به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصرپرس: محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در حاشيه سومین کنفرانس بینالمللی مرکز تحقیقات سوانح و مصدوميت با تاکید براینکه نجات یک انسان نجات همه دنیا است، گفت: هدف از پویش نه به تصادف به دلیل ارزش بالای جان انسانهاست و باید گفت یکی از شاخصهای ارزشی مسئولین میزان ارزشی است که برای سلامت و جان مردمش قائل است .
وی افزود: برخی از کشورها به دنبال آن هستند تا آمار مرگ و میر تصادفات خود را به زیر صفر برسانند و با اجرای طرحهای تحقیقاتی مرگ و میر را آنالیز کرده می کنند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: در دوسال گذشته همواره نسبت به آمار ۱۲۰۰ نفر مرگ و میر در تعطیلات تاکید کردیم و این تنها مسئولیت وزارت بهداشت نیست بلکه همه و همه از پلیس، وزارت راه و شهرسازی، قوه قضاییه و دیگر ارگانها باید خود را در این امر دخیل بدانند.
وزیر بهداشت عنوان کرد: براساس آمار بیش از ۵۰ درصد آمار مرگ و میر خطای انسانی است بنابراین باید به این پیش این آیتم ، مورد توجه ويژه قرار گیرد.
ظفرقندی ادامه داد: با به حداقل رساندن زمان رسیدگی به مصدومان رانندگی از مرگ های احتمالی جلوگیری کنیم با این اقدام خیلی از افراد را نجات می دهیم.
وی گفت: در زمان جنگ با راه اندازی بیمارستان صحرایی و نزدیکی پایگاه امداد به خط مقدم مرگ و میر مجروحان جنگ را کاهش دادیم بنابراین در ادامه آن راه میتوان با اقدام به موقع، کاهش زمان رسیدگی به مصدومان نسبت به کاهش مرگ و میر حوادث رانندگی اقدام کنیم.
بیش از ۹۷ درصد موتورسواران درون شهری از کلاه ایمنی استقاده نمی کنند
به گفته وزیر بهداشت با شناسایی نقاط حادثه خیز و با اعلام به موقع ۳۰ درصد تصادفات را کاهش می یابد.
وی گفت: با مداخلاتی مانند تقویت قوانین راهنماي و رانندگی، استفاده از وسایل حفاظتی، توجه به ایمنی جاده ها و اصلاح نقاط حادثه خیز، خودرو ایمن و مراقبت های پس از تصادفات می توان مدیریت تروما را انجام داد و کاهش بالای حوادث را در بر خواهد داشت.
ظفرقندی با اشاره به اینکه بیشترین مرگ و میرهای درون شهری توسط موتورسوار بدون کلاه ایمنی و سرعت غیر مجاز است، گفت: بیش از ۹۷ درصد موتورسواران درون شهری از کلاه ایمنی استقاده نمی کنند که در صورت استفاده از کلاه ایمنی تصادفات را به ۴۹ درصد کاهش می یابد.
خبرنگار: محسن ولیزاده