اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۱۹۹۶۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۰ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - 08 September 2020

سندیکا در جمع تشکل‌های برتر اتاق ایران

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نتایج ارزیابی تشکل‌های عضو خود را به صورت رسمی اعلام کرد و بر این اساس سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق در جمع 8 تشکل برتر با گرید A قرار گرفت.
سندیکا در جمع تشکل‌های برتر اتاق ایرانبه گزارش سرويس اقتصادي عصرپرس از روابط عمومی سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق، این ارزیابی‌ها به منظور سازماندهی نظام تشکلی در ایران و نیز بهبود ساختار و ارتقای کیفی عملکرد تشکل‌ها در کشور انجام می‌شود، اقدامی است که اتاق ایران در راستای تحقق ماموریت «راهبری و ساماندهی تشکل‌های اقتصادی» برنامه‌ریزی کرده است. 

ارزیابی بیش از 250 تشکل صنفی عضو اتاق ایران که بسیاری از آنها جزو انجمن‌های قدیمی و ریشه‌دار کشور محسوب می‌شوند، در گام نخست، با تحلیل ظرفیت‌های داخلی بخش خصوصی و شناسایی حوزه‌های کلیدی توانمندسازی انجمن‌های کسب‌و‌کار انجام می‌شود. البته ارزیابی عملکرد و برونداد فعالیت‌های اصلی تشکل‌ها هم در این مسیر مورد بررسی جدی قرار می‌گیرد. 

اتاق بازرگانی ایران برای ارزیابی تشکل‌های اقتصادی عضو، 5 شاخص اصلی را بر اساس مدل‌های طراحی‌شده مطابق با استانداردهای بین‌المللی در نظر گرفته است که شامل «حکمرانی»، «عضویت»، «خدمات»، «تاثیر در سیاست‌گذاری‌ها» و «تصمیم‌گیری» هستند. این ارزیابی بر مبنای خروجی عملکرد تشکل‌ها و کاملا نتیجه‌گرا صورت گرفته است. 

در حوزه حکمرانی، «سیستم مالی تشکل‌ها»، «پرداخت به موقع»، «دبیر»، «کمیته‌ها و کمیسیون‌های تخصصی»، «مکاتبات»، «دبیرخانه»، «روابط عمومی»، «بانک‌های اطلاعاتی»، «روش تامین مالی»، «برنامه‌ریزی و استراتژی»، «ساختار سازمانی» مورد ارزیابی قرار گرفته است. 

همچنین در مدل تعریف‌شده، شاخص عضویت شامل «میزان مشارکت شرکت‌های بزرگ صنعت در تشکل»، «پرداخت به موقع حق عضویت»، «روند تغییر تعداد اعضا»، «تهیه پکیج معرفی و راهنمای عضویت در تشکل»، «میزان پوشش» و «عضویت تعداد فعالان صنعت»، شاخص خدمات شامل: «خدمات آموزشی و پژوهشی»، «خدمات مشاوره‌ای فنی و تخصصی»، «خدمات نمایشگاهی»، «همایشی و پاویون»، «جذب»، «اعزام و هیات تجاری» و نیز «خدمات زیرساختی» بررسی شده است. 

اتاق ایران برای ارزیابی شاخص تاثیری گذاری تشکل ها در سیاستگذاری های مرتبط هم «کسب کرسی در نهادهای تصمیم گیری و حاکمیتی»، «شناسایی وارتباط با NGOها»، «ارتباط با دولت، مجلس و رسانه»، «تغییر آیین‌نامه‌ها، بخشنامه‌ها یا قانون با محوریت تشکل»، «نقش و مشارکت تشکل در تشکل های بالادستی» را بررسی کرده است. 

تشکل‌های ارزیابی‌شده در شاخص تصمیم‌گیری، با توجه به «مرجع‌بودن تشکل در ارزیابی کیفی بنگاه‌ها»، «میزان مشارکت و اختیار در امر قیمت‌گذاری» و نیز «مرجع‌بودن استعلام از سمت نهادهای مرتبط خارجی و داخلی» رتبه‌بندی شده‌اند. 

بر اساس همین ارزیابی‌های دقیق نتیجه‌گرا، سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق با وجود تعداد کمتر اعضای خود در مقابل بسیاری از تشکل‌های بزرگ عضو اتاق، با کسب امتیازات بالا در جمع هشت تشکل برتر قرار گرفت.  

بدون تردید این دستاورد پیش از هر چیز حاصل مشارکت و انسجام شرکت‌های عضو و تلاش‌های صورت‌گرفته در قالب هیات‌مدیره، کمیسیون‌های تخصصی و دبیرخانه سندیکا است. این گام بلند به سمت فعالیت حرفه‌ای تشکلی بی‌شک در سایه همراهی اعضای محترم، آغازگر مسیری متعالی به سمت توسعه صنعت تولید برق کشور خواهد بود.