به گزارش سرویس اجتماعی عصرپرس، میرهاشم موسوی در خطبه های پیش از نمازجمعه امروز به مناسبت ۲۵ تیر «روز بهزیستی و تامین اجتماعی» افزود: تامین اجتماعی، نهادی اقتصادی، اجتماعی و خدمت محور است که ۱۴۰ هزار خدمتگزار در بخشهای بیمهای، خدماتی، اقتصادی و سرمایهگذاری آن فعال هستند.
وی با بیان اینکه براساس اندیشه دینی و الگوی عملی امامت تضمین عدالت برای آحاد جامعه به عنوان هدف اصلی در حاکمیت دینی شمرده شده است، ادامه داد: در جمهوری اسلامی در تحقق حکمرانی تامین اجتماعی و تامین معاش در دوران از کار افتادگی، بیماری و بیکاری در اصول قانون اساسی به ویژه اصل ۲۹ قانون اساسی، حق همگانی تلقی شده است.
موسوی خاطرنشان کرد: سن افزایش امید به زندگی از حدود ۵۵ سال در قبل انقلاب به بالای ۷۵ سال در شرایط فعلی رسیده است. قبل از انقلاب ۲۰ مرکز تامین اجتماعی، خدمت درمانی ارائه میکرد و امروز ۳۸۸ مرکز درمان تخصصی و فوق تخصصی به صورت مستقیم با حدود ۵۰ هزار قرارداد غیرمستقیم ارائه خدمت می کند. تامین اجتماعی در دوران کرونا ۶۰ شهید تقدیم انقلاب کرده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: تامین اجتماعی نیازمند تحول اساسی در گام دوم انقلاب است و ضرورت تحول در تامین اجتماعی از آنجا بیشتر روشن می شود که ۲۱ فروردین ماه سال جاری، سیاستهای کلی تامین اجتماعی از سوی رهبر معظم انقلاب به دولت ابلاغ شد.
وی خاطرنشان کرد: ساماندهی و اصلاحات بنیادین در صندوقهای بیمهای مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بود که جزو اولویت های راهبردی سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته است.
موسوی با اشاره به استقرار دولت سیزدهم و گذشتن ۱۰ ماه از استقرار تیم مدیریتی جدید در تامین اجتماعی گفت: همه تصمیمات طوری اتخاذ شده که مورد رضایت مردم باشد. از اولین ماه با کسری نقدینگی مواجه بودیم و استقراض بی رویه بدهی ۹۰ هزار میلیارد تومانی بانک ها را ایجاد کرده بود همچنین مداخلات غیرحرفهای و رانتی در مدیریتها علاوه بر ایجاد حاشیه باعث شده بود حوزه سرمایه گذاری تامین اجتماعی بازدهی مطلوب نداشته باشد در این شرایط اولویت راهبردی سازمان، کنترل هزینهها بود.
وی اضافه کرد: تلاش شد با تعامل با دولت مطالبات از طریق واگذاری شرکتهای مناسب تسویه شود. در سال گذشته با همکاری دولت مردمی ۷۶ هزار میلیارد تومان از این مسیر وصول شد و در بودجه جاری نیز ۹۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است. در زمینه استقراض سعی شد انباشت بدهی به بانک را متوقف کنیم. در هفت ماه گذشته نه تنها روند استقراض بی رویه را متوقف کردیم بلکه بدهی انباشت شده ۸۸ هزار میلیارد تومانی را از طریق تهاتر سهام واگذاری دولت تسویه کردیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به بیمه دانشجویان و زنان خانهدار گفت: تلاش داریم چتر بیمهای سازمان تامین اجتماعی گسترش یابد. در بخش سرمایه گذاری با استفاده از افراد متعهد با شاخصه های کارآمدی، انقلابی و فسادستیز بودن تلاش کردیم از مداخلات غیرحرفهای و رانتی جلوگیری شود. همچنین تلاش شد با مدیریت تعارض منافع علاوه بر مبارزه با فساد، میزان تولید و سوددهی افزایش یابد. سال گذشته از فروش تجمیعی از ۹۳ هزار میلیارد تومان به ۱۶۳ هزار میلیارد تومان رسیدیم و سود تجمیعی رشد ۴۴ درصدی را نشان میدهد.
موسوی افزود: تلاش کردیم ضمن پایداری منابع در پرداخت حقوق و مستمری از مسیر هوشمندسازی خدمات بیمه ای و درمانی را توسعه دهیم همچنین تلاش شد پرداخت از جیب مردم در حوزه خدمات درمانی کاهش یابد.
وی اظهارداشت: پوشش نسخه الکترونیک به ۹۰ درصد و ارائه خدمت غیرحضوری به ۴۲ خدمت افزایش یافته است و اجرای ۴۰ طرح درمانی در مناطق مختلف به ویژه مناطق محروم، توسعه خدمات به افراد دارای اوتیسم، تحت پوشش بیمه قرار دادان درمان های ناباروی، رایگان شدن فرانشیز سالمندان بالای ۶۵ سال، افزایش ۷۰ درصدی سهم بیمه تکمیلی بازنشستگان و ارائه ۱۰۰ هزار سفر برای بازنشستگان اقداماتی است که در این مدت برای افزایش کیفیت خدمات انجام شده است و همچنان به دنبال توسعه خدمات خواهیم بود.