به گزارش عصرپرس از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، یک شرکت ایرانی با بهرهگیری از روش «احیای مستقیم ایرانی»، نخستین کارخانه تولید آهن اسفنجی در بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان را طراحی، اجرا و راهاندازی کرد.
کشور چین که رتبه نخست تولید فولاد جهان را در اختیار دارد، بهطور عمده با روش کوره بلند این محصول پرمصرف را تولید میکند، اما اکنون با هدف گذر از چالشهای زیست محیطی و با استفاده از توان فنی و مهندسی ایرانی، رو به تولید فولاد به روش فوق آورده است.
پیش از این پلنت (کارخانه) احیا مستقیم گازی در آن کشور ساخته نشده بود، اما به سبب مسائل محیطزیستی، جهتگیری اژدهای زرد به سمت ساخت کارخانههای تولید آهن اسفنجی به روش گازی است.
قرارداد ساخت نخستین کارخانه احیا مستقیم به روش گازی بین شرکت CSTM از چین و شرکتی ایرانی به عنوان صاحب تکنولوژی پرد منعقد شده بود.
پروژه احیا مستقیم CSTM با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال و محصول HBI در شهر تای یوآن (Taiyuan) احداث و در ۳۱ خرداد سال ۱۴۰۰ راهاندازی شد.
ناحیه کوره در این کارخانه احیا مستقیم با روش ایرانی احیای مستقیم PEREDتوسط شرکت MME طراحی شده است و بخشی از تجهیزات اصلی آن نیز در ایران ساخته و به کشور چین صادر شد.
اکنون بهدلیل عدم دسترسی به گاز طبیعی، این کارخانه از گاز حاصل از آون کک سازی استفاده میکند.
به گزارش ایرنا، وجود ذخایر عظیم گازی در کشور، توسعه فرایندهایی با محوریت استفاده از این نعمت الهی را در چشم انداز ۲۰ ساله کشور بهشدت مورد توجه قرار داده است. بهطوری که با توجه به نقش مولد صنعت فولاد، برنامه ای هدفمند برای گسترش و رونق آن در چشم انداز توسعه اقتصادی ایران اسلامی تدوین شده است.
یکی از مهمترین دستاوردهای کسب شده در این زمینه، بهینه سازی فرایند تولید فولاد به روش PERSIAN REDUCTION است که با نام تجاری پرد (PERED) معرفی شده است.
فناوری پرد بومیسازی شده با تکیه بر اصول علمی و تجربیات متخصصان ایرانی است. یکی از مهمترین مزیتهای فناوری پرد، کاتالیستهای منحصر بهفرد آن است که با ویژگی طول عمر بیشتر و تسریع در شکست گازهای احیایی در قلب ریفرمرهای فولادی PERED میتپد.