به گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس، حسن قمی فرمانده حفاظت منابع آبزی شهرستان نوشهر و چالوس در گفت و گو با خبرنگار عصرپرس با بیان این مطلب که همه امکانات را خداوند به طور طبیعی در اختیار ما قرار داده و تنها چیزی که نیاز هست نیروی انسانی ماهر تا فضای مناسبی را برای شرایط زیست ماهیان فراهم کنیم،گفت: 146 گونه آبزی در دریای خزر وجود دارد که با وجود فضای به این وسعت و عدم حفظ منابع دریایی، موجودات داخل دریا از بین خواهند رفت.
احیاء گونه های آبزی باید در اولویت کار مردم و مسئولین قرار گیرد
وی با اشاره به اینکه 146 گونه آبزی در منطقه وجود دارد، گفت: آبزیان املاح دریا را استفاده می کنند و تنظیم اکوسیستم انجام می شود و اگر احیا دریا صورت نگیرد به خشکی دریا می انجامد.
فرمانده حفاظت منابع آبزی شهرستان نوشهرو چالوس ادامه داد: احیاء گونه های آبزی باید در اولویت کار مردم و مسئولین قرار گیرد و نقطه عطفی در جهت توسعه این صنعت بزرگ در ایجاد اشتغال زایی، تامین منابع داخلی وحفظ فرآیند زیست محیطی باشد اما این مهم تنها همت مسئولین را می خواهد چرا که مردم در کنار ما هستند و راه کار مناسب را انجام می دهند.
قمی گفت: 25 نفر از مردم بومی شهرستان در کنار ما هستند و برخی از صیادان نیز در احیاء این رودخانه ما را یاری داده اند.
وی افزود: شورا های روستای سد کیلا سلطان امیر رود، دادستان نوشهر ،نیروی انتظامی و اداره برق استان تقدیر تشکر را دارم که حمایت های وِیژه در راستای احیاء دریا خزر را داشته اند.
فرمانده حفاظت منابع آبزی شهرستان نوشهرو چالوس گفت: امید است سال های آینده با اجرای برنامه ی منسجم به صورت یک طرح، تمام رودخانه های گلستان، مازندران، گیلان را به تبعیت از این رودخانه فعال کرده و در جهت حمایت از منابع آبزی به عنوان یک صنعت اقدام کرده تا از آن برای اشتغالزایی تمام منطقه به کار گیری شود.
قمی گفت: هر رودخانه در 24 ساعت حداقل 10 نیرو نیاز است و اگر 20 رودخانه را حفظ کنیم باید به تناسب آن نیرو تامین کنیم که در دو ماه 20 اسفند تا 20 اردیبهشت ماه نیازمند حفاظت از این گونه هستند.
وی افزود: بحث قضایی حمایت های کامل دادگستری استان را داریم اما از بعد اعتبارات باید مسئولین مرتبط حمایت های لازم را انجام دهند سازمان مدیریت، مسئولین زیست محیطی و مسئولین شیلات اقدام کنند البته می توان با استفاده از نیرو های بسیجی و ان جی او ها در این راستا اقدام نمایند.
با احیاء ماهیان خاویاری می توان منابع ارزی کشور را تامین کرد
قمی درادامه گفت: در این فصل تخم ریزی ماهی استخوانی سفید، گونه های مختلفی مانند گونه آزاد، گاو ماهی مار ماهی کولی کلمر و ... در پی ماهی سفید می آیند و احیا می شوند امیدوارم روزی برسد که شاهد انقراض گونه های بومی نباشیم و بتوانیم برنامه ریزی منسجم در بحث احیاء ماهیان خاویاری که صنعت بزرگی است و می تواند منابع ارزی کشور را تامین کرده و نیاز کشور را بر طرف کند.
7 رودخانه نیمه مصنوعی در منطقه نوشهر و چالوس ایجاد شده است
فرمانده حفاظت منابع آبزی شهرستان نوشهرو چالوس گفت: مسئولین شیلاتی از چند سال گذشته در صدد هستند که بتوانند روش به صورت تکثیر نیمه مصنوعی را انجام داده و در نوشهر و چالوس رودخانه سد آبرود را داریم که از طریق تکثیر نیمه مصنوعی با حضور نیروهای یگان حفاظت از 25 اسفند ماه سال 96 تا کنون 200 کیلو تخم استحصال کرده اند و در سطح استان نیز 7 رودخانه نیمه مصنوعی وجود دارد.
وی افزود: مسئولین شیلاتی به خصوص معاونت صید و بنادر ماهیگیری دغدغه زیادی در احیاء گونه های آبزی دارند روش های شروع شده و شیل گذاری از تعاونی پره ماهی مولد را تهیه و بالای رودخانه بستری را به عنوان حوضچه ایجاد کرده به تناسب کار بعد از مدت زمان 7 تا 10 روز از تخم به لارو تبدیل می شوند.
وی ادامه داد: مسئولین به خصوص وزارت جهاد کشاورزی، محیط زیست و شیلات کشور با عزم ملی در جهت چیزی فراتر از اقدامات صورت گرفته انجام دهند و جذب نیروی انسانی وتامین اعتبارات را به صورت جدی در دستور کار قرار دهند.
وی درادامه با اشاره به عدم نیروی انسانی کافی در فرماندهی یگان حفاظت نوشهر، گفت: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته در آینده نزدیک امکاناتی از قبیل: قایق های گلف ماشین، بیسیم، نصب دوربین هوشمند در حوزه استحفاظی و ... اضافه خواهد شد که می تواند بخشی از مشکلات ما را برطرف کند اما باید همه ساله برنامه های در راستای تجارت کشور دید شده و صنعت ماهیان استخوانی را به صورت یک تجارت مد نظر داشته باشیم چرا مه در یک بازده 4 ساله خواهیم دید که در بحث صنعت توریسیم و گونه های آبزی به پیشرفت چشم گیری رسیده ایم.
به گفته قمی، مسئولین با این وضعیت به این امکانات متکی نبوده و با دست بازتر نسبت به احیاء رودخانه های استان اقدام نموده و ابزار و امکانات لازم را فراهم کنیم.
قمی فرمانده حفاظت منابع آبزی شهرستان نوشهرو چالوس با بیان این مطلب که هر فرد به نوبه خود باید قدمی برای احیاء گونه های دریای خزر بردارد، گفت: با احیاء رودخانه خیررود رودخانه چالوس که چند سالی است گل آلود بوده است نیز شفاف شده که دستاورد های مهم این طرح است.
فرمانده حفاظت منابع آبزی شهرستان نوشهرو چالوس گفت: یگان حفاظت ما با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند با تعداد محدود نیروی انسانی در این یگان توانسته ایم در سال گذشته تعداد زیادی از جمله : 3235 ساعت نفر گشت دریایی، 6949 گشت ساحلی، کشف 353 لنگر غیر مجاز، 9 قایق غیر مجاز، 10 نوع موتور ، 26 باب کومه غیر مجاز، 93 حلقه لاستیک، 4 دستگاه خودرو و ... را انجام دهیم.
خبرنگار: پروین مرادی