اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۰۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۸
کد خبر: ۱۷۷۵۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 26 April 2020
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد:
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید براینکه افراد دارای فشار خون بالا باید در طول روز کمتر از سه گرم نمک مصرف کنند، گفت: کسانی که دچار فشار خون بالا هستند باید تحت نظر پزشک درمان شوند و داروهای تجویز شده را به موقع استفاده کنند و اگر این افراد قصد روزه داری داشته باشند باید با مشورت پزشک این کار را انجام بدهند.

مصرف زیر سه گرم نمک در روز، برای افراد دارای فشار خونبه گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصرپرس، زهرا عبدالهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، در خصوص تغذیه صحیح در ماه رمضان گفت: رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده‌های افطار و سحری نقش مهمی در حفظ سلامت دارد.

وی با تاکید بر رعایت تعادل و خودداری از افراط در مصرف برخی خوراکی‌ها مثل مواد قندی و چربی ، اظهار داشت:مصرف مواد قندی و نوشیدنی‌های شیرین و غذاهای چرب و پر روغن به علت اینکه باعث تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود، باید از افراط در مصرف این مواد غذایی خودداری کرد.

عبدالهی ادامه داد: در وعده سحری باید مصرف کافی سبزی‌ها، سالاد و سیفی‌جات توجه شود چرا که این  مواد غذایی حاوی آب هستند و در طول روز از کم آب شدن بدن و خشکی دهان پیشگیری می کنند، همچنین این مواد حاوی ویتامین‌هایی هستند که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و عملکرد طبیعی بدن مفید می باشند.

عدم مصرف مواد قندی و نوشیدنی‌های شیرین در سحر

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با بیان اینکه مصرف مواد قندی و نوشیدنی‌های شیرین برای سحری توصیه نمی‌شود،گفت: این مواد باعث تشدید احساس تشنگی در طول روز شده و همچنین مواد غذایی پر ادویه و پر پروتئین نیز برای سحری توصیه نمی‌شود.

عبداللهی در ادامه با توصیه مصرف خرما و مایعات گرم در وعده افطار، گفت: مصرف کافی مایعات بعد از افطار تا سحری نیز به جبران کم آبی بدن کمک می‌کند. رعایت اصول تغذیه صحیح، یعنی کاهش مصرف قند و نمک و چربی، مصرف بیشتر سبزی و میوه و مصرف بیشتر مایعات بعد از افطار به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

وی در ادامه شرط روزه داری برای افراد سالم را رعایت اصول تغذیه ای مناسب دانست و گفت: این افراد باید حتما وعده سحری را بخورند و در وعده سحری و افطاری، نکات تغذیه‌ای را رعایت کنند. همچنین از افطاری تا سحری، میوه و مایعات مصرف کنند.

مدیرکل  ادامه داد: توصیه نمی‌شود کسانی که به ویروس کرونا مبتلا هستند، روزه بگیرند. برخی افراد هم مبتلا شده و حالا بهبود یافته‌اند، اما چون تا ۶ هفته پس از بهبودی احتمال بازگشت بیماری وجود دارد، بر اساس نظر متخصصان عفونی بهتر است این افراد روزه نگیرند. دسته دیگر هم افرادی هستند که بیماری زمینه‌ای مثل دیابت و فشار خون دارند و این افراد هم حتما باید با نظر پزشک معالج اقدام کنند.

وی افزود: برای تقویت سیستم ایمنی بدن، مجموعه مواد غذایی مختلف که در گروه‌های گوناگون غذایی وجود دارد باید به میزان کافی مصرف شده تا سیستم ایمنی بدن به درستی عمل کند و در برابر بیماری‌ها از خود دفاع کند.

ورود پزشکان به رژیم درمانی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره مسائل مطرح شده در مورد ورود پزشکان به رژیم درمانی گفت: این گزارش یک پیش نویس است و باید نظرات مختلف در مورد این گزارش ارائه شود. خیلی از جاهای این گزارش مشکل دارد و باید کار کارشناسی در مورد آن انجام شود. در بخش بهداشت، نیروی کارشناس تغذیه را لازم داریم. زیرا باید مشاوره و خدمت تغذیه به مردم بدهد. کارشناسان تغذیه تخصص رژیم درمانی دارند. این پیش نویس هم مشکلاتی دارد که با آن موافق نیستیم. به دنبال این هستیم که تا سال ۱۴۰۴ نیروهای تغذیه در حوزه بهداشت به میزان کافی داشته باشیم.

