به گزارش عصرپرس، عظيم كلانتری اصل، رئيس پژوهشگاه صنعت نفت، در اولين نشست B2B كه ميان شركتهاي روسيه و ايران در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد به روند توسعه و گسترش آموزش عالي و توسعه شبكه شركتهاي دانشبنيان در ايران، چالشها و فرصتهاي فناوريِ صنعت نفت در دوران تحريم و همچنين پيشنهاداتي براي همكاريهاي آتي ميان دو كشور اشاره و در اينباره گفت: آموزش عالي و تحقيقات و مسائل مرتبط با فناوري قدمتي بيش از 80 سال در ايران دارد؛ اما آغاز توسعه و شتاب روند آن همزمان با تولد پژوهشگاه صنعت نفت از حدود 60 سال پيش شروع شده است.
وي در ادامه تصريح كرد: موسسات تحقيقاتي و دانشگاهها به سرعت در ايران رشد كردهاند و در زمانهاي مختلف، توانستهاند خود را با نيازهاي كشور تطبيق دهند و در ۱۵ سال اخير رشد علمي ايران در دنيا از جايگاه ويژهاي برخوردار بوده است.
كلانتري با اشاره به به توسعه فناوري در دوران تحريم نيز اظهار داشت: با توجه به تشديد تحريمهاي ظالمانه، شبكههاي فناورانه اقدام به تغيير ماموريتها و ساختارها متناسب با شرايط كشور نمودند و تلاش كرده اند كه شرايط موجود را براي گذار از تحريمهاي ناعادلانه بينالمللي هموار سازند.
وي با بيان اينكه گسترش اين شرايط مطلوب منجر به نقش آفريني در زيستبوم نوآوري و فناوري در كل صنعت به خصوص صنعت نفت و گاز شده است، تصريح كرد: تجربه نشان ميدهد كه انتقال و توسعه دانش فني نياز به شركاء پايدار و تمركز بلند مدت دارد، از اين رو با تكيه بر توان داخلي تلاش شده است در حد امكان نيازهاي فعلي برآورده و براي آينده برنامه مدوني تدوين شود.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت به نمونههاي موفقي كه در صنعت عظيم نفت به انجام رسيده است، اشاره كرد و افزود: طراحي لايسنسهاي پتروشيميايي، پالايشگاهي و همچنين پتروپالايشگاهي، ساخت بيش از ۷۰ درصد تجهيزات و مواد شيميايي با فناوريهاي پيشرفته و توسعه تعداد زيادي دانشهاي فرآيندي با همت و تلاش دانشمندان، محققان و فناوران صنعت نفت ايران به صورت داخلي توسعه يافتهاند.
وي با تاكيد بر اينكه ميتوانيم تجربيات و همگراييهايي كه در كشور ايران به دست آمده را با همتايان روس خود به اشتراكگذاريم، تصريح كرد: پژوهشگاه صنعت نفت بيش از 20 سال با برخي از شركتهاي روسي همكاري دارد و از تجربيات موفقي در اين زمينه برخوردار است كه طرحهايي نظير DMD ، DMC و ادورانت را ميتوان از همكاريهاي مشترك اين دو كشور دانست.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت بیان کرد: ایجاد اتحادیه منطقه ای همکاری های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، پارکهای علم و فناوری نفت و گاز بین دو کشور و در منطقه می تواند راهکار خوبی برای گسترش این همکاری ها باشد؛ برای گسترش تعاملات در سطح بالاتر نیز، پیشنهاد ایجاد دفتر تعاملات فناوری در زیست بوم نوآوری و فناوری دو کشور و منطقه را داریم.
به گزارش پژوهشگاه صنعت نفت، نخستين نشست شركتهاي ايراني و روسي در بخش نفت و گاز با حضور معاون وزير نفت در امور بينالملل و بازرگاني و جمعي از مديران و نمايندگان شركتهاي مختلف روسي روز سهشنبه ۲۶ ارديبهشت ماه در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.