اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
کد خبر: ۱۰۴۵
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۷ - ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - 16 November 2016
معاون اموردام وزارت جهادکشاورزی:

خودکفایی در تولید گوشت قرمز با تامین 1500 میلیارد تومان

معاون امور دام وزارت جهاد کشاوررزی گفت: با تامین 1500 میلیارد تومان اعتبار و فعال سازی واحدهای دامپروری نیمه فعال و غیرفعال در تولید گوشت قرمز در آینده نزدیک خودکفایی می شویم .

سرویس اقتصادی عصرپرس: حسن رکنی معاون اموردام وزارت جهادکشاورزی گفت: در ۵ گذشته سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور برای خرید توافقی شیرخام اقدام نموده و در هر نقطه‌ از کشور هر میزان شیر، که توسط کارخانجات جذب نشود، سازمان مرکزی تعاون روستایی آن را در جهت حمایت از دامداران خریداری می نماید.

                       با تامین 1500 میلیارد تومان اعتبار؛درتولید گوشت قرمز خودکفا می شویم

  رکنی افزود:ما به‌ دنبال ترغیب دامداران برای اینکه شیر بیشتری را تحویل دولت بدهند نیستیم و فقط در مواردی که مبادله بین کارخانجات و دامداران انجام نشود، سازمان مرکزی تعاون روستایی اقدام به جمع آوری شیر می کند .
وی گفت: در ۵ ماه گذشته به طور متوسط روزانه ۸۰۱ تن شیر تازه توسط مراکزی که سازمان مرکزی تعاون روستایی تعیین کرده، خریداری و حدود ۹۰ درصد از آن تبدیل به شیرخشک شده است.

وی افزود: ما قصد داریم تمام این محصول را صادر کنیم تا توازن بازار داخلی برهم نخورد، این اقدام هم به نفع تولیدکننده است و هم در دراز مدت تراز تجاری این بخش را بهبود می‌بخشد.
رکنی درادامه با اشاره به این مطلب که حدود ۱۰ درصد از شیرخام خریداری شده تبدیل به محصولات دیگرمانند پنیرشده است گفت: این پنیرها در برخی از استان‌های کمتر توسعه یافته و فقیر در بسته‌های حمایتی بین خانوار توزیع می‌شود تا مصرف لبنیات در دهک‌های آسیب پذیر کشور بیشتر شود.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی درادامه گفت :ما اعتقاد داریم ،دامداران باید به هر شکل ممکن مورد حمایت جدی قرار بگیرند که در همین راستا نیز سازمان مرکزی تعاون روستایی در سه هفته اخیر پرداخت‌های خوبی را به دامداران انجام داده است  و در برخی استان‌ها عدد پرداختی به حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کل مطالبات نیز رسیده است .

لازم به ذکر است : بعد از فرآوری شیر و فروش محصول استحصال شده، فاز اول پرداخت‌ها انجام و مابه التفاوت آن نیز ازمنابعی که از محل سازمان برنامه و بودجه یا تسهیلات بانکی تامین می‌شود، به حساب دامداران واریز شود.
رکنی درادامه به سرانه مصرف شیردر کشور اشاره کردو گفت : با توجه به  اینکه ایران به بیش از ۳۰ کشور دنیا صادرات شیر و فرآورده‌های لبنی دارد اما در سرانه مصرف لبنیات نسبت به برخی کشورهای پیشرفته عقب هستیم، ما اعتقاد داریم با توجه به اهمیتی که شیر و لبنیات در سبد غذایی مردم دارد باید هدف‌گذاری عالی‌تری در این زمینه داشته باشیم .

