به گزارش عصرپرس، عبدالرضا پازوکی عصر دوشنبه در نشست خبری در مرکز همایشهای رازی افزود: این رویداد مذهبی و عظیم با حضور بیش از ۲ هزار شرکتکننده از رشتههای مختلف علوم پزشکی و صاحبان موکب، هلال احمر و غیره برگزار و در مورد چالشها و آسیبها و مخاطرات سلامت در اربعین بحث و تبادل نظر میشود.
ایران جزء 5 کشور برتر در مراقبتهای بهداشتی
وی اظهار داشت: ایران جزء پنج کشور برتر دنیا در بحث مراقبتهای اولیه بهداشتی است و در اربعین همه بیماریها و مخاطرات حوزه سلامت مانند گرد و غبار و بلایای طبیعی شناسایی و اطلاعرسانی و آگاهیرسانی به زائران انجام خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: اربعین به عنوان حادثه منحصر بفرد و تجمع انبوه بوده به طوری که در اربعین سال گذشته بیش از ۲۳ میلیون نفر از نوزاد تا سالمند حضور یافتند و حتی بیماران خاص شامل کلیوی، دیابتی، پیوندی و غیره شرکت یافته و خدمات متفاوتتری به آنها ارائه شد.
به گفته پازوکی، با توجه به فصل گرما در اربعین حسینی، سلامت مواد غذایی زائران باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و برنامهریزی برای ارائه خدمات مواد غذایی مواظب به بیماران خاص باید انجام شود. در بخش ضرورت رعایت بهداشت فردی و عمومی نیز باید راهکارهای مناسب برای زائران در دستور کار باشد و برای درمان بیماریهای پوستی، عضلانی و اسکلتی، دارو و تجهیزات نیز در کمیته علمی اربعین مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با اشاره به اهمیت حضور و خدماترسانی جمعیت هلال احمر افزود: کمیته امداد و سازمان امداد و نجات در بحث وقوع احتمالی گرد و غبار و بلایای طبیعی در اربعین حسینی فعال بوده و همه جوانب و ارائه خدمات را مورد بررسی قرار میدهند.
حضور فعال نیروهای هلال احمر برای حفظ سلامت زائران
رئیس جمعیت هلال احمر همچنین بر ضرورت اتکا به کمکهای مردمی تاکید کرد و گفت: یکی دیگر از اهداف کنگره سلامت در اربعین این است که راههای تقویت مشارکت مردمی را بررسی و راهکارهای جدیدی برای افزایش آن در بخش پیشگیری و هم در بخش خدمترسانی ارائه کند.
در این نشست خبری، کولیوند به عنوان دبیر کنگره بینالمللی سلامت در تجمعات انبوه بر پیشگیری از مخاطرات بهداشتی و امدادی تاکید کرد و گفت: آموزش مردم در پیشگیری و کاهش تلفات در صورت بروز حوادث بسیار موثر است و جمعیت هلال احمر یکی از اهداف اصلی این کنگره را آموزش مردم برای حضور در تجمعات انبوه میداند.
کولیوند گفت: راهپیمایی اربعین، بزرگترین عملیات بینالمللی بهداشت و امداد در تجمعات انبوه برنامهریزی شده است و به همین دلیل الگوی مهمیبرای دیگر جمعیتهای ملی در دنیاست تا از تجربیات این عملیات استفاده کنند.
او افزود: به پیشنهاد ما و استقبال فدراسیون جمعیتهای ملی صلیبسرخ و هلال احمر، در اربعین امسال تیمهایی از چند جمعیت ملی برای آشنایی با این عملیات به ایران و عراق سفر خواهند کرد.
کولیوند به پیشینه این عملیاتها در هلال احمر ایران اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۹۴ پس از حادثه تلخی که برای حجاج در منا رخ داد، اولین کتاب سلامت در تجمعات انبوه را تألیف کردیم و پس از آن در جمعیت هلال احمر مرکز تحقیقات سلامت در تجمعات انبوه راهاندازی شد.
او ادامه داد: پیش از این نیز هلال احمر ایران عملیاتهای بزرگی همچون تشییع جنازه حضرت امام خمینی و یا راهپیماییهای بزرگ روز قدس و ۲۲ بهمن را تجربه کرده است.
کولیوند تهیه دفترچه دستورالعملهای معاینه و ویزیت پزشکی در پاسخ به بیماریهای شایع را گام مهمی دانست که تا کنون انجام شده و به نتیجه رسیده است.
محمد رئیسزاده رئیس سازمان نظام پزشکی نیز از آمادگی این سازمان در ارائه خدمات سلامت به زائران اربعین خبر داد و گفت: میتوانیم ارائه همه خدمات سلامت و بهداشت و امدادی را در قالب یک کتاب برای عرضه به سایر کشورها تدوین کنیم.