اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۶۳۰۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - 21 November 2017
با تشریح عملکرد هلال احمر در زلزله کرمانشاه اعلام شد

مشکلی بین دستگاه‌های امدادرسانی وجود نداشت

رئیس جمعیت هلال احمر با تشریح عملکرد و اقدامات جمعیت در زلزله کرمانشاه، به برخی انتقادات و ادعاها که در این باره در شبکه‌های اجتماعی مطرح شده بود، پاسخ داد.
مشکلی بین دستگاه‌های امدادرسانی وجود نداشت
به گزارش عصرپرس از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، علی اصغر پیوندی روز سه‌شنبه در نشست خبری که در ساختمان صلح برگزار شد، در تشریح فعالیت‌های جمعیت در امدادرسانی به مناطق زلزله زده پرداخت و گفت: اولین وظیفه‌ای که بر اساس وظایف ذاتی جمعیت به عهده ما قرار دارد بحث نجات افرادی است که در حادثه گرفتار شدند و این مهمترین اولویت ما در ساعات اولیه بود و تمام امکانات را برای این کار بسیج کردیم. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند بحثی مهم و جدی است. 

وی با تاکید بر اینکه هلال‌احمر قدردان ملت نوع‌دوست ایران در کمک به هموطنان خود در استان کرمانشاه است، اظهار کرد: تا امروز صبح، 30 آبان ماه، 370 میلیارد ریال از محل کمک‌های مردمی دریافت شده و 20 هزار تن از اقلام امدادی و غیرامدادی کمک‌های مردمی به شعبات هلال‌احمر تحویل شده و مابقی اقلام پس از جداسازی و بسته‌بندی به کرمانشاه ارسال خواهد شد.

فعالیت 5 فروند بالگرد هلال‌احمر از سپیده‌دم روز پس از زلزله

رئیس جمعیت هلال‌احمر همچنین ضمن خداقوت به همکاران خود از جمله امدادگران، داوطلبان و جوانان هلال‌احمر که لحظه‌ای از خدمت غفلت نکردند، گفت: در چند روز نخست حادثه چون هلال‌احمر به شدت درگیر امدادرسانی و ارائه خدمت بود، چندان فرصت مصاحبه و ارائه گزارش عملکرد نداشتیم و این امر شاید تا حدی عملیات گسترده و زحمات بی‌وقفه هلال‌احمری‌ها را تحت‌تاثیر قرار داد و امدادگران ما که شاید خود نیز در این عملیات‌ها آسیب‌هایی را متحمل شدند؛ نادیده گرفته شدند؛ لذا جا دارد تا قدردان همه تلاشگران بی‌ادعای هلال‌احمر باشم.
وی همچنین به فعالیت 5 فروند بالگرد هلال‌احمر از سپیده‌دم روز پس از حادثه اشاره و اظهار کرد: به مرور 10 فروند بالگرد هلال‌احمر فعالیت بی‌وقفه را آغاز کردند و تا کنون 240 ساعت پرواز برای خدمت‌رسانی به زلزله‌زدگان، انجام و 250 مصدوم ، 600 نیروی انسانی و 130 هزار کیلوگرم اقلام امدادی به مناطق زلزله‌زده منتقل شده است.
به گفته دکتر پیوندی، اورژانس BHCU هلال‌احمر نیز به مرور در مناطق آسیب‌دیده از جمله 2 درمانگاه در ثلاث باباجانی، یک درمانگاه در دالاهو، یک درمانگاه در قصرشیرین و یک درمانگاه در سرپل ذهاب فعال شد و همچنین بیمارستان صحرایی هلال‌احمر در فضای باز بیمارستان سرپل ذهاب برپا شد.
وی افزود: همچنین چند روز پس از وقوع زلزله به علت فضای استرس‌زای منطقه، نیروهای سازمان جوانان هلال‌احمر در قالب تیم‌های تخصصی وارد عمل شدند تا با ایجاد فضای فرهنگی و مفرح به خانواده‌ها و به‌خصوص جوانان و نوجوانان و کودکان مناطق زلزله‌زده برای تاب‌آوری ابعاد حادثه کمک کنند.

