به گزارش سرویس اجتماعی عصرپرس، محمد شکرچیزاده رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در حاشیه افتتاح دومین نمایشگاه مسکن، شهرسازی و باز آفرینی شهری با اشاره به بحران کرونا و ضرورت ایجاد شهر هوشمند با اعلام اینکه این نمایشگاه به شکل ویژه به شهر هوشمند و هوشمندسازی اختصاص دارد،گفت:در ارزیابی از نمایشگاه شاهد هستیم که شهرداریها، شرکتها و سازمانها از جمله بازآفرینی شهری و بانک مسکن، در موضوع هوشمندسازی فعال شدهاند.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها، مطالعاتی را در خصوص هوشمندسازی در شهرها انجام دادند به نظر میرسد، شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه هوشمندسازی، مجموعههایی هستند که بتدریج در حال شکلگیری هستند. این شرکتها میتوانند تاثیر هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نو را در مدیریت شهری و سامانههایی که میتواند در خدمت شهروندان باشد، توسعه دهند.
شکرچیزاده تصریح کرد: هوشمندسازی و ایجاد شهرهای هوشمند نیاز امروز شهرهای کنونی است که باید بتدریج در آن مسیر گام برداریم.
وی مصادیق شهرهای هوشمند و هوشمندسازی را در کشورهایی همچون سنگاپور و هنگکنگ تجربههای موفق دنیا برشمرد و افزود: با هوشمندسازی، زندگی شهروندان ارتقا مییابد.
به گفته شکرچیزاده، هماکنون با توجه به وجود گستردگی بافتهای فرسوده در کشور، پیادهسازی شهرهای هوشمند به شکل ویژه ممکن نیست اما در شهرهای جدید این امکان به راحتی میسر است.
شکرچی زاده بابیان اینکه باید به سمت صنعتی شدن حرکت کنیم تا توسعه اقتصادی کشور را داشته باشیم اظهار داشت: توجه جوانان خلاق و مدیران شهری در ابن راستا حرکت می کنند و زمینه ها در برخی شهرها مانند اصفهان و تهران در بحث ارایه خدمات به شهروندان به ویژه حمل و نقل از مباحث هوشمند سازی استفاده می کنند.
وی هوشمندسازی در مجموعههای مناطق آزاد از جمله جزیره قشم و جزیره کیش را تجربههای موفق هوشمندسازی در دنیا برشمرد و توضیح داد: مرکز تحقیقات نیز به آنها کمک میکند و در مجموع در کشور، فعالیتهایی در خصوص هوشمندسازی در حال انجام است.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات میتواند درخصوص هوشمندسازی با تولید مدارک فنی و تدوین ضوابط راهگشا باشد. هم اکنون با همکاری سازمان برنامه و بودجه، نشریهای را برای هوشمندسازی در ساختمانها در حال تدوین داریم که نشریه نوع یک است. بدینمعنا، هوشمندسازی در برخی از ساختمانها الزامی خواهد بود و حسن اینکار این است که بعد از آنکه نشریه را تدوین کنیم فهرست بها نیز خواهد داشت. با اینکار میتوان از این ضوابط در پروژهها استفاده کرد.