اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۱۸۸۹۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۱۶ تير ۱۳۹۹ - 06 July 2020
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص):

سد شرفشاه از زیرساخت‌های اصلی توسعه سومار و نفت‌شهر به شمار می‌رود

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) سد شرفشاه را از جمله زیرساخت‌های اصلی توسعه شهرستان گیلانغرب، سومار و نفت‌شهر دانست.
سد شرفشاه از زیرساخت‌های اصلی توسعه سومار و نفت‌شهر به شمار می‌رودبه گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس از روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص)، دکتر سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در خصوص اهمیت سد شرفشاه که هفته گذشته با دستور رییس جمهور به صورت ویدئو کنفرانس به بهره‌برداری رسید گفت: این سد در حوزه استحفاظی شهرستان گیلانغرب بر روی رودخانه «کنگیر» قرار دارد و می‌تواند در تأمین آب زراعي مورد نیاز منطقه به میزان 4700 هكتار و آب مورد نیاز صنایع منطقه به میزان 12.5 میلیون مترمكعب نقش بسزایی داشته باشد.

دکتر محمد افزود: تأمین نیازهاي زیست‌محیطي منطقه به میزان10 میلیون مترمكعب و فراهم نمودن امكانات تفریحي و گردشگردی با توجه به شرایط مناسب و منحصر به فرد منطقه از دیگر دستاوردهای این سد برای منطقه است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با اشاره به موقعیت راهبردی سد شرفشاه در مناطق مرزی استان کرمانشاه اظهار داشت: احداث این سد و شبكه پایاب آن، ضمن ایجاد توسعه پایدار و افزایش اشتغال متمركز جمعیتي، از نظر تأمین امنیت و حفظ و تقویت مرزداري نیز بسیار مؤثر خواهد بود.

وی ضمن تشکر از همکاری و تعامل نزدیک وزارت نیرو به عنوان کارفرمای پروژه گفت: تاکنون در بحث CIVIL پروژه، رقمی بالغ بر 330 میلیارد تومان اعتبار صرف شده که برای اتمام عملیات تکمیلی پروژه نیز حدود 50 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز می‌باشد.

مدیرعامل هلدینگ نیروی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) نیز در خصوص مشخصات این پروژه افزود: سد شرفشاه سومار از نوع سد خاکی- سنگ‌ریزه‌ای با هسته رسی است و ارتفاع بدنه آن از پی 84 متر، طول تاج آن 825 متر و سیستم انحراف سد نیز شامل 2 رشته تونل به طول 730 متر می‌باشد احداث شده است.

مهندس رستمی گفت: در طی مدت اجرای این پروژه، 4.7 میلیون مترمکعب عملیات خاکریزی، 2.9 میلیون مترمکعب عملیات خاک‌برداری و180 هزار مترمکعب بتن‌ریزی و حدود 5000 تن آرماتوربندی به همراه 106 هزار متر طول عملیات حفاری و تزریق در شرایط سخت محیطی و مناطق محروم انجام و عملیاتی شده است.

وی اظهار اداشت: آمار نیروی انسانی شاغل در پیک کار این پروژه 600 نفر و تعداد ماشین‌آلات مشغول در آن 250 دستگاه بوده است که در بهمن ماه سال 96 آبگیری اولیه (انسداد دریچه‌ها) آن انجام شد و سپس با بالا آمدن تراز آب مخزن در اردیبهشت ماه سال 98، با حضور ریاست محترم جمهور مراسم آبگیری نهایی آن صورت گرفت.