توزیع 10 هزار چادر موجودی استان کرمانشاه و 15 هزار چادر از استان‌های مجاور در شب نخست زلزله
رئیس جمعیت هلال‌احمر  با اشاره به اینکه هلال‌احمر در برآوردهای اولیه زلزله پیش‌بینی کرد تا 150 هزار نفر از جمعیت مردم در شعاع 50 کیلومتری مرکز اصلی زلزله تحت تاثیر قرار گیرند، اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی هلال‌احمر 33 هزار خانوار در مناطق زلزله‌زده آسیب‌ دیده بودند که بر این اساس امکانات خود را در استان کرمانشاه، استان‌های معین و سایر استان‌ها به سمت مناطق زلزله‌زده بسیج کردیم.
وی با اشاره به اینکه 10 هزار چادر موجود در انبار امدادی استان کرمانشاه و 15 هزار چادر از استان‌های مجاور در همان شب نخست حادثه توزیع شد، گفت: بر این اساس عملیات امدادرسانی هلال‌احمر در یک‌هزار و 630 روستا آغاز شد و تمامی مناطق تحت تاثیر به 8 منطقه با مدیریت مدیران عامل سایر استان‌ها به عنوان رئیس ستاد منطقه آسیب‌دیده تعیین شدند.

هم‌اکنون 82 هزار و 540 چادر در مناطق روستایی و شهری آسیب‌دیده توزیع شده است
پیوندی با بیان اینکه هلال‌احمر در روز نخست حادثه در کنار نجات زلزله‌زدگان تلاش کرد تا همزمان عملیات اسکان، تغذیه و درمان اضطراری را نیز انجام دهد، گفت: در روز نخست حادثه 10 هزار و 520 چادر به مناطق مختلف ارسال شد که از این میان 5 هزار و 650 چادر را فقط برای سرپل ذهاب ارسال کردیم؛ اما متاسفانه از آنجا که در دو روز نخست پس از حادثه نظم و انضباط خاصی در مناطق زلزله‌زده حاکم نبود، بخشی از اقلام توزیعی به صورت کامل به دست آسیب‌دیدگان واقعی نرسید.
وی با اشاره به اینکه از روز سوم حادثه و پس از تشکیل شورای تامین استان و حمایت‌های نیروهای نظامی و انتظامی، شاهد برقراری نظم در مناطق زلزله‌زده بودیم، عنوان کرد: در روز دوم حادثه 27 هزار و 300 دستگاه چادر، روز دوم 43 هزار، روز سوم 60 هزار و هم‌اکنون 82 هزار و 540 چادر در مناطق روستایی و شهری آسیب‌دیده توزیع شده و هم‌اکنون چادر، حتی در میان کسانی که ساختمان‌های مسکونی آنها آسیب‌ ندیده، اما برای احتیاط تمایل به اسکان در چادر دارند نیز توزیع شده است.

280 تن نایلون برای چادرهای زلزله‌زدگان ذخیره و 120 تن نایلون توزیع شده است
پیوندی با بیان اینکه تا امروز 240 هزار تخته پتو، 56 هزار تخته موکت، 18 هزار و 850 چراغ والور، 580 قوطی انواع کنسرو و 32 هزار ست ظروف میان زلزله‌زدگان توزیع شده و همچنین به دنبال پیش‌بینی‌ها مبنی بر شروع بارش‌ها، 280 تن نایلون ذخیره شده که تا روز گذشته 120 تن نایلون میان زلزله‌زدگان توزیع شده است.

100 میلیارد تومان مبلغ ریالی کمک‌های امدادی خارج شده از انبارهای هلال‌احمر برای زلزله کرمانشاه
به گفته رئیس جمعیت هلال‌احمر مبلغ ریالی کمک‌های امدادی که برای زلزله‌زدگان از انبارهای هلال‌احمر خارج و میان مردم توزیع شده، بالغ بر 100 میلیارد تومان برآورد شده است.
وی با تاکید بر اینکه هلال‌احمر همواره همراه مردم، برای مردم و پیشتیبان مردم بوده است، اظهار کرد: در حال حاضر تا اسکان دائم خانواده‌ها یک تا دو ماه زمان نیاز است و قطعا در منطقه نیاز به توزیع اقلام دیگری نیز داریم، لذا با توجه به اطلاعات مرکز آمار دفترچه‌های امدادی توزیع شده و پیش‌بینی می‌شود بتوانیم به 30 هزار خانوار اقلام غذایی 72 ساعته که از دو روز قبل توزیع آنها آغاز شده و در یک ماه آینده اقلام غذایی خشک را در اختیار خانواده‌های آسیب‌دیده قرار دهیم.

