب گلآلود هستند، مصمم است
در ادامه این سفر حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در اجتماع هزار نفری مردم در حسینیه اعظم زنجان اظهار کرد: در جنگ ترکیبی که امروز دشمن بر ملت ایران تحمیل کرده است، رسانهها و دستگاههای دروغپراکن و تبلیغاتی نظام سلطه در راستای قلب واقعیت اقدام میکنند لذا ما نیز باید با تمام قوا وارد میدان جهاد تبیین شویم و این مبارزه و جهاد را منحصر به دستگاههای تبلیغاتی و رسانهای رسمی کشور ندانیم.
رئیس عدلیه اظهار کرد: ما نباید از جنود ابلیس و شیطانصفتان و توطئههای آنها غفلت کنیم؛ آنها با تمام قوا برای قلب واقعیت به میدان آمدهاند؛ لذا همه ما نیز میتوانیم برای تبیین حقایق و نقشآفرینی در جهاد تبیین یک رسانه باشیم.
رئیس دستگاه قضا در ادامه به توطئههای خزنده و پنهان دشمن برای تخریب و تخطئه نهاد مقدس خانواده اشاره کرد و تصریح داشت: باید در برنامهریزیها، تقنین، سیاستگذاریها و امور اجرایی خود، حقوق بانوان جامعه را به نحو تمام و کمال رعایت کنیم .
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: چندی پیش معاون زنان و خانواده رئیسجمهور از قوه قضاییه برای سرکشی از زندانها و ندامتگاههای زنان مجوز خواست که این مجوز به او داده شد و وقتی وی برای رفع مسائل و مشکلات زنان زندانی، طلب مساعدت داشت، من ضمن موافقت کامل با این موضوع، خطاب به معاون زنان رییس جمهور تاکید کردم که باید نسبت به رفع مسائل و مشکلات آحاد بانوان جامعه اهتمام و توجه داشت یعنی با نگاه پیشگیرانه و در بیرون زندان.
رئیس عدلیه با اشاره به اقتدار روزافزون جمهوری اسلامی ایران در عرصههای گوناگون از جمله استقلال سیاسی و فرهنگی و قدرت بازدارندگی گفت: ما باید در عین توجه به داشتهها و اندوختههای خود به ضعفهای مدیریتی در داخل و مشکلات و نواقصی که وجود دارد نیز توجه داشته باشیم و از آنها غافل نشویم و اینگونه نباشد که چون دشمنی دشمنان وجود دارد پس به ضعفها بیاعتنا باشیم؛ ما نیز در دستگاه قضایی در برخی رویهها و روندها ضعف داریم که درصدد میباشیم این نقاط ضعف را مرتفع سازیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: امروز رفع مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، وظیفه همه قوا و دستگاهها میباشد؛ مسائل اقتصادی و معیشتی، یک زخم است که دشمن از آن سوءاستفاده میکند؛ ما برای رفع مسائل اقتصادی مصمم هستیم به دولت کمک کنیم و در این راه به حمایت از سرمایهگذاری صحیح در کشور و بهبود اشتغال و رفع موانع کسب و کار بپردازیم.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: دستگاه قضایی در مبارزه با مفسدینی که در شرایط فعلی اقتصادی و معیشتی مردم درصدد ماهیگرفتن از آب گلآلود هستند مصمم میباشد و دشمن نیز این مهم را میداند، لذا با اقدامات ایذایی خود میخواهد تمرکزها را مختل و معطوف به مقابله با ناامنی و اغتشاشات سازد.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، آیتالله علی خاتمی نماینده ولیفقیه در استان زنجان گفت: مردم، در صحنههای مختلف انقلاب اسلامی فداکاریهای خود را انجام داده و میدهند و این وظیفه مسئولان است که بیش از پیش به مردم خدمت کنند.
نماینده خانوادههای معظم شهدا نیز در این مراسم، خواستار تفاوت قائلشدن دستگاه قضا میان معترضان و اغتشاشگران جریانات اخیر، رسیدگی قاطعانه دستگاه قضا به پروندههای آشوبگران و تلاش همه مسئولان برای بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی مردن شد.
همچنین در این مراسم نمایندههای روحانیون، بانوان، دانشجویان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه و فرهنگیان، به بیان دیدگاهها و نقطهنظرات خود پرداختند.
امروز هر نهاد و دستگاهی که در ساختار جمهوری اسلامی موثرتر و نافذتر است، بیشتر از سوی نظام سلطه مورد هجمه و تحریم قرار میگیرد
همچنین حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای طی سخنانی در جمع قضات و کارکنان قضایی استان زنجان گفت: دشمن بر مبنای محاسبات اشتباهی که از مردم ما داشت، یک جنگ ترکیبی همهجانبه و اقدامات تبلیغاتی و روانی بسیار سنگینی را بر کشور ما تحمیل کرد و تصور داشت میتواند یک شرایط ضدامنیتی را ایجاد کند و حتی پس از آشوب و اغتشاش با اعمال یکسری فشارهای بیشتر در برخی استانها مسائلی را به وجود آورد؛ اما به واسطه بصیرت مردم، بخش اعظم توطئههای دشمن خنثی شد.
رئیس عدلیه بیان داشت: اما کماکان دشمن در حال تلاش است با عملیات روانی و اجماعسازی در مجامع بینالمللی، علیه مردم و کشور ما اقدامات ایذایی انجام دهد لذا باید همچنان هوشیار و فعال در میدان حضور داشته باشیم.
رئیس دستگاه قضا گغت: در کنار توجه و هوشیاری نسبت به توطئههای دشمن باید به رفع ضعفها و نواقص مدیریتی خود نیز اهتمام داشته باشیم و بدانیم که اگر ضعفها روی هم انباشته شود و یک جایی سر باز کند، ممکن است علاجش سخت شود؛ ما باید توجه کنیم که اگر به اعتماد مردم خدشه وارد شده، این امر از کجا نشأت گرفته و در صدد رفع این مشکل برآییم تا اعتماد مردم را افزایش دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به تلاشهای دشمنان برای تحت فشار قرار دادن و هجمه علیه نهادهای موثر نظام جمهوری اسلامی از جمله قوه قضاییه، سپاه و بسیج اظهار داشت: امروز، هر نهاد و دستگاهی که در ساختار جمهوری اسلامی موثرتر و نافذتر است، بیشتر از سوی نظام سلطه مورد هجمه و تحریم قرار میگیرد.
رئیس دستگاه قضا در ادامه توصیههایی را خطاب به مسئولان دستاه قضایی استان زنجان برای صیانت از مجموعه و فرد فرد کارکنان و همچنین تکریم ارباب رجوع مطرح کرد.
رئیس عدلیه با اشاره به مقوله جابجاییهای مدیریتی در مناصب قضایی گفت: سپردن امور و مسئولیتها به افراد لایق و کاردان، یکی از موضوعات بسیار مهم است؛ هیچ ایراد و عیبی وجود ندارد اگر فردی لایقتر وشایستهتر در منصبی است جایگزین شود و جابجایی مدیریتی صورت بگیرد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه موضوع کاهش ۷ درصدی ورودی پروندهها به دادگستری و محاکم استان زنجان را موضوع بسیار حائز اهمیت و درخور تقدیر دانست و بر تلاشهای مقامات قضایی در همکاری با دولت و مجلس برای رفع مسائل معیشتی کارکنان دستگاه قضایی تاکید کرد.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجتالاسلام والمسلمین صادقی نیارکی رئیس کل دادگستری استان زنجان طی سخنانی با بیان اینکه تاکنون ۵۰ درصد پلاکهای اراضی استان زنجان رفع تداخل شده که این امر در کاهش آمار ورودی پروندههای این حوزه به مراجع قضایی استان بسیار موثر بوده است، گفت: در نتیجه اقداماتی که در سطح استان زنجان صورت گرفت میزان حفر چاههای غیرمجاز ۴۰ درصد کاهش یافت.
وی همچنین تصریح کرد: مسئولان دادگستری استان زنجان طی ۸ ماه گذشته با بیش از ۱۲ هزار نفر ملاقات مردمی داشتهاند.
همچنین در این نشست، نمایندگان کارکنان قضایی و اداری، سازمانهای تابعه قضایی و شوراهای حل اختلاف به بیان دیدگاهها و نقطهنظرات خود پرداختند.