اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۹
کد خبر: ۳۶۹۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۱۰ تير ۱۳۹۶ - 01 July 2017
معاون اول رئیس جمهور از اولویت های دولت دوازدهم خبرداد
معاون اول رئیس جمهور گقت: اصلاح ساختار بودجه‌ای در بخش درآمد و هزینه، افزایش درآمدها، کاهش هزینه های غیرضروری و اصلاح فضای کسب و کار باید در اولویت دولت آینده قرار گیرد.
اصلاح ساختار بودجه ای و کاهش هزینه های غیرضروریبه گزارش سرویس اقتصادی عصرپرس، اسحاق جهانگیری در بیست و هفتمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی افزود: نیازمند کمک اقتصاد دانان و نخبگان به دولت هستیم تا با نقد سیاست های دولت کمک کنند تا کارهای خوبی برای حل مسائل و مشکلات مردم انجام شود.

جهانگیری ادامه داد: انضباط مالی و پولی، مدیریت نقدینگی و کنترل نوسان های تورمی با وجود تنگناهای مالی ناشی از کاهش درآمد نفتی، ثبات در شاخص های کلان اقتصادی کشور بوجود آورد که از دستاوردهای بزرگ دولت یازدهم است.

ثباتی که امروز در بخش های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در اثر سیاست های دولت یازدهم ایجاد شد، توانستیم چالش های بزرگ تری را که پیش رو قرار داشت، هدایت کنیم.

وی تصریح کرد: وقتی به گذشته باز می گردیم به یاد آوریم که در شاخص های اصلی کشور در چه شرایطی قرار داشت و امروز در چه شرایطی است.

معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: البته در کنار سیاست های ثبات اقتصادی انتظار داشتیم سیاست کاهش نرخ سود بانکی نیز اتفاق بیفتد.

جهانگیری همچنین اظهارکرد: همواره اقتصاد دانان این موضوع را به عنوان مسئله جدی مطرح می کنند که نرخ سود بانکی باید از نرخ تورم کمتر باشد، ولی با وجود تلاش های انجام شده این سیاست آن طور که می بایست اتفاق نیفتد.

وی خاطرنشان کرد: با وجود کاهش نرخ بانکی اخیرا چند درصدی افزایش یافته است که باید به آن توجه شود چرا که چنین نرخی، سرمایه گذاری و تولید را با مشکل مواجه خواهد کرد.

معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که مدیریت بازار ارز و استقرار ثبات از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم است، گفت: در سال های قبل از دولت یازدهم که ارزش پول ملی به اندازه یک سوم کاهش یافته بود، دستیابی به چنین ثباتی در دوره چهارساله جزو توفیق های این دولت است. 

جهانگیری با یادآوری این که دولت یازدهم در نظر داشت از همان ابتدا سیاست های تک نرخی کردن ارز را اجرایی کند، گفت: فکر می کردیم بعد از تعامل نظام بانکی با بانک های بین المللی این فرصت فراهم شود ولی به دلایلی عملیاتی نشد که این موضوع از اولویت های دولت دوازدهم خواهد بود.

وی با بیان این که مهم ترین چالش امروز کشور مسئله بیکاری است، افزود: نرخ بیکاری حدود 11درصد و بیکاری بالای 25 درصد جوانان تحصیلکرده موضوعی قابل توجه است. سالانه حدود یک میلیون و 800 هزار فارغ التحصیل وارد بازار کار می شوند که می بایست سالی یک میلیون شغل ایجاد کنیم تا پاسخگوی مسئله بیکاری در کشور باشیم.

معاون اول رئیس جمهوری انتظار مردم از مسئولان را پاسخگویی به این مشکلات عنوان کرد و یادآور شد: البته در کنار این چالش مسئله دیگری نیز وجود دارد، ان هم بخش وسیعی از مردم از معیشت مناسب برخودار نیستند و درآمد آنها کفایت زندگی شان را نمی دهد.

جهانگیری تصریح کرد: اقتصاد ایران در منطقه ای که رقبای مشخصی دارد، باید قادر باشد به اقتدار مشخصی برسد وگرنه ممکن است صحنه را واگذار کند که این مناسب شان کشور ما نیست چرا که ایران همواره بزرگ بوده و کسی نمی تواند این بزرگی را از آن بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که سیاست های اقتصاد مقاومتی دنبال می شود و همه ارکان حکومت آن را یک ضرورت می دانند باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد و ما می توانیم با این سیاست ها با چالش ها مقابله کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: اصلی ترین موضوع امروز سرمایه گذاری است که در سال های گذشته روند کاهشی داشته است ولی با آماری که امروز از سوی مراجع رسمی اعلام شد، مبنی بر این که سال گذشته رشد اقتصادی 12.5 درصدی بود ولی رشد سرمایه گذاری وضع مطلوبی نداشت، برای پاسخگویی به چالش بیکاری باید تولید و سرمایه گذاری شکوفا شود و صادرات غیرنفتی امکان رفتن به بازارهای بین المللی را پیدا کند.

جهانگیری با بیان این که تامین منابع مالی مهم ترین تنگنا برای برون رفت از این چالش است، گفت: تامین منابع مالی کشور از بخش های بانکی، دولت، منابع خارجی و بخش خصوصی و بازار سرمایه صورت می گیرد.

