اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۳۰۷۹۲
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۵ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - 22 August 2022

بهره‌برداری از 3000 مگاوات نیروگاه حرارتی جدید در اولین سال فعالیت دولت سیزدهم

ظرفیت نامی نیروگاه‌های حرارتی کشور در نخستین سال فعالیت دولت سیزدهم با بهره‌برداری از 3000 مگاوات واحد حرارتی جدید از مرز 72 هزار مگاوات عبور کرده است.
بهره‌برداری از 3000 مگاوات نیروگاه حرارتی جدید در اولین سال فعالیت دولت سیزدهمبه گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس از پاون، افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تولید برق یکی از برنامه‌هایی است که علی‌اکبر محرابیان وزیر نیروی دولت سیزدهم از ابتدای آغاز به کار تحقق آن را در چهار ساله نخست این دولت وعده داده است.

دولت سیزدهم در حالی فعالیت رسمی خود را از اواخر تابستان سال گذشته آغاز کرد که کشورمان در روزهای اوج مصرف پیک تابستان آن سال به دلیل ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی میان تولید و مصرف برق با بروز قطعی و خاموشی در نقاط مختلف روبه‌رو شده و همین امر مشکلات اقتصادی و اجتماعی فراوانی را ایجاد کرده بود.

به همین منظور و با توجه‌ به حساسیت این موضوع، وزارت نیرو از همان روزهای ابتدایی شروع به کار دولت سیزدهم برنامه‌ مدون و منسجمی را برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور برای کاهش ناترازی یادشده و بروز قطعی برق در دستور کار قرار داد.

بر اساس برنامه پیش‌بینی‌شده این وزارتخانه، مقررشده تا در طول چهار سال فعالیت دولت سیزدهم حدود ۳۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور افزوده شود که این رقم از طریق ساخت ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی توسط بخش دولتی و خصوصی، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع بزرگ محقق شود.

این میزان افزایش ظرفیت در سالیان اخیر بی‌سابقه بوده و به‌نوعی با تحقق این مهم شاهد رکوردشکنی در افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور خواهیم بود.

گزارش تازه شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران نشان از آن دارد که اکنون ظرفیت نامی نیروگاه‌های حرارتی کشور از مرز 72 هزار مگاوات گذشته است. نیروگاه‌های حرارتی ایران شامل بخاری، گازی و سیکل‌ترکیبی است.

در این میان نیروگاه‌های بخاری با ظرفیتی معادل ۱۵ هزار و ۸۲۹ مگاوات جایگاه سوم افزایش ظرفیت نامی نیروگاه‌های حرارتی را بر عهده دارند.

نیروگاه‌های گازی هم با ظرفیت ۲۱ هزار و ۹۷۹ مگاوات جایگاه دوم در ارتقای ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی را به خود اختصاص داده‌اند.

نیروگاه‌های سیکل ترکیبی هم با ۳۴ هزار و ۲۱۹ مگاوات جایگاه نخست را در ارتقای ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی بر عهده دارد.