به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصرپرس، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت در حاشیه سومین کنفرانس بینالمللی مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیت با اشاره به اینکه سه عامل جاده ، ایمنی خودرو و عامل انسانی در سوانح بسیار مهم است، گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت در سه حوزه مطالبه گیری، هشدار در خصوص ایمنی جاده ها ، ایمنی خودروها اقداماتی را انجام داد.
وی افزود: با توجه به اینکه ۴۷ درصد عوامل انسانی در کاهش حوادث تصادفات موثراست بنابراین با افزایش سطح آگاهی می توانیم کاهش سوانح را در بر داشته باشیم.
رئیسی در ادامه با تاکید براینکه اگر قوانین ما در حوزه خطاهایی انسانی بازدارنده باشند بیشتر از عوامل دیگر تاثیر گذار است ، گفت: یکی از نواقص کشور ضعف جرائم قوانین راهنمايي و رانندگی است چرا که این جرائم بازدارنده نیست بنابراین متخلفین بدون در نظر گرفتن سمت و جایگاه آن باید با حداکثر جرایم مواجه شود و
عدالت اجرا شده تا الگوی برای همه کشور شود.
وی افزود: اعمال قانون باید برای همه یکسان باشد،گفت: در دنیا ثابت شده حتی اگر جاده و خودرو نا ایمن باشند اما با فرهنگ سازی و اعمال قانون حداقل ۳۰ درصد حوادث کاهش می یابد و این در کشور ما یعنی کاهش سالانه ۷ هزار نفر مصدوم و این یک عدد نیست بلکه نجات یک خانواده است .
معاون وزیربهداشت در ادامه عنوان کرد: وزارت بهداشت به عنوان مطالبه گر با هم اندیشی با دیگر سازمان ها نسبت به اجرای پویش نه به تصادفات باعث افزایش آگاهی در سطح کشور است .
وی ادامه داد: وزارت بهداشت در ارتباط با جاده ها و خودرو های نا ایمن به وزارت راه گزارش های لازم را ارائه داده است اما در این راستا سواد رسانهای و فرهنگسازی و همراهی خانواده می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی مهارت افراد در احیا انتقال مصدوم و اورژانس با افزایش مهارت ها مرگ و میر ها را کاهش می دهد، گفت: در تصادف صورت گرفته بیش از ۱۶۰ هزار مصدوم وجود دارد که دچار قطع نخاع، شکستی و فلج مغزی می شوند و گاها خانواده از هم پاشیده می شود.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: ۵۰ درصد از مرگ و میرها در محل سانحه، ۲۰ درصد مرگ و میر از صحنه تا اورژانس و ۳۰ درصد در اورژانس اتفاق می افتد که باید در این خصوص آموزش ها را ارتقا دهیم .
خبرنگار: پروین مرادی