وی افزود: وزارت بهداشت، درمان، آموزش پزشکی عدد منطقی برای سرانه مصرف را بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ کیلوگرم پیشنهاد داده درحالی است که هم اکنون این عدد در کشور ما کمتر از ۱۱۰ کیلوگرم است وهدف گذاری ما برای سال۱۴۰۴ برای هر ایرانی  ۱۷۰ کیلوگرم است و رسیدن به این هدف را به جد دنبال می‌کنیم.
رکنی در ادامه گفت : برنامه‌های زیادی برای افزایش کیفیت شیرتولیدی داریم و از نظر ژنتیکی هم اقدامات موثری با به کار گرفتن گله‌های با سایز نسبتا بزرگ و با ساختار ژنتیکی مناسب برای کیفی کردن شیرتولیدی صورت گرفته، ضمن اینکه برخی نژادها مانند گاو سمینتال توسط بعضی از واحدهای بخش خصوصی و همچنین سیاست‌گذاری وزارت جهاد کشاورزی، وارد کشور شده که این کار هم ضریب خود اتکایی در حوزه شیر را افزایش می‌دهد و هم می‌تواند در زمینه تامین کسری گوشت قرمز موثر واقع شود.
وی درادامه با اشاره به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان مشوق صادراتی برای صادرات لبنیات گفت: متاسفانه، این مبلغ تاکنون در اختیار ما قرار نگرفته اما به طور مرتب درحال پیگیری هستیم تا این کار عملیاتی شود. باتوجه به اینکه مبلغ مذکور در اولویت پرداختی‌های دولت قرار گرفته است،اختصاص این یارانه می‌تواند کمک موثری برای ایجاد توازن در بازار باشد.
معاون اموردام وزارت جهادکشاورزی گفت: امسال حدود ۸۲۰ هزارتن گوشت در کشور تولید می‌شود که این عدد نسبت به سال قبل حداقل، بیش از ۲۰ هزارتن افزایش داردو درحال حاضرنیز صادرات دام زنده انجام می شود که این کار تراز تجاری بخش را بهبود می‌بخشد.

وی افزود:ما در زمینه تولید گوشت قرمز ساختارهای لازم را ایجادکرده ایم  و درصورت تامین نقدینگی ، در آینده‌ای نه چندان دور جشن خودکفایی گوشت قرمز را برگزار خواهیم کرد.
رکنی تصریح کرد: اگر شرایط معمول پیش برود، محقق شدن این هدف بین ۳ تا ۴ سال طول می‌کشد اما در صورت تامین نقدینگی، زمان آن کوتاه‌تر خواهد شد.

رکنی افزود:بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تحقق این هدف در سطح کشوراحتیاج داریم تا واحدهای نیمه فعال، فعال و واحدهای غیرفعال، راه اندازی کرده و بتوانیم پرواربندی را گسترش دهیم.
وی در ادامه گفت: در سالیان گذشته ما حدود ۶۰ هزارتن واردات کره به کشور داشتیم که این میزان در سال قبل، ۲۰ هزارتن کاهش پیدا کرد اما با برنامه ریزی‌هایی که در بهبود ژنیتیکی دام‌های سنگین درحال انجام است، این امکان برای ما فراهم می‌شود که بخشی از چربی مورد نیاز برای تولید کره را بتوانیم از واحدهای تولیدی داخل جذب کنیم.
وی گفت :همچنین بخش خصوصی در برخی نقاط کشور برای روی نژادهای جدید گاو شیری سرمایه گذاری می‌کند که این کار باعث می‌شود حدود ۳۰ درصد بهبود کیفیت و افزایش چربی در شیر اتفاق بیفتد و به این ترتیب می‌توانیم گام‌های موثری را در جهت خودکفایی در تولید کره برداریم. علاوه بر این موارد باید گفت، تعرفه واردات کره سال گذشته برای حمایت از تولید داخل، تغییر کرده و درحال حاضر این عدد به حدود ۱۵ درصد رسیده است که این می‌تواند به اقتصادی شدن تولید برای دامداران کمک کند تا آنان تشویق شوند کیفیت شیر تولیدی خود را افزایش دهند.

 

پایان پیام/