اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۳۰۹۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - 22 May 2017
معاون هماهنگی توزیع توانیر

ضرورت پیوستن مشترکان خانگی به برنامه‌های کنترل پیک

معاون هماهنگی توزیع توانیر تاکید کرد: لزوم برنامه ریزی برای پیوستن مشترکان خانگی به برنامه‌های کنترل پیک تاکید کرد.
ضرورت پیوستن مشترکان خانگی به برنامه‌های کنترل پیک
به‌گزارش عصرپرس ازپایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، محمود حقی فام معاون هماهنگی توزیع توانیر با تاکید بر اهمیت ورود مشترکان خانگی به بحث کنترل پیک اظهار داشت: در وضعیت فعلی عمده همکاری‌ها در این خصوص با مشترکان صنعتی، تجاری و در مرحله بعد اداری انجام می‌شود و لازم است به سمت تکنیک‌هایی برویم که مشترکان خانگی را که سهم مهمی در ایجاد پیک باردارند را در بحث کنترل پیک وارد کنیم.

وی در این ارتباط همکاری 721 هزارمشترک خانگی در یکی از شرکت‌های توزیع برق در آمریکا با برنامه‌های کنترل پیک را مورد توجه قرار داد و با اشاره به پتانسیل برنامه‌های پاسخگویی بار در اروپا، ظرفیت بالای این برنامه‌ها در کشورمان را خاطرنشان ساخت.

حقی فام در ادامه با تشریح سیاست‌های بهره وری انرژی در دنیا، تاکید کرد: شرکت‌های توزیع به عنوان یک وظیفه در بحث مدیریت پیک مشارکت می‌کنند ولی برای استمرار این موضوع و نصب سخت افزارهای مورد نیاز باید به سمت ایجاد یک مدل مالی برای تشویق شرکت‌های توزیع باشیم و شرکت‌ها از نتیجه برنامه‌های کاهش پیک خود منتفع شوند.

وی اولویت بعدی را استفاده شرکت‌های توزیع از پتانسیل‌های موجود در کشور عنوان کرد و افزود: بخش توزیع باید به فکر افزایش قدرت مانوری و شناسایی بارهای غیر ضروری باشد تا بتواند یک ذخیره مطمئن وقابل اتکا ایجاد نماید.

معاون هماهنگی توزیع توانیر خاطرنشان ساخت: آنچه از دیدگاه دیسپاچینگ ملی اهمیت دارد این است که بتوانیم به ذخیره عملیاتی قابل اتکاء در توزیع دسترسی پیدا کنیم و در این راستا شرکت‌های توزیع باید با ایجاد نقاط مانوری و اتوماسیون بارهای غیرضروری، فضای لازم برای دستیابی به این هدف را فراهم کنند.

حقی فام با بیان این که در بحث اصلاح ضریب بار هنوز راه‌های بسیاری برای پیمودن وجود دارد و باید با جدیت پیگیری شود، اضافه کرد: یکی از تکنولوژی‌هایی که به طور جدی در صنعت برق دنبال می‌شود، استفاده ازذخیره سازها است که نمونه ای از آن با تأیید مدیرعامل شرکت توانیر با شرکت کپکو اخیراً به امضاء رسید و عمومیت دادن این تکنولوژی می‌تواند تحولی را در اصلاح ضریب بار سیستم ایجاد کند.

وی با اشاره به آغاز عملیات کاهش پیک 96 تاکید کرد: هر یک از شرکت‌ها باید برنامه ویژه ای برای شناسایی "مولدهای خود تأمین" داشته باشد و به عنوان یک برنامه عملیاتی، طراحی و زمانبندی خاصی برای آن بگذارد.

حقی فام با اشاره به افزایش تشویقی‌ها به ویژه در حوزه مشترکان صنعتی افزود: انتظار داریم در صورت عملکرد خوب شرکت‌های توزیع و برق‌های منطقه ای، بتوانیم پیک سایی امسال حتی در حد 5 هزارمگاوات محقق سازیم.

وی با اشاره به فعال شدن سامانه پایش برنامه‌های مدیریت مصرف در شرکت‌های توزیع ابراز امیدواری کرد: با بهره گیری از فضای مجازی، موضوع مدیریت مصرف برق به عنوان یک بحث ملی و استراتژیک در بین مردم مطرح و مشارکت آن‌ها جلب شود.