به گزارش عصرپرس، فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در این باره اظهار داشت: داوطلبانی که بعد از بازه های زمانی تعین شده برای ثبت نام آزمون های ۱۴۰۰ به بعد درخواست ثبت نام و شرکت در کنکورهای سراسری، کارشناسی ارشد یا دکتری و سایر آزمون ها داشته باشند، مشمول هزینه ۱۲۰ هزار تومانی می شوند که این رقم مصوبه هیات وزیران است که ۲۷ آبان ۹۹ به این سازمان ابلاغ شده است.
وی در توضیح بیشتر گفت: تعدادی از داوطلبان بعد از پایان مهلت های تعیین شده ثبت نام، درخواست خود را برای نام نویسی در آزمون ارسال می کنند؛ این در حالی است که با اتمام مهلت، پرونده ثبت نام ها برای انجام سایر فرایندهای اجرایی آزمون بسته می شود.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش با بیان این که ثبت نام با تاخیر داوطلبان بعد از مهلت مقرر برای سازمان سنجش هزینه به دنبال دارد، افزود: هر داوطلبی که بعد از زمان مقرر، ثبت نام می کند فایل های حوزه بندی و حوزه های اجرایی به هم ریخته می شود؛ شاید عده ای بر این باور باشند ثبت نام یک داوطلب، مسأله ای برای این سازمان ایجاد نمی کند و کار راحتی به نظر می رسد، در حالی که این طور نیست و هزینه های بیشتر از ۱۲۰ هزار تومان به دنبال دارد.
زرین آمیزی خاطرنشان کرد: این هزینه به حساب دولت واریز می شود و در واقع هدف از آن، ضابطه مند کردن داوطلبان برای ثبت نام در مهلت مقرر است. رقم ۱۲۰ هزار تومان در مقابل هزینه و انرژی که از سازمان سنجش آموزش کشور صرف می شود، رقم زیادی به نظر نمی رسد.
وی تاکید کرد: هزینه دیرکرد ۱۲۰ هزار تومانی بر اساس برخی گزارش ها از سازمان ها و نهادهای بالادستی مصوب شده است و سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان یک سازمان اجرایی، نقشی در تعیین این مبلغ نداشت.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور اظهار داشت: داوطلبانی که در مهلت مقرر برای آزمون های ۱۴۰۰ به بعد ثبت نام کنند، مشمول این هزینه نمی شوند.
متاخرین در مجموع چقدر باید بپردازند؟
به گزارش ایرنا، با یک حساب سرانگشتی مبالغی که هر داوطلب باید بابت هزینه دیرکرد در آزمون های سراسری، کارشناسی ارشد و دکتری ۱۴۰۰ به بعد بپردازد به این شرح است:
کنکور سراسری: اگر داوطلبی با تاخیر در آزمون سراسری ۱۴۰۰ شرکت کند، با فرض این که متقاضی ثبت نام در سه گروه آزمایشی(شامل یک گروه آزمایشی اصلی و ۲ گروه آزمایشی فرعی هنر و زبان های خارجی)، دانشگاه پیام نور یا دانشگاه های غیردولتی باشد، با احتساب ۱۲۰ هزار تومان هزینه دیرکرد باید مبلغ ۳۱۰ هزار و ۲۵۰ تومان برای ثبت نام بپردازد.
هزینه شرکت در هر گروه آزمایشی کنکور ۵۴ هزار تومان، هزینه اعلام علاقه مندی در دانشگاه پیام نور یا غیردولتی به صورت جداگانه ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان و هزینه دریافت پیامک هم ۸۵۰ تومان است.
کنکور کارشناسی ارشد: داوطلبی که با تاخیر در کنکور کارشناسی ارشد سال آینده شرکت می کند، با فرض این که هزینه کارت علاقه مندی ۹۰ هزار تومانی برای مجموعه امتحانی اصلی و فرعی(شناور) به صورت جداگانه، هزینه کارت علاقه مندی در یکی از دانشگاه های پیام نور یا غیردولتی (مبلغ ۱۳ هزار و ۷۰۰ به صورت جداگانه) و همچنین هزینه دریافت پیامک(۸۵۰) می پردازند، مبلغ ۱۲۰ هزار تومان هم جریمه به این رقم اضافه می شود و در کل مبلغ ۳۲۸ هزار و ۲۵۰ تومان باید برای ثبت نام پرداخت شود.
کنکور دکتری: هزینه ثبت نام در کنکور دکتری ۱۵۰ هزار تومان، هزینه دریافت پیامک هم ۸۵۰ تومان و هزینه دیرکرد ۱۲۰ هزار است، داوطلبی که با تاخیر ثبت نام می کند در کل باید ۲۷۰ هزار و ۸۵۰ تومان بپردازد.
مهلت مجدد در کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ در روزهای ۱۰ تا ۱۳ اسفندماه از سوی سازمان سنجش آموزش کشور آغاز می شود.