اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۱۰۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۲ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - 12 August 2015

افزایش صادرات برق ایران به پاکستان

سخنگوی وزارت آب و نیروی پاکستان از مذاکرات نهایی این کشور با ایران برای افزایش واردات هزار مگاواتی برق خبر داد.

سخنگوی وزارت آب و نیروی پاکستان از مذاکرات نهایی این کشور با ایران برای افزایش واردات هزار مگاواتی برق خبر داد.

ظفریاب خان با اعلام این خبر گفت: این کشور در مراحل نهایی مذاکرات برای نهایی کردن توافقی به منظور افزایش ۱۰ برابری واردات برق از ایران است.

این مقام پاکستانی اظهار داشت که این کشور در مراحل نهایی مذاکرات برای توافقی قرار دارد که میزان واردات برق از ایران را به هزار مگاوات افزایش خواهد داد.این توافق احتمالا به‌زودی نهایی می‌شود و شامل یک خط انتقال خواهد بود.

ایران در حال حاضر حدود ۱۰۰ مگاوات برق به مناطق پاکستان که در مجاورت مرز دو کشور قرار دارند صادر می‌کند. ارزش تجارت پاکستان با ایران از ۱٫۳ میلیارد دلار در سال مالی ۲۰۰۹-۲۰۰۸ به ۲۱۷ میلیون دلار در سال مالی ۲۰۱۴-۲۰۱۳ کاهش پیدا کرد.

کاهش تجارت میان دو کشور در نتیجه تحریم‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل بر سر برنامه هسته‌ای ایران اتفاق افتاد. اما با توافق هسته‌ای که ماه گذشته میان ایران و گروه ۱+۵ صورت گرفت و زمینه ساز برداشته شدن این تحریم‌ها خواهد بود، پاکستان در تلاش برای افزایش تجارت با ایران است.

همچنین به گفته روبینا آتار، یکی از مقامات وزارت بازرگانی پاکستان، این کشور که با کمبود شدید نیرو دست و پنجه نرم می‌کند، روزانه حدود ۱۲ ساعت قطعی برق دارد و مشتاق است نفت و گاز از ایران وارد کند.

با این‌وجود بزرگ‌ترین مشکلی که در حال حاضر وجود دارد مکانیسم پرداخت پول است. بانک‌های مرکزی دو کشور در ارتباط هستند و امیدوارند پیش از برداشته شدن تحریم‌ها، مکانیسم لازم را ایجاد کنند.

وی همچنین عنوان کرد که پاکستان در حال ارتقای پست مرزی کنونی با ایران است و با پیش بینی افزایش تجارت، آماده می‌شود دومین پست را ایجاد کند.

ایران به منسوجات، کالاهای پزشکی، کالاهای ورزشی و محصولات کشاورزی پاکستان علاقمند است در حالی‌که این کشور متقاضی محصولات انرژی، آهن و فولاد ایران است.

روبینا آتار اظهار داشت پاکستان در نواحی مرزی محروم پایگاه‌های صنعتی بویژه ذخایر پتروشیمی ایجاد خواهد کرد و این زیرساخت را به پروژه ۴۶ میلیارد دلاری با چین موسوم به کوریدور اقتصادی چین-پاکستان متصل می‌کند.

به گفته مبین صولت، مدیر شرکت دولتی Inter State Gas Systems که بر شبکه خط لوله پاکستان نظارت دارد، برنامه‌ها برای یک خط لوله گازی میان ایران و پاکستان هم انگیزه جدیدی پیدا کرده‌اند. قسمت اعظم این خط لوله که از قلب صنعتی پاکستان در پنجاب به پایانه‌ای برای گاز طبیعی مایع در بندر گوادر واقع در جنوب این کشور امتداد پیدا می‌کند، به عنوان بخشی از پروژه چین ساخته خواهد شد.

برچسب ها
صادرات برق