به گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس، فرهاد دژپسند روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به برنامههای دولت برای بازار سرمایه، گفت: یکی از تصمیمات مهم این بود که به افزایش سرمایه شرکتهای بورسی کمک میکنیم.
وی افزود: دولت برای شرکتهایی که افزایش سرمایه میدهند، اگر سلب سهام با سلب حق تقدم باشد ۲۰ درصد درآمد، مشمول مالیات با نرخ صفر محاسبه میشود و این جایزه بزرگی برای افزایش سرمایه شرکتهای بورسی در بورس است.
وزیر اقتصاد اظهارداشت: اقدام دیگری که انجام شد این است که از سال ۹۴ در قانون رفع موانع تولید حکمی داشتیم که صندوق توسعه ملی باید سالیانه یک درصد ورودی خود را به عنوان سپرده در صندوق تثبیت سرمایه بورس قرار میداد و چون تا کنون اختلاف نظر بین بورس و صندوق توسعه ملی بود، این مهم انجام نشد.
وی افزود: پس از پیگیریها در نهایت به اجماع رسیدیم که این کار انجام شود و در آینده نزدیک تمام سنوات گذشته (از سال ۹۴ تا ۹۸) یک درصد ورودی محاسبه و جزو منابع صندوق تثبیت میشود.
دژپسند ادامه داد: همچنین مقرر شد حقوقیهای دولتی وابسته به دولت خرید و فروش خود را با پایداری بورس هماهنگ کنند، یعنی بورس باید روند هماهنگی داشته باشد.
وی با بیان اینکه اهتمام کل کشور این است که بازار سرمایه پایدار باشد، گفت: در چهار ماه گذشته تصمیماتی که دولت اتخاذ کرد یا تصمیات شورای عالی بورس همچنین مصوبات مجلس شورای اسلامی همچون طرح دو فوریتی افزایش سرمایه که با برگزاری جلسات کمیسیون اقتصادی مصوب شد همه بر پایداری بازار سرمایه اهتمام داشت.
وزیر اقتصاد گفت: ممکن است صاحبنظران، مقامات در پستهای خاص اظهارنظر داشته باشند اما فعال بازار سرمایه باید منافع خود را بسنجد. برای نمونه تابلو بورس امروز نسبت به دیروز سبز شد بنابراین افرادی که دیروز فروختند امروز ضرر کردند.
وی اضافه کرد: بنابراین باید دوره میان مدت و بلندمدت توسط سهامداران محاسبه شود و تمام افرادی که سرمایه خود را آوردند ازآن صیانت کنند و تصمیمات هیجانی گرفته نشود چرا که بورس نهاد حرفهای است.
دژپسند اظهارداشت: من نمیگویم افراد سهام خود را بفروشند یا نفروشند، بخرند یا نخرند چون معتقدم هر فردی که دارایی دارد صاحب دارایی خود است و حق تصمیم دارد، اما خواهش می کنم تصمیم بر مبنای محاسبات عقلانی باشد، چون سرمایه حاصل از فروش سهام را کجا میخواهید ببرید؟ ایا آنجا پایدارتر است.
وی اضافه کرد: در بورس ما دو بحث داریم، سود سهام داریم که سالیانه شرکت مجمع تشکیل میدهد و سود تقسیم میشود و دیگری افزایش قیمت سهام است و این دورههاست که تعیین کننده است، اگر ما بخواهیم زودگذر و هیجانی تصمیم بگیریم پشیمان خواهیم شد.
عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: اما روند کنونی این است که کشور به پایداری بازار سرمایه نیاز دارد و حتما برای حفظ پایداری آن برنامه دارد.
وی با بیان اینکه دولت به بورس نگاه ابزاری ندارد، اضافه کرد: هم اکنون برای عرضه اولیه برنامه منسجم داریم و آماده عرضه هستیم. همچنین در مورد شناورها، برنامه منسجم داریم.
دژپسند تاکید کرد: نگاه بلندمدت برای اقتصاد داریم و برای اقتصاد نیازمند بورس هستیم.
وی تصریح کرد: جنس حمایت ما از بورس متفاوت است. اینکه گفته میشود دولت از بورس حمایت میکند به معنای تضمین نیست بلکه حمایت ما این است که عرضه و شناورها را افزایش میدهیم و برای افزایش سرمایه تسهیلات ایجاد میکنیم تا بورس روند پرمحتوایی داشته باشد و شرایط عالی رقم بزنیم.
دژپسند خاطرنشان کرد: نوسان در ذات بورس است و فعالان این بازار هم بهتر است نگاهی میان یا بلندمدت به آن داشته باشند.
وی با بیان اینکه انتظار میرود سهامداران با تامل بیشتری در بورس رفتار کنند، تاکیدکرد: نگرانیها درست است، اما در بازار سرمایه باید حساب و کتاب مبنای کار باشد.
وی تصریحکرد: امروز یکی از ضروریات اجتنابناپذیر اقتصاد ایران، پایداری، تقویت و ماندگاری بازار سرمایه است؛ موضوعی که منحصر به این دولت نیست، بلکه هر دولتی به یک بازار سرمایه قوی، عمیق و فعال نیاز دارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشانکرد: اگر بازار سرمایه قوام یابد، برای سرمایهها و سرمایه در گردش بنگاهها تامین مالی میشود، بر این اساس اشتغال و تولید افزایش می یابد؛ موضوعی که یک تجربه جهانی است.
وی ادامه داد: بانکها نیز موظفند واحدهای تملیکی خود را واگذار کنند، به این معنی که اگر بانکی ملکی را از شخصی به دلیل انباشت بدهیاش به تملک خود در آورد، نباید آن ملک راکد بماند، بلکه باید ابتدا آن را فعال کرده و سپس واگذار کند.
دژپسند گفت: به همین منظور سامانهای تعریف و راهاندازی شده که به صورت فصلی پایش و نتیجه آن به رئیسجمهوری و کمیسیونهای اقتصادی و برنامهریزی مجلس منعکس میشود؛ این مهم اکنون برای بانکهای دولتی با شدت و قوت پیگیری می شود و برای سایر بانکها نیز برنامه داریم.