هلال‌احمر بحث تغذیه و درمان اضطراری را تا روزی که مردم به اسکان دائم برسند، ادامه می دهد
رئیس جمعیت هلال احمر در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه‌ریزی هلال‌احمر در روزهای آینده  برای خدمت به زلزله‌زدگان، گفت: اسکان اضطراری به شکل 100 درصد انجام شده و هلال‌احمر بحث تغذیه و درمان اضطراری را تا روزی که مردم به اسکان دائم برسند، ادامه می دهد.
وی همچنین با اشاره به ذخیره استراتژیک هلال‌احمر در انبارهای امدادی، گفت: باید 16 نوع از اقلام استراتژیک امدادی برای زمان وقوع حوادث به میزان 2 درصد از جمعیت هر استان در انبارهای امدادی هلال‌احمر ذخیره وجود داشته باشد که پیش از وقوع زلزله این میزان حدود 30 تا 40 درصد از مقدار لازم برای ذخیره بوده که در این خصوص لازم است با همکاری دولت و مجلس شورای اسلامی تدابیر لازم اندیشیده شود.

کمبودی برای تامین چادر، اقلام و ... نداشتیم
پیوندی با بیان اینکه در این حادثه کمبودی برای تامین چادر، اقلام و ... نداشتیم، افزود: حدود 400 هزار چادر امدادی در انبارهای امدادی هلال احمر موجود است که از این میزان 100 هزار چادر امدادی در انبارهای امدادی هلال احمر کرمانشاه ذخیره شده است تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد.
وی منابع درآمدی این جمعیت را کمک های دولت، منابع داخلی و کمک های مردمی عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه کشور ایران، کشور حادثه خیزی است، باید تلاش کنیم تا منابع درآمدی هلال احمر را افزایش دهیم تا در مواقع بحران از آمادگی لازم برخوردار باشیم.

مصدومان زلزله برای دریافت خدمات توانبخشی رایگان به مرکز جامع توانبخشی هلال‌احمر مراجعه کنند
رئیس جمعیت هلال احمر تاکید کرد: اولویت کمک های مردم شریف ایران به زلزله زدگان، کمک های نقدی باشد تا اقلام امدادی براساس موقعیت، محل و نیاز آسیب دیدگان تامین و توزیع شود و اگر مردم عزیز به اهدای کمک های غیر نقدی تمایل دارند، این کمک ها در جهت خرید وسایل گرمایشی، هیترهای کوچک، چراغ های والور و پتو باشد تا به شکل عادلانه میان آسیب دیدگان توزیع شود.
وی همچنین با اعلام اینکه وظیفه جمعیت های ملی در سراسر دنیا، ایجاد جامعه‌ای تاب‌آور در برابر حوادث است، افزود: هلال‌احمر ایران با توجه به فعالیت ویژه در حوزه ارائه خدمات توانبخشی در سطح جامعه، با تمام توان خود در مراکز جامع توانبخشی در سراسر کشور آماده ارائه خدمات به آسیب دیدگان زلزله کرمانشاه است. بنابراین مصدومان این حادثه که نیاز داشته باشند می توانند برای دریافت خدمات رایگان توانبخشی به مرکز جامع توانبخشی هلال احمر کرمانشاه مراجعه کنند که در صورت نیاز به خدمات تخصصی تر، به مرکز اعزام شوند.

3بالگرد به ناوگان امدادی هلال‌احمر اضافه می‌شود
پیوندی با اشاره به وجود 24 بالگرد در ناوگان امداد هوایی هلال احمر، از اضافه شدن 3 بالگرد امدادی دیگر به این ناوگان خبر داد و افزود: در حادثه اخیر بالگردهای امدادی نقش بسیار مهم و موثری در انتقال مصدومان و مجروحان و انتقال اقلام امدادی و اعزام نیروهای امدادی به منطقه حادثه دیده داشتند و نیاز است این توان امدادی هرچه بیشتر تقویت شود.