به گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس به نقل از موسسه مطالعات و پژوهش بازرگانی، احمد تشکینی با اشاره به تطبیق سفرهای آمایشی با سفرهای رئیسجمهور، گفت: در آمایش به دنبال این هستیم که بهترین نوع توزیع فعالیتهای اقتصادی را با توجه به منابع طبیعی و انسانی هر استان انجام دهیم.
مسئول طرح آمایش وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ضرورت انجام طرح آمایش افزود: در آمایش چند هدف کلان هم دنبال میشود که توزیع بهتر و هماهنگ فعالیتها اولویت دارد.
تشکینی با بیان اینکه معادن زیادی در استان فارس است که باید فرایند فرآوری آنها مستقر شود، اظهار داشت: نکته دیگر که از لحاظ اجتماعی نیز مهم است جلوگیری از حرکت مکانی نابجای جمعیت در شهرستانها است، در برخی از استانها شهرستانها توازن جمعیتی ندارند و این امر به دلیل این است که استقرار فعالیتها خیلی استقرار موثری نبوده است.
وی جلوگیری از فشارهای غیرکارشناسی را نیز از دیگراهداف و ضروریات تهیه سند آمایش دانست و افزود: اگر سندی از ظرفیتها داشته باشیم کسی به خودش اجازه نمیدهد خارج از این سند و کار کارشناسی مطالبهای غیرکارشناسی داشته باشد.
مسئول طرح آمایش وزارت صمت با اشاره به سند آمایشی ابلاغ شده در اسفند ماه سال گذشته تصریح کرد: براساس توافقی که شده قرار نیست زحمات کارشناسی انجام شده نادیده گرفته شود و آن سند در سطح خودش اگر مورد تایید مسئولان استانی باشد، بر مبنای همان میتوان کار کرد اما اگر نقدهایی به سند وارد باشد میتوان بر مبنای سند آمایش صنعتی مورد اصلاح قرار بگیرد.
وی با اشاره به ویژگیهای این سند عنوان کرد: در این کار چند نکته مهم است؛ به تفکیک هر استان و شهرستان ظرفیتهای مطلوب را بیرون آوریم که نقشه مطلوب استان و شهرستانها میشود، فعالیتهای نیمه تمام صنعتی و معدنی را با آمایش مطلوب هر استان منطبق و مبنای عمل قرار داده و اجرا کنیم.
مسئول طرح آمایش وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در این سند بحث معدن به صورت جدی مورد توجه است و در ادامه به یک برنامه مشخص در حوزه معدن در وزارتخانه خواهیم رسید، همچنین در آمایشی که انجام میشود صنعت و معدن نباید به بازرگانی و تجارت غالب باشد چراکه در استانها از بازرگانی داخلی و تجارت خارجی نباید غافل شد.
تشکینی با بیان اینکه تمام فعالیتهای حوزه صنعت و معدن و تجارت زیر ذره بین آمایش سرزمین صنعتی، معدنی و تجاری قرار میگیرد، گفت: ما در وزارت خانه یک تیم هماهنگ تجهیز کردیم که اطلاعات و خوراک به ما میدهند و برای راستیآزمایی جلسهای با اتاق ایران داشتیم تا نمایندگان خود را در استانها معرفی کنند یعنی این کار صرفا دولتی نیست کاری است که اجماع در سطح ملی با انجمنها و تشکلها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه خروجی کار سند آمایش صنعتی و معدنی و تجاری به تفکیک هر استان و شهرستان است، گفت: مشخص شده که در ۳ تا ۴ سال آینده کدام پروژهها اولویت ما است و به تفکیک نیمه تمامها، راکدها و فعالیتهایی که میتوانند توسعه افقی و عمودی پیدا کنند، شهرکهای صنعتی و زیرساختها و مواردی از این دست مورد توجه قرار خواهد گرفت.
مسئول طرح آمایش وزارت صمت در پایان تاکید کرد: توازن جمعیتی هر شهرستانی باید برای تدوین سند آمایش صنعتی و معدنی و تجاری از سوی استانها در اختیار ما قرار بگیرد.