اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۹۳۰
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۱ - ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - 06 November 2016
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی:

صادرات خدمات فنی و مهندسی برق می تواند تا 10 برابر افزایش یابد

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه سالانه 3 میلیارد دلار صادرات خدمات فنی مهندسی در حوزه برق داریم، گفت: این رقم با زیرساخت‌های موجود می‌تواند 5 تا 10 برابر افزایش یابد و مشکل کسب و کار را حل و ریسک بخش خصوصی را به حداقل برساند.

به گزارش خبرنگار عصرپرس ، هوشنگ فلاحتیان در حاشیه شانزدهم نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق و در نشست تخصصی «محیط کسب و کار صنعت برق» در شرایط پسا تحریم با رویکرد اقتصاد مقاومتی گفت:در شرایط زمانی سالانه باید 6000میلیارد تومان در شبکه‌های توزیع ، انتقال و فوق توزیع هزینه کنیم.علاوه بر این  باید سالانه به طور متوسط چهار هزار مگاوات نیروگاه در کشور احداث شود که اگر برای تولید هریک هزار مگاوات حدود دو هزار میلیارد تومان هزینه در نظر بگیریم سالانه حدود 8 هزار میلیارد تومان نیز باید در بخش تولید و توزیع هزینه کنیم.

وی افزود:خوشبختانه تحول و تداوم پایایی صنعت برق نیازمند جذب سرمایه‌گذاری خارجی و فعالیت بیش از پیش شرکت‌های خصوصی در عرصه‌های مختلف توزیع، تولید و انتقال است.

فلاحتیان در ادامه گفت : با توجه به کیفیت بالای کالاهای ایرانی می توانیم در بازارهای خارجی موفق عمل کنیم و با خود اتکایی هر سال تنوع و دستیابی به فن آوری های جدید را افزایش دهیم .

وی با اشاره به اینکه در عرصه تولید داخلی در صنعت برق بسیاری از انحصارات در حال شکسته شدن است ،گفت: این مساله تحت شرایطی هم می‌تواند برای صنعت برق فرصت و هم تهدید باشد.

معاون وزیر نیرو افزود: فرصت از این جهت که باعث ارزان‌تر شدن و با کیفیت‌تر شدن محصولات تولید شده می‌شود و تهدید است به شرطی که قابلیت صادرات پیدا نکند و صرفا برای تولید داخلی باشد.

فلاحتیان با تاکید بر اینکه پایای شرکت‌های خصوصی داخلی در بازار تولید می‌تواند ضامن اقتصاد مقاومتی و توسعه کسب و کار و تحقق آن در جامعه باشد گفت: رسیدن به مبلغ 25 میلیارد دلار باعث اشتغال بیشتر، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و توسعه صنعت برق می‌شود،بنابراین شرکت‌های خصوصی باید تلاش خود را در این زمینه بکار گیرند و وزارت نیرو نیز سعی خواهد کرد در حد امکانات خود هم از نظر مالی و هم از نظر سیاست‌گذاری شرکت‌های خصوصی فعال به ویژه در زمینه صادرات محصولات تولید داخل را کمک کند.

فلاحتیان ادامه داد: رگ حیاتی شرکت‌های خصوصی این نیست که به گردش مالی یک میلیارد دلاری برسند چرا که این عدد برای ایجاد تحرک در فضای کسب و کار کافی نیست پس باید با تحول در صنعت برق و جذب سرمایه‌گذاری خارجی شرکت‌های خصوصی در عرصه‌های مختلف را تقویت کنیم.

وی گفت: هر سال که نمایشگاه برق برگزار می‌شود شاهد نوآوری‌ها و خلاقیت‌های شرکت‌های ایرانی هستیم و باید با افتخار اعلام کرد ما در حال قدم برداشتن به سمت فناوری‌های «های تک»(Hightech) در عرصه صنعت برق هستیم.

وی تصریح کرد: باید به کسانی که با تمام کاستی‌های موجود دست به نوآوری می‌زنند و برای این کشور تأمین کنند اشتغال بیشتر و برق پایدار هستند افتخار کرد.

فلاحتیان در پایان این نشست گفت: چرخه صادرات در کشور خیلی طولانی است و باید در این زمینه تدابیری اندیشیده شود.