به گزارش عصرپرس به نقل از سازمان انرژی اتمی ایران، محمد اسلامی در پانزدهمین جشنواره تولیدکنندگان و مدیران جوان و سیزدهمین دوره معرفی چهرههای ماندگار صنعت، معدن و تجارت ایران که به همت خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، گفت: متعهد هستیم که در سازمان انرژی اتمی برخلاف رویههای مقرر بینالمللی کاری انجام ندهیم.
رییس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ما خودمان را مقید میدانیم که در راستای پیشبرد سیاستهای دانش بنیان کشور به ویژه برای شکوفایی اقتصادی و اقتصاد دانشبنیان، زیرساختها و ظرفیتها را بیوقفه گسترش دهیم و تاثیرگذار و پشتیبان باشیم تا ظرفیتهای انرژی اتمی و تکنولوژی هستهای در حوزههای گوناگون بهکار گرفته شود و آثارش در زندگی مردم و اقتصاد کشور پدیدار شود.
اسلامی با انتقاد از تصویرسازی گسترده غربیها و برخی از کشورهای منطقه در افکار عمومی مبنی بر اینکه صنعت هستهای کشور فقط به کار غنیسازی مشغول است، افزود: فعالیتهای هستهای کشور دامنه گستردهای شامل حوزههای پزشکی، صنعت، کشاورزی، محیط زیست، آب و خاک و مسائل گوناگون است و با اقدامات نوینی که در دستور کار داریم، حوزه کاربرد پرتوها از جمله حوزههایی است که برای صنایع قابل استفاده، مشارکت و سرمایهگذاری خواهد بود.
وی تاکید کرد: آنچه برای سازمان انرژی اتمی حائز اهمیت است اینکه اهداف کمی و کیفی خودمان را متناسب و مطابق موازین آژانس بینالمللی انرژی اتمی تنظیم کنیم؛ به گونهای که بتوانیم از همه ظرفیتهایی که طبق همین موازین باید در آنها ما را پشتیبانی کنند، بهرهمند بشویم. به همین دلیل در حوزه نیروگاههای برق هستهای، ۱۰ هزار مگاوات را هدفگذاری کردیم. در همین رابطه در لایحه ۱۴۰۰ قانونی تعریف کردیم و در دولت تصویب شد. امیدواریم با پشتیبانی مجلس این جهتگیری ۱۰ هزار مگاواتی بتواند دامنه گستردهای از فعالیتها را برای شرکتهای صنعتی و دانش بنیان با مشارکت شرکتهای بینالمللی فراهم کند.
اسلامی تصریح کرد: در نقشه جامع لجستیکی حمل و نقل و فعالیتهای صنعتی و کشاورزی کشور، تلاش کردیم ظرفیت و قابلیت کاربرد پرتوها را توسعه داده و در انواع و اقسام نهادهها و محصولات صنعتی و کشاورزی خدمات پرتوها را برقرار کنیم تا صادرات کشورمان در تراز بینالمللی انجام شود و از مشارکت در تجارت بهرهمند شود. از طرف دیگر قطبسازی ۱۲ منطقهای در جغرافیای کشور در دستور کار قرار گرفته که با این رویکرد میتوانیم توانمندسازی و تکمیل زنجیره ارزش را در شکوفایی تولیدات صنعتی و محصولات باغی و کشاورزی فراهم کنیم.
معاون رییس جمهوری تاکید کرد: راه شکوفایی اقتصادی تحقق دو ظرفیت و توان در کشور است؛ یکی اینکه به قدرت برند یا نشان تجاری و صنعتی بیش از گذشته توجه کنیم. قدرت برند است که با برخورداری از ظرفیت تولید رقابتی میتواند بازارهای گوناگون را با اعتماد سازی گسترش دهد.
اسلامی عنوان کرد: مورد دیگر قدرت لجستیک با ظرفیت تجاری است. اگر تجارت را سرکوب کنیم، قطعاً نمیتوانیم از تولید حمایت کنیم. قدرت تجارت است که شکوفایی تولیدات صنعتی را به همراه میآورد. لذا باید این دو پتانسیل لازم و ملزوم همدیگر را با رویکردهای درست و سیاستهای پایدار و پابرجا دنبال کنیم.
وی بیان کرد: ان شاء الله از این طریق بتوانیم برندهای ایرانی را به عنوان نامهایی فراگیر و اعتماد آفرین به بازارهای گوناگون متصل کنیم. این امر میتواند اشتغال و تولید پایدار را با خود به ارمغان بیاورد؛ به نحوی که همیشه مشتریان وفادار طالب محصولات ایرانی باشند.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: اینکه اجازه بدهیم هر صادرکنندهای هر محصولی را صادر کند و ما بلافاصله اعتبار ایرانی و محصول ایرانی را در بازارهای گوناگون از دست بدهیم را باید مهار کنیم. نباید اجازه بدهیم بازارها به این سرعت تخریب شوند و نام ایرانی را از دور خارج کنند. همانطور که قبلاً تاکید شد اگر برندها مورد توجه قرار گیرند، رشد و پیشرفت همه جانبه اتفاق میافتد.
در این جشنواره مسوولانی از نهادها و دستگاههای مختلف کشور از جمله مجمع تشخیص مصلحت، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران و مدیران برتر کشور در این حوزه حضور داشتند. همچنین در بخش پایانی جشنواره از منتخبین صنعت، معدن و تجارت ایران تجلیل بعمل آمد.