اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۱۰۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۷ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - 12 August 2015
پس از سفر هیات ژاپنی به تهران؛

بازگشت اینپکس به صنعت نفت ایران

شرکت اینپکس ژاپن که در سال ٢٠١٠ میلادی به دلیل محدودیت‌ها و تحریم‌های آمریکا مجبور به کناره‌گیری از طرح توسعه میدان نفتی آزادگان شد اکنون آماده بازگشت به صنعت نفت ایران است.

معاون اول مدیرعامل اینپکس از تمایل این شرکت ژاپنی برای حضور دوباره در بخش‌های بالادستی صنعت نفت ایران پس از لغو تحریم‌ها خبر داد.

یوشیکازو کوراساوا گفت: اینپکس خواهان حضور دوباره در پروژه‌های بالادستی صنعت نفت ایران است و این موضوع به لغو تحریم‌ها و شرایط مدل تازه قراردادهای نفتی ایران بستگی خواهد داشت.

وی با اشاره به حضور اینپکس در توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی پیش از تشدید تحریم‌ها علیه صنعت نفت ایران، گفت: ما خواهان گسترش همکاری با شرکت‌های ایرانی هستیم و هم‌اکنون در حال مطالعه و بررسی ظرفیت‌های موجود برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت این کشور هستیم.

معاون مدیرعامل اینپکس همچنین از برنامه این شرکت برای حضور در کنفرانس رونمایی از مدل تازه قراردادهای نفتی ایران در لندن خبرداد و گفت: دولت جدید ایران تصمیم گرفت قراردادهای نفت و گاز این کشور را بازنگری کند و ما امیدواریم که شرائط این قراردادها به گونه‌ای باشد که منافع دو طرف امضاکننده در آن لحاظ شود.

ایران در نظر دارد با برگزاری یک کنفرانس در لندن از مدل تازه قراردادهای نفتی ایران برای جذب سرمایه و فناوری شرکتهای خارجی، رونمایی کند.

معاون اول مدیر عامل اینپکس به همراه هیئتی متشکل از ٢١ شرکت ژاپنی فعال در بخشهای نفتی، اقتصادی، انرژی، صنعتی و بانکی به ریاست دایشیرو یاما گیوا، معاون وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن به تهران سفر کردند.

براساس اعلام وزارت نفت، شرکت اینپکس ژاپن در سال ٢٠١٠ میلادی در دوران دولت یازدهم به دلیل محدودیت‌ها و تحریمهای ایالات متحده آمریکا مجبور به کناره‌گیری از طرح توسعه میدان نفتی آزادگان شد.

چندی پیش رکن الدین جوادی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره حضور شرکت اینپکس ژاپن در طرح توسعه میدان نفتی آزادگان گفته بود: تکمیل توسعه میدان‌های غرب کارون شامل آزادگان، یادآوران و یاران، جزو اولویت‌های نخست شرکت ملی نفت ایران است و به طور کلی میدان‌های مشترک، اولویت نخست توسعه را خواهند داشت.

اما شرکتی نظیر اینپکس ژاپن که پیش از آغاز تحریم‌ها مسئول توسعه میدان آزادگان جنوبی بود و به دلیل تحریم‌ها از ایران رفت، به این دلیل که از اساس، چهره این پروژه تغییر کرده است به طور طبیعی اولویت و مزیتی ندارد.

شرکت اینپکس که در توکیو به ثبت رسیده است و بخشی از سهام آن متعلق به دولت ژاپن است، پیش از خروج از طرح توسعه میدان نفتی آزادگان (که یکی از بزرگ‌ترین ذخایر نفت خام در منطقه خاورمیانه به شمار می‌رود) پس از تشدید تحریم‌های ایران، در این پروژه سهیم بود.

وزیر نفت ایران و معاون وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع صبح روز یکشنبه ١٨ مردادماه پس از یک دیدار و گفتگوی خصوصی در جمع نمایندگان شرکتهای ژاپنی و مدیران ارشد وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران حاضر شدند و زمینه‌های مختلف همکاری‌های دو طرف را در بخشهای مختلف بررسی کردند.

در هیئت اقتصادی ژاپن، مدیران بخش‌های فاینانس، نفت و گاز، برنامه‌ریزی و سیاستهای منابع طبیعی، سوخت و خاورمیانه وزارت اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن (متی) حضور داشتند.

در همین حال مدیران و نمایندگان ویژه شرکت‌های میتسوبیشی، تویوتا، سومیتومو، ایتوچو، سوجیتز، کنساماتسو، میتسویی، کانسایی پینت، ساندن هلدینگ، نیپون استیل، سومیتومو متال، تویو، جِی جی سی (JGC)، کوبه استیل، چیودا، بانک UFJ میتسوبیشی توکیو، گروه بانکی سومیتومو و میتسویی، بانک میزوهو، گروه نفت و انرژی نیپون JX، شواشل، اینپکس، فدراسیون تجارت ژاپن (Keidanren) ، جترو، بانک همکاری‌های بین المللی ژاپن، بیمه صادرات و سرمایه‌گذاری ژاپن، گروه ملی فلزات و نفت و گاز ژاپن و مرکز همکاری‌های ژاپن و خاورمیانه نیز در این مذاکرات حضور داشتند.