به گزارش سرویس فرهنگی عصرپرس از خانه ملت، سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دلایل اجرایی نشدن قانون سنجش و پذیرش موسوم به حذف کنکور با وجود آنکه چند سال از تصویب قانون آن میگذرد، گفت: موضوع کنکور مسئلهای مزمن و قدیمی در نظام آموزشی کشور است، متاسفانه شیوه برگزاری فعلی کنکور به شدت بر کیفیت آموزش و پرورش تاثیر گذاشته است چراکه در دوره متوسط مجالی برای فعالیتهای تربیتی و پرورشی باقی نمانده و تمامی فکر و ذکر دانشآموزان آماده شدن برای کنکور است.
غربالگری در کنکور به پیشینه تحصیلی دانشآموزان دوره متوسطه موکول شده است
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه برچیدن کنکور نیازمند مقدماتی است و نمیتواند به یک باره به حذف آن اقدام کرد، افزود: ظرفیتهای دانشگاهها و مراکز عالی در برخی از رشتهها به نسبت تعداد متقاضیان بسیار کم است و لذا مجبور به غربالگری هستیم اما این غربالگری به پیشینه تحصیلی دانشآموزان در دوره متوسطه موکول شده است.
وی اضافه کرد: اگر بتوان در دوره متوسطه با آزمونهای معتبر، پیشینه تحصیلی دانشآموزان به صورت معتبر تعیین شود بهیقین میتواند جای کنکور را بگیرد اما در آموزش و پرورش محدودیتهای مختلف همچون منابع و امکانات و برنامههای درسی چنین امکانی را سلب کرده است.
برچیدن کنکور نیازمند عزم و اراده جدی/ منافع شخصی مانع میشود
بطحایی برچیدن کنکور را نیازمند عزم و اراده جدی دانست و اضافه کرد: بخشهایی از سازمانهای دولتی و حتی در بخشهای غیردولتی و خصوصی افرادی به دلیل منافع شخصی مانع از برچیدن بساط کنکور میشوند و لذا ایستادن در مقابل آنها نیازمند اراده جمعی است.
برگزاری امتحانات نهایی برای آموزش و پرورش هزینههای سنگینی دارد
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اکنون در برخی دروس پایههای متوسطه به صورت نهایی برگزار میشود اما برگزاری امتحانات نهایی برای آموزش و پرورش هزینههای سنگینی دارد، اظهارکرد: با این وجود هنوز پیشینه تحصیلی به صورت موثر و مستقیم وارد آزمون نشده است چراکه فقط تاثیر مثبت معدل لحاظ میشود؛ هرچند اگر تاثیر پیشینه تحصیلی به صورت مستقیم و موثر وارد شود آموزش و پرورش شرایط ایجاد مقدمات آن را داد.
وی با اشاره به اینکه باید ضریب امنیت برگزاری آزمون را بالاتر برد، اضافه کرد: اگر قرار شود تاثیرات مثبت و منفی آزمون دانشآموزان در قبولی دانشگاه لحاظ شود؛ آموزش و پرورش اعلام عمومی کرده که آزمونهای سراسری آن توسط سازمان سنجش برگزار شود.
فراوانی سوالات امتحانی لو رفته بالا نبوده است
بطحایی همچنین درخصوص لو رفتن سوالات امتحان نهایی گفت: اگرچه لو رفتن حتی یک سوال آزمونهای سراسری جای اشکال دارد اما خوشبختانه فراوانی آن گسترده نبوده است.
وی با تاکید براینکه حذف صد درصدی کنکور در حیطه وظایف آموزش و پرورش نیست، بیان کرد: آموزش و پرورش آمادگی دارد به محض برقراری توافق با وزارت علوم –مشروط به اینکه نمرات آزمون سراسری جای کنکور را بگیرد - تا زمان حذف کنکور- که این زمان نیز باید توسط وزارت علوم مشخص شود- آزمونهای معتبر را برگزار کند.
چاپ سالانه 138میلیون جلد کتاب درسی
وزیر آموزش و پرورش همچنین درخصوص اشتباهات متعدد در کتب درسی، توضیح داد: در سال 1000 عنوان کتاب درسی چاپ و توزیع میشود و 138 میلیون جلد کتاب درسی در هر سال منتشر میشود ولذا برخی خطاهای سهوی دور از انتظار نیست هرچند نباید یک مورد نیز وجود داشته باشد و در مورد خطاها از مسئولان به ویژه خطای صورت گرفته در کتاب جغرافیا در رابطه با استان مازندران در خواست گزارش کردهام و مسئولان باید پاسخگو باشد.