اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۱۲۳۱۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ - 25 February 2019
وزیر بهداشت مطرح کرد:

تحول و دگرگونی در نظام سلامت از علوم پایه شروع می شود

وزیر بهداشت گفت: اگر قرار باشد در عرصه نظام سلامت دچار تحول و دگرگونی شویم، این تحول از علوم پایه باید شروع شود و امیدوارم بتوانیم در مسیر اعتلای علوم پایه حرکت کنیم.

تحول و دگرگونی در نظام سلامت از علوم پایه شروع می شود

به گزارش عصرپرس به نقل از وزارت بهداشت، سعید نمکی، وزیر بهداشت در بیست و یکمین نشست شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی اظهار داشت: علوم پایه در کشور یکی از بحث های مغفول و مظلوم مانده ای است که به نگرش مدیریت کلان کشور بر علوم پایه بر می گردد. البته توفیقات زیادی کسب کرده ایم، اما هنوز هم راه های نرفته زیادی داریم.

وی تصریح کرد: نگاه بالین محور و پزشک محور به اداره امور وزارت بهداشت از دوران گذشته وجود داشته و ما هم به عنوان عضوی از علوم پایه، سال ها تحت فشار این اندیشه بودیم و روسای دانشکده های پزشکی نیز کمتر بخش های علوم پایه را مورد تفقد قرار می دادند و همکاران ما گاهی در حوزه علوم پایه حصارها و دیوارهایی بین خودشان ایجاد کرده بودند و به دنبال پیوند با بیرون از گروه های علمی خود نبودند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: هنوز ممکن است در علوم پایه انزوا وجود داشته باشد که باید با هنرمندی نه با گروکشی و دسته بندی آن را برطرف کرد چون امروز، روز وفاق ملی در همه عرصه ها، نه فقط پیوند بین علوم پایه و بالینی است و می توان پایان نامه ها و سیمنار های مشترک بین علوم پایه و بالینی تعریف کرد چون همکاران بالینی نیازمندی به علوم پایه را در پیشگیری، تشخیص و درمان احساس کرده اند و فضای موجود به مراتب بهتر از دوران گذشته است که باید قدر آن را بدانیم.

نمکی ضمن انتقاد از پذیرش بالای دانشجویان در رشته های دکترا و تحصیلات تکمیلی، گفت: بنده به این شیوه پذیرش دانشجو اعتراض دارم چون باید تناسب منطقی بین پذیرش دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی و پایه وجود داشته باشد که باید وضعیت موجود را بازنگری کنیم که آیا این تعداد دانشجوی تحصیلات تکمیلی را نیاز داریم و آیا می توانیم آنها را به کار بگیریم؟

وی افزود: متاسفانه همکاران ما در علوم پایه با همدیگر بیگانه هستند چون جزیره ای عمل می کنیم که همین امر باعث ضرر و زیان برای همه ما می شود. در حالی که باید کار مشترک و پروژه ملی تعریف کنیم و نباید همسایه های بیگانه باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به تقویت رشته های بین رشته ای با دانشگاه های غیرعلوم پزشکی، گفت: برخی دانشگاه های غیر علوم پزشکی در حوزه علوم پایه در برخی رشته ها دانشجو پذیرش می کنند و نباید آنها را حذف کنیم بلکه باید راهکارهایی پیدا کنیم که با همکاران غیر علوم پزشکی که رشته هایی مانند ایمونولوژی، ژنتیک و بیولوژی مولکولی سلولی پذیرش می کنند، همگرا شویم و قدرت چانه زنی خودمان را در عرصه ملی و بین المللی بالا ببریم

نمکی در پایان یادآور شد: می توان از مشارکت جوانان در نظرخواهی و برنامه ریزی های شورای آموزش علوم پایه استفاده کرد چون جوانان، بسیار باهوش، دلسوز و علاقه مند به اعتلای کشور هستند که باید راه را برای حضور و ظهور اندیشه های جوان تر باز کنیم. برای مثال در گروه علمی خودمان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چندین جوان فعال حضور دارند که هر کدام از آنها می توانند در حد معاون وزیر و رییس دانشگاه، انجام وظیفه کنند.