اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۲
کد خبر: ۳۷۸۷۶
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۵ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 09 May 2024
معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت خبر داد:
معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت از تشکیل کارگروه صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت با هدف کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان و به‌منظور صدور خدمات فنی و مهندسی آن‌ها خبرداد و گفت: در ماه‌های اخیر این کارگروه به موفقیت‌های زیادی دست یافته است که نمونه آن را می‌توان صدور میلیون‌ها دلار تجهیزات نفت به کشورهایی همچون ونزوئلا دانست.
تشکیل کارگروه صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت نفتبه گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی عصرپرس، وحیدرضا زیدی‌فرد در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت با بیان اینکه وزارت نفت طی دو سال و نیم اخیر تلاش‌های زیادی را برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برای بومی‌سازی تجهیزات صنعت نفت انجام داده است، گفت: طی دو سال و نیم اخیر چند کارگروه به‌دستور وزیر نفت و با همکاری نهادهایی همچون معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری به‌منظور حمایت از شرکت‌های داخلی و رشد آن‌ها تشکیل شده است.

تشکیل کارگروه صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت

وی با اشاره به افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از ۱۵۰ شرکت به ۶۷۰ شرکت گفت: چندی پیش به‌دستور وزیر نفت، کارگروه صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت با هدف کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان به‌منظور صدور خدمات فنی و مهندسی آن‌ها تشکیل و طی ماه‌های اخیر این کارگروه به موفقیت‌های زیادی دست یافته است که نمونه آن را می‌توان صدور میلیون‌ها دلار تجهیزات نفت به کشورهایی همچون ونزوئلا دانست.

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت با تأکید بر اینکه در ایام برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران تلاش کردیم نیازهای فناورانه تجمیع‌شده صنعت نفت را به سازندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برای ساخت و رفع چالش‌ها ارائه کنیم، گفت: طی چهار روز برگزاری این نمایشگاه ۸۴۰ نیاز فناورانه در سطح نمایشگاه با روش‌های مختلف به شرکت‌های داخلی معرفی شده است.

زیدی فرد با اشاره به تشکیل کارگروه‌های همکاری‌های مشترک ایران با برخی کشورهای همسایه همچون روسیه، چین و بلاروس بیان کرد: در بحث تجاری‌سازی تجهیزات صنعت نفت هم‌اکنون فضای موردنیاز برای شرکت‌های داخلی در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی ایجاد شده است.

تسهیلات ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی وزارت نفت به شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی

وی با اشاره به ارائه تسهیلات ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی وزارت نفت به شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، گفت: در کنار این تسهیلات تلاش شده است با ارائه خدمات بیشتر همچون اعتبار اسنادی و بیمه تضمین قراردادها، به شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی کمک کنیم.

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت با بیان اینکه دورخیز مناسبی برای ایجاد تحول دیجیتال و هوشمندسازی صنعت نفت با صدور مجوز وزیر نفت برای تشکیل کارگروه مشترک هوشمندسازی در صنعت نفت انجام شده است، گفت: صنعت نفت کشور برای جبران عقب‌ماندگی در زمینه هوشمندسازی و هوش مصنوعی باید حرکتی سریع در این زمینه داشته باشد.

مذاکرات ۴۵۰ میلیون دلاری با طرف‌های خارجی برای صدور تجهیزات

زیدی‌فرد به فعالیت‌های پژوهشی وزارت نفت در زمینه طراحی و ساخت واحدهای مینی‌ال‌ان‌جی و هیدروژن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ میلیون دلار پروژه مشترک با طرف‌های خارجی در زمینه‌های مختلف در مرحله مذاکره داریم، همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی با شرکت‌های روس برای اجرای ۱۵۰ میلیون دلار پروژه پژوهشی مشترک در حال مذاکره هستند.

جلوگیری از واردات ۲۵۰ کالای خارجی

وی بیان کرد: ظرفیت شرکت‌های سازنده داخلی در ایران بسیار بالاست. ازاین‌رو معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت به‌محض اینکه کالایی در کشور به‌صورت کامل بومی‌سازی می‌شود، مقدمات جلوگیری از واردات آن را به‌سرعت انجام می‌دهد. به‌طوری که تاکنون ما توانسته‌ایم جلوی واردات ۲۵۰ تجهیز راهبردی بومی‌سازی‌شده به کشور را بگیریم. این میزان تجهیز، جدا از لیست وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه واردات کالاست.



نام:
ایمیل:
* نظر: