به گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس،سيد حسين حسيني در افتتاحيه”رويداد كارآفريني نوآورانه دانش بنيان و اشتغال آفرين حوزه شيلات " با تاكيد براينكه اگر شيلات را به دوبخش قبل و بعد انقلاب تقسيم كنيم مي بينيم هر جا رشد و رونق ديده شده موقعي بوده كه تحقيقات و اجرا در كنار هم قرار گرفته است، اظهار داشت: توجه و تمركز بر ظرفيت هاي پايدار از ضروريات در تامين امنيت غذايي كشور است.
حسيني در ادامه، گفت: در حوزه شيلات ايران سه دستور از جمله بيانات مقام معظم رهبري درحوزه دانش بنيان، تاكيد رياست جمهوري در تامين امنيت پايدار غذايي و برنامه تحولي وزيرجهاد كشاورزي ما را به سمت زنجيره ارزش سوق مي دهد و نشان دهنده جايگاه ويژه شيلاتدر حوزه تامين منابع غذايي كشور است.
رييس سازمان شيلات با اشاره به اينكه اين سازمان ظرفيت بالاي در پروش آبزيان كشور را داراست، گفت: ۴۹ درصد تجارت كشور درحوزه پروتئين ها به خصوص بخش آبزي پروري است و با اين ظرفيت مي توان تامين امنيت غذايي پايدار را داشته و به هدف ۲/۶ ميليون تن توليدات شيلاتي دست يابيم.
حسيني رسيدن به اين گام مهم را تنها با همراهي دانش و فناوري با شيلات دانست و گفت: تكنولوژي و دانش بايد با حوزه شيلات ايران همراه شود كه در اين رابطه نياز دانش براي ايجاد تحول مشخص شده و كميته توسعه فناوري دانش بنيان براساس نيازهاي اولويت بندي شده است.
وي افزود: تكنولوژي و دانش به حوزه شيلات راه يافته و با شرايط اقليم موجود و اكوسيستم تطبيق يابد،همچنين با هم افزايي و هوشمندسازي در همه بخش ها و اقتصاد آزاد گام برداريم.
حسيني در ادامه با اشاره به افزايش صيد در كشور به ۷۰۲ هزار تن، گفت: اين دستاورد حاصل تحقيقاتي است كه در اين حوزه انجام گرفته و اگر تحقيق و پايش نبود ما قطعاً در اين زمينه با مشكل مواجه ميشديم.
وي در ادامه ايجاد تنوع گونهاي در حوزه ماهيان سردآبي حاصل فعاليتهاي تحقيقاتي دانست و گفت: افزايش بهرهوري در حوزه آبزي پروري در آبهاي شيرين را بايد به صورت توسعه عمودي در دستور كار قرار دهيم و در توسعه افقي نيز به سمت سواحل و درياها قدم برداريم.
رئيس سازمان شيلات ايران در ادامه با اشاره به اينكه نبايد توليدكننده ما نگران بازار محصول توليدي خود باشد، اظهار داشت: اين خيلي اتفاق ناگواري است كه محصولات توليدكنندگان ما روي دست آنها ميماند و توليدكننده دچار زيان ميشود.