اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۵
کد خبر: ۳۸۱۹۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۲ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - 10 June 2024
دهقانی تاکید کرد:
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه اگر حرکت های مردمی با پیشرفت های علمی و فناوری همراه شود، اتفاق بزرگی خواهد افتاد، گفت: حضور مردم در میدان زیست بوم علم و فناوری باعث می شود تا حس کنند، حامی توسعه فناوری در کشور هستند و در طرف دیگر هم حاکمیت با پشتوانه محکم تری در عرصه های بین المللی از گفتمان علم و فناوری ظاهر می شود.
توسعه فناوری کشور با حضور مردم در میدان زیست بوم علم و فناوریبه گزارش خبرنگار سرویس علمی عصرپرس، روح الله دهقانی، معاون علمی رئیس جمهور در نشست خبری دور دوم نماشگاه ملی آبادیران، حرکت جدی هدفمندانه به سمت اقتصاد دانش بنیان را از اهداف نسل چهارم معاونت علمی و دستور کار رئیس جمهور شهید عنوان کردو گفت: در همه جای دنیا اگر قرار باشد حرکتی با انرژی و به شکلی پایدار رقم بخورد از همکاری و مشارکت مردم بهره گرفته می شود و این مهم در چند دهه گذشته در کشور‌های توسعه یافته به یک ادبیات رایج بدل شده است.

دهقانی، در ادامه با تاکید براینکه این موضوع در دنیا به همت نهادهای ترویج علم عملیاتی می شود،اظهار داشت: در همین راستا سال گذشته بنیاد ملی علم ایران ایجاد شد ، در واقع نهادهای ترویجی در دنیا کار می کنند تا مردم با حوزه‌های بسیار پیشرفته علوم آشنا شوند.

توسعه فناوری کشور با حضور مردم در میدان زیست بوم علم و فناوری

وی با بیان اینکه اگر حرکت های مردمی با پیشرفت های علمی و فناوری همراه شود، اتفاق بزرگی خواهد افتاد، گفت: حضور مردم در میدان زیست بوم علم و فناوری باعث می شود تا حس کنند، حامی توسعه فناوری در کشور هستند و در طرف دیگر هم حاکمیت با پشتوانه محکم تری در عرصه های بین المللی از گفتمان علم و فناوری ظاهر می شود.

«مردم» بازیگر اصلی در اقتصاد هستند 

دهقانی  با اشاره به اینکه «مردم» بازیگر اصلی در اقتصاد هستند  و تا مردم به میدان نیایند، اقتصاد شکل نمی گیرد، ادامه داد: علم و اقتصاد به تنهایی به جای اقتصاد، طبقه می سازد و به شکاف طبقاتی منجر خواهد شد و پرسشی که در این فضا مطرح می شود این است که چطور فناوری به جامعه تسری دهیم که طی آن مردم هم از نوآوری بهره مند شوند. از جمله پیشنهادهایی که برای تحقق این مهم ارائه می شود، «نوآوری اجتماعی» است.

10 هزار شرکت دانش بنیان، دو هزار شرکت خلاق در کشور

وی با بیان اینکه در کشور ما گفتمان جنبش نرم افزاری، العلم سلطان و .... توسط مقام معظم رهبری هدفگذاری شده است، اظهار داشت:  امروز ما از 10 هزار شرکت دانش بنیان، دو هزار شرکت خلاق و 80 صندوق غیردولتی پژوهش فناوری، شتاب دهنده ها، مراکز نوآوری، هم آفرینی، شبکه آزمایشگاهی و ... برخوردار هستیم.

دهقانی با تاکید براینکه برنامه ملی آبادیران سال گذشته با هدف (بهره مندی مردم از زیست بوم علم و فناوری)  ساخته شد، گفت:این مهم در راستای منتفع شدن مردم از زیست بوم علم و فناوری و تسری  دستاوردهای این حوزه در زندگی مردم حتی در سطح روستاها است.

وی افزود: در این راستا از سال گذشته اقدامات بسیاری از سوی دبیرخانه این برنامه انجام شده است و ارتباطات متعددی با مجموعه های جهادی و مردمی رقم خورده است. امسال برای دومین سال است که می کوشیم این دستاوردهای یکساله و بهمرسانی ها را در یک نماشگاه 4 ساله به نمایش بگذاریم.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: امیدوارم نمایشگاه ملی آبادیران در دور دوم گام بلندی به سمت ایران آباد، پیشرفته و پیشرو در منطقه و جهان بردارد.  

دهقانی گفت: هدف ما از تعریف مجموعه های مردم نهاد این نیست که مردم را به سمت یک نوآوری فناورانه حرکت دهیم، بلکه می کوشیم با ایجاد سکوهای کسب و کار کاملا فناورانه و نوآورانه عرصه و زمینه را برای فعالیت و بازیگری مردم در این سکوها فراهم کنیم؛ مردم در آنها سرمایه گذاری و بازیگری کرده و از سود آنها بهره مند شوند.

وی در خصوص تفاوت مجموعه های مردم نهاد با شرکت‌های دانش بنیان و خلاق افزود: سهام دار شرکت های دانش بنیان و خلاق اغلب از طبقه مشخصی از نخبگان هستند اما در مجموعه های مردم نهاد ما حضور همه مردم را در مجموعه شاهد هستیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، با اشاره به سهم بخش علوم انسانی و هنر در مجموعه های مردم نهاد گفت: نوآوری در سه حوزه قابل تقسیم بندی است؛ نخست حوزه های فنی و مهندسی، دوم پزشکی و سوم علوم انسانی است.

وی ادامه داد: تا به امروز تمرکز در معاونت علمی بیشتر ناظر به دو حوزه فنی و مهندسی و پزشکی بوده است چون حل این مسائل با سرعت و سهولت بیشتری انجام می شود اما در حوزه های علوم انسانی بعضا برخی از مسائل  بعد از گذشت 50 سال همچنان بی نتیجه و لاینحل باقی مانده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: در هیچ دوره ی از معاونت علمی به اندازه سال گذشته از نوآوری های حوزه علوم انسانی و دانشگاه های این حوزه حمایت صورت نگرفته است و بیش از 10 درصد از کل منابع معاونت علمی به حوزه تاثیرگذاری علوم انسانی اختصاص دارد.

به گزارش عصرپرس، برنامه ملی «آبادیران» با شعار «نوآوری برای آبادانی» در دوره چهارم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان طراحی شده است. این برنامه با هدف پیشرفت و آبادانی کشور به دنبال «رفع چالش های مناطق محروم و روستایی»، «ایجاد اشتغال پایدار» و «توسعه زنجیره ارزش ظرفیت‌های بومی مناطق کمتر برخوردار» با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور و سایر ارکان زیست بوم نوآوری و فناوری است.

شایان ذکر است: «دومین دوره نمایشگاه ملی آبادیران» را از تاریخ 22 تا 25 خرداد ماه در محل مصلی امام خمینی(ره) در حال برگزاری است. این نمایشگاه در پنج بخش مسکن و زیرساخت‌های توسعه روستا، کشاورزی، دام‌پروری و شیلات، سلامت بهداشت و توان‌بخشی، اشتغال کوچک مقیاس و صنایع نرم و آموزشی برگزار خواهد شد.




خبرنگار: محسن ولی زاده
نام:
ایمیل:
* نظر: