اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۱۰۹۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۶ - ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - 05 November 2018
مدیرعامل شرکت ساتبا اعلام کرد:

احداث بیش از 95 درصد از نیروگاه های تجدید پذیر در مناطق محروم 

مدیرعامل شرکت ساتبا گفت: بیش از 95 درصد از نیروگاه های تجدیدپذیر در مناطق محروم و روستاهای کشور احداث شده است و تا سال آینده 4 هزار نیروگاه مقیاس کوچک در کشور احداث می شود.
احداث بیش از 95 درصد از نیروگاه های تجدید پذیر در مناطق محروم 
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی عصرپرس، سید محمد صادق زاده رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق در حاشیه هجدهمین نمایشگاه صنعت برق در سوال خبرنگار ما مبنی بر احداث نیروگاه های تجدیدپذیر و درصد پوشش آن در مناطق محروم، گفت: سال جاری 2 هزار نیروگاه مقیاس کوچک با اشتغال 2 هزار نفری در سیستان و بلوچستان،  خراسان و همدان احداث شد .

افزایش 10 مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر در کشور
رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق با بیان اینکه تولید نیروگاه‌های مقیاس کوچک به 10 مگاوات رسیده است، افزود: این نیروگاه‌ها حدود  17 هزار مگاوات ساعت برق تولید می‌کنند و هر ماهه تعداد قابل توجهی از این نیروگاه‌ها وارد مدار می‌شوند که نسبت به سال گذشته از افزایش برخوردار بوده است.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه نیروگاه‌های مقیاس کوچک تجدیدپذیر کمترین آسیب را از تحریم‌ها دیده‌اند، تاکید کرد: سال گذشته سه مگاوات از این نیروگاه‌ها را وارد مدار کردیم و امسال هم پنج مگاوات دیگر وارد مدار خواهد شد.

به گفته وی در تحریم‌ها، نیروگاه‌های 10 مگاواتی و بیشتر با کاهش نرخ رشد مواجه شدند چرا که در سال 96 نسبت به سال 95 نرخ رشد تجدیدپذیرها 70 درصد بوده است اما با اندکی کاهش برآورد این است که نرخ رشد آن‌ها تا اخر امسال به 30 درصد برسد.

صادق زاده ضمن ابراز خرسندی از فناوری‌ها و تکنولوژی‌های موجود در ایران برای نیروگاه‌های خورشیدی گفت: صفحات خورشیدی با پنج بخش در این نیروگاه‌ها بخش کلیدی هستند که این صفحات در کشور کاملا بومی سازی شده است و شرایط تحریم نمی‌تواند تامین تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی ما را متوقف کند.

وی تاکید کرد: 67 درصد ارزش نیروگاه‌های خورشیدی به صفحات آن تخصیص می‌یابد و مابقی مربوط به ساختارهای است که هم اکنون توسط هفت شرکت داخلی تولید می‌شود.
رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ادامه داد: برای 15 درصد واردات تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی نیز حدود سه ماهه گذشته وزیر نیرو ابلاغیه تشویقی ارائه کردند تا نیروگاه‌هایی که از تجهیزات ساخت داخل استفاده کنند با 30 درصد افزایش تعرفه خرید برق از سوی وزارتخانه مواجه شوند.

وی تصریح کرد: از 100 درصد تجهیزات مصرفی در نیروگاه‌های تجدید پذیر حدود 85 درصد آن کاملا در ایران تولید می‌شود و 15 درصد باقی مانده را تجهیزات الکترونیک تشکیل می‌دهد که سه مرکز دانش بنیان در مشهد، تهران و شیراز نسبت به طراحی و نمونه سازی آن اقدام کرده‌اند اما تولید آن به جهت اینکه در اکثر کشورهای دنیا و توسط برندهای زیادی صورت می‌گیرد در شرایط تحریم  واردات آن‌ها با مشکل مواجه نمی‌شویم؛ از این رو نگرانی و شتاب زدگی زیادی نداریم و اجازه می‌دهیم مراحل خود را طی کند.
صادق زاده با اشاره به اینکه 90 درصد انرژی‌های تجدیدپذیر در دنیا بادی و خورشیدی هستند، افزود: هیچ نگرانی برای تامین تجهیزات در خصوص نیروگاه‌های بادی و خورشیدی نداریم و در هر دو حوزه تجهیزات تا 85 درصد بومی سازی شده است.

وی با بیان این که افرادی که نقدینگی سرگردان داشتند اکنون در بخش نیروگاه‌های تجدید پذیر سرمایه‌گذاری می‌کنند، ادامه داد: با توجه به افزایش نرخ ارز باید تعرفه‌های ما افزایش پیدا کند و در این خصوص در حال بررسی و رایزنی با بخش خصوصی هستیم. براساس رایزنی اولیه با بخش خصوصی نظر بر این است که رقمی بین 20 تا 30 درصد افزایش قیمت داشته باشیم. در این راستا نیز دولتی‌ها موظف هستند 20 درصد از برق خود را با تجدیدپذیرها تامین کنند یا تعرفه را براساس نرخ آن‌ها بپردازند.

این مقام مسئول درباره نیروگاه‌های زیست توده نیز گفت: هفت نیروگاه در این زمینه وجود دارد که در حال تولید هستند و مجموع تولید آنها 13 مگاوات است و همچنین یک نیروگاه دیگر در مازندران با ظرفیت چهار مگاوات در حال احداث است که به زودی وارد مدار می‌شود.

صادق‌زاده با بیان اینکه بیش از 95 درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر در مناطق روستایی و محروم احداث شده‌اند افزود:‌ دو نیروگاه کوچک‌مقیاس، دو هزار اشتغال ایجاد کرده و امیدواریم این تعداد به چهار هزار مگاوات برای سال آینده افزایش یابد.

خبرنگار: پروین مرادی