وی افزود: تامین منابع خارجی بر اساس پیش بینی های صورت گرفته در برنامه ششم توسعه بیش از 50 میلیارد دلار است که در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفته شد 20 میلیارد دلار هم تامین شود.

معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که این مسئله باید جدی گرفته شود، به تشریح تلاش های نظام بانکی کشور و مدیران بانکی در این زمینه پرداخت.

جهانگیری اظهارکرد: با توجه به این که در سال گذشته رهبر معظم انقلاب احیای 7 هزار واحد تولیدی را از اولویت ها برشمردند، نظام بانکی به میدان آمد وبرای 23 هزار واحد کوچک و متوسط تامین مالی انجام داد و در سال جاری نیز این رویه در نوسازی صنعت و واحدهای بالای 60 درصد پیشرفت ادامه خواهد یافت.

وی با یادآوری این که از دیگر چالش های سیاست های اقتصادی، اصلاح نظام بانکی است، گفت: در دولت یازدهم دو سال بر روی این مسئله کار و 10 محور تعیین شد که هدف آن قرار گرفتن بانک های کشور در حد استانداردهای بین المللی از نظر سرمایه و مطالبات معوق بود.

معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که در این روزها برخی نمی توانند عصبانیت خود را از رای مردم پنهان کنند و معلوم نیست تا کی می خواهند از این موضوع ناراحت باشند، گقت: خودتان را اذیت می کنید و می خواهید ما را از مسیر اصلی منحرف کنید که موفق نخواهید شد.

جهانگیری افزود: ویژگی خاصی به لحاظ زمانی وجود دارد، از طرفی در پایان دولت یازدهم قرار داریم و نیازمند یک ارزیابی دقیق از سیاست های اتخاذ شده و موفقیت های کسب شده یا دست نیافتن به توفیقات در برخی بخش‌ها هستیم.

وی ادامه داد: فاصله زیادی از حماسه 29 اردیبهشت 96 نمی گذرد، حماسه ای که ملت ایران یک بار دیگر از خود آگاهی، هوشمندی، زمان شناسی و دقت نظر را به نمایش گذاشت.

وی تصریح کرد: در منطقه حساس و پرتلاطم خاورمیانه، دمکراسی جدیدی به نمایش گذاشته شد و تراز جدیدی در سطح منطقه و جهان ارائه کرد که پیروزی بزرگی برای ملت، کشور، نظام و رهبری رقم زد.

معاون اول رئیس جمهوری اظهارکرد: بر اثر این انتخابات سرمایه اجتماعی کشور به صورت فزآینده و چشم گیر افزایش یافت و امید و اعتماد که مهم ترین شاخصه آن است، سبب شد تا سیاست گذاران و دولتمردان در همه بخش ها بتوانند با خیالت راحت تری برنامه ریزی کنند.

جهانگیری خاطرنشان کرد: البته در این روزها برخی نمی توانند عصبانیت خود را رای مردم نادیده بگیرند و نمی دانند تا کی می توانند ناراحت باشند، مردم که کاری نکردند، عصبانی شدید و به منتخب مردم می تازید.

وی افزود: مردم حق قانونی که قانون اساسی و انقلاب اسلامی برای آنان به ارمغان آورده بود را اعمال کردند و تعدادی نامزد آمدند و همه مباحث مطرح شد و حتی به حریم خصوصی افراد نیز پرداخته شد و در نهایت ملت رای دادند و منتخب خود را با رای بالایی انتخاب کردند.

معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: بنابراین نیازی به آسمان و ریسمان بافتن برای این که اشتباه جلوه داده شود،‌ نیست.

جهانگیری همچنین گفت: باید رای ملت را بپذیریم و در نهایت خواهیم پذیرفت و این عصبانیت ها برای این چند روز است.

وی تصریح کرد: ما به آرامش نیاز داریم و به دنبال گفت وگو هستیم تا در فرصت مناسب دولت قوی تر و تواناتری برای آینده شکل بگیرد و نمی خواهیم در این گونه مباحث خود را سرگرم کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری یادآور شد: هدف آنها سرگرم کردن رئیس جمهوری به این مباحث است ولی همه می دانیم رئیس جمهوری سابقه ای طولانی و روشن در انقلاب دارد و در مهم ترین ارکان تصمیم گیری انقلاب مشارکت داشته و در سال هایی نیز نماینده رهبری بوده است.

جهانگیری خاطرنشان کرد: حال خودتان را اذیت می کنید و به دنبال منحرف کردن ما هستید ولی موفق نخواهید شد ما را از مسیر اصلی منحرف کنید.

به گزارش عصرپرس، بیست و هفتمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی با محور «ثبات مالی، بستر رشد پایدار» امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در مرکز همایش های صدا و سیما آغاز به کار کرد.

در مراسم افتتاحیه این همایش دو روزه که مهم ترین گردهمایی سالانه صاحب نظران پولی و بانکی به شمار می رود، ولی اله سیف رئیس کل بانک مرکزی، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی از سخنرانان این همایش بودند.


نام:
ایمیل:
* نظر: