اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۳۰۸۳۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۳ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۱ - 24 August 2022

سامانه‌های «تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند» و «پرداخت لحظه‌ای (پل)» رونمایی شد

بانک مرکزی امروز همزمان با آغاز هفته دولت از دو سامانه «تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند» و «پرداخت لحظه‌ای (پل)» را رونمایی کرد.
سامانه‌های «تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند» و «پرداخت لحظه‌ای (پل)» رونمایی شدبه گزارش عصرپرس، سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری در راستای اجرای ماده (۱۰) «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ در بانک مرکزی راه‌اندازی و بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی از محل منابع پس‌انداز و جاری قرض‌الحسنه شبکه بانکی حسب دستورالعمل مربوطه اقدام به پرداخت تسهیلات یاد شده می‌کنند.

این سامانه با هدف سهولت در ثبت درخواست برای متقاضیان و تمرکز ثبت‌نام متقاضیان در یک سامانه راه‌اندازی شده و امکان هویت‌سنجی متقاضیان و استعلامات موردنیاز از جمله رابطه والد- فرزندی به صورت برخط، تسریع در پرداخت تسهیلات و کاهش میانگین زمان انتظار، جلوگیری از اخذ چندین باره تسهیلات توسط متقاضیان و امکان نظارت لحظه‌ای بانک مرکزی بر شبکه بانکی در اعطای تسهیلات را فراهم می‌کند.

متقاضیان برای تقاضای این تسهیلات در ابتدا باید با مراجعه به این سامانه به آدرس https://ve.cbi.ir/VC/DefaultVC.aspx ، ثبت‌نام خود را انجام داده و کد رهگیری اخذ کنند. سپس نسبت به انتخاب بانک و شعبه دلخواه از لیست شعب مجاز اقدام کنند. پس از تایید شعبه انتخابی متقاضی توسط بانک عامل، متقاضیان با مراجعه به شعبه و تکمیل مدارک، نسبت به دریافت تسهیلات اقدام می‌کنند.

تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمده‌اند، به‌ازای فرزند اول ۲۰۰ میلیون ریال و به‌ازای فرزند دوم ۴۰۰ میلیون ریال و به‌ازای فرزند سوم ۶۰۰ میلیون ریال و به‌ازای فرزند چهارم ۸۰۰ میلیون ریال و به‌ازای فرزند پنج به بعد ۱.۰۰۰میلیون ریال است.

پرداخت لحظه‌ای با پل

سامانه دیگری که در این مراسم رونمایی شد سامانه پرداخت لحظه‌ای (پل) نام دارد. این سامانه به‌عنوان یکی از سامانه‌های ملی پرداخت، بستر مناسبی را برای انتقال آنی الکترونیکی وجوه خُرد بین بانک‌های کشور بر اساس شماره حساب (شبا) در هر ساعتی از شبانه‌روز فراهم می‌آورد.

مشتریان شبکه بانکی از طریق این سامانه می‌توانند مبالغ خرد را از یک شماره شبا به شماره شبای دیگر حساب دیگر به‌صورت آنی منتقل کنند. سقف انتقال وجه با استفاده از این روش در اینترنت بانک و موبایل بانک ۱۰۰ میلیون ریال و در داخل شعب ۱۵۰ میلیون ریال است.

هدف اصلی راه‌اندازی این سامانه ایجاد بستری نوین و ایمن برای انتقال وجه آنی بین مشتریان بر مبنای شماره شبا است. از مزایای این سامانه می‌توان به کارمزد پایین‌تر نسبت به سرویس کارت به کارت، سهولت انتقال و کارکرد ۷ در ۲۴ و بدون وقفه در تمام ایام سال اشاره کرد.

در حال حاضر امکان ارسال دستور پرداخت پل توسط تمام مشتریان از درگاه‌های ۲۳ بانک (حداقل در یکی از درگاه‌های شعبه، اینترنت و موبایل بانک‌های سامان، آینده، ملی ایران، صادرات ایران، دی، ایران‌زمین، اقتصادنوین، سرمایه، پاسارگاد، قرض‌الحسنه رسالت، گردشگری، توسعه تعاون، معاملات ریالی، خاورمیانه، شهر، صنعت و معدن، کشاورزی، ایران - ونزوئلا، قرض‌الحسنه مهر ایران، سینا، پارسیان، پست‌بانک و مسکن) به مقصد ۲۷ بانک مقدور است و به مرور زمان این خدمت در تمام بانک‌های کشور عملیاتی می‌شود.