اهدای خون در ماه مبارک رمضان

عبداللهی با اشاره به اینکه اهدای خون در ایام ماه رمضان و ایام دیگر به چند فاکتور بستگی دارد که اگر به آن توجه شود، هیچ مشکلی برای اهدای وجود ندارد،تاکیدکرد: اول این‌که فرد سالم باشد و کم خون نباشد. در ماه رمضان نیز که افراد روزه می‌گیرند، اگر اصول درست تغذیه را رعایت کنند، مشکلی برای اهدای خون ندارند.

وی ادامه داد: اگر اهدای خون انجام شد، باید منابع غذایی مثل آهن و اسید فولیک را که برای خون سازی لازم است در وعده غذایی سحری یا افطار مصرف کنند. همچنین باید ویتامین ث کافی نیز که به جذب آهن کمک می‌کند را مصرف کنند. بنابراین مشکلی برای اهدای خون در ایام ماه رمضان وجود ندارد و با رعایت تعادل و تنوع غذایی مشکلی برای افراد ایجاد نمی‌شود

مصرف هیچ مکملی توصیه نمی‌شود

عبداللهی در پاسخ به سوالی درباره برخی توصیه‌ها مبنی بر مصرف مکمل‌ها در شرایط شیوع کرونا اظهار کرد: مصرف هیچ مکملی را در این شرایط توصیه نمی‌کنیم. باید پروتئین‌ها و املاح معدنی و ریزمغذی‌ها از برنامه روزانه غذایی باید تامین شود و هیچ توصیه‌ای برای مصرف مکمل نداریم. مگر برای افرادی که دچار کمبودهایی هستند و برای رفع این کمبودها افراد به مکمل‌های دارویی نیاز داشته باشند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به نظارت بر غذای کادر درمان در شرایط کرونایی، گفت: اگر تغذیه درستی برای کادر درمان وجود نداشته باشد، سیستم ایمنی بدن آنها تضعیف شده و احتمال ابتلا به بیماری را خواهند داشت. یعنی هم خود کادر درمان و هم محیط باید در این زمینه حمایت کند.

وی گفت: در معاونت درمان، دفتر مدیریت بیمارستانی وجود دارد که همه مسائل بیمارستان‌ها و تغذیه کادر درمان و پرسنل و نوع خدمات بخش غذایی را تحت نظر دارد. بنابراین این نظارت بر غذای مصرفی کادر درمان قطعا وجود دارد.

ضدعفونی کردن مواد غذایی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره ضدعفونی کردن مواد غذایی اظهار کرد: مواد غذایی که بسته بندی دارند که حتما باید بسته بندی آن ضدعفونی شود. در مورد ضدعفونی خرما هم اولین توصیه این است که بسته بندی باشد و فله‌ای نباشد. زیرا مواد غذایی که فله هستند ممکن است آلودگی داشته باشند. خود خرما را که نمی‌شود ضدعفونی کرد، اما می‌توان خرمای ضدعفونی خرید و از جعبه در آورد و در ظرف تمیز ریخت و بعد از آن استفاده کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه با خوردن مواد غذایی به ویروس کرونا مبتلا نمی‌شویم، گفت: زیرا غذا یا پخته می‌شود که ویروس در اثر حرارت از بین می‌رود. وقتی هم که میوه را می‌خوریم، اسید معده باعث می‌شود که ویروس از بین برود. اگر دست ما به ویروس کرونا آلوده باشد و میوه به ویروس آلوده شود، تماس آن ویروس با دهان منجر به آلودگی می‌شود.

مصرف زیر سه گرم نمک در روز برای افراد دارای فشار خون

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به سوال عصرپرس مبنی براینکه افراد دارای پرفشاری خون چگونه می توانند روزه بگیرند، گفت: کسانی که دچار فشار خون بالا هستند باید تحت نظر پزشک درمان شوند و داروهای تجویز شده را به موقع استفاده کنند و اگر این افراد قصد روزه داری داشته باشند باید با مشورت پزشک این کار را انجام بدهند.

وی درادامه با تاکید بر حذف نمکدان برای افراد دارای فشار خون بالا، گفت: این افراد علاوه بر مصرف دارو باید نکات تغذیه‌ای را هم رعایت کرده و در طول روز کمتر از سه گرم نمک مصرف کنند و از مصرف برخی مواد غذایی که دارای نمک پنهان هستند خودداری کرده و همچنین نباید از فست فودها که مملو از نمک و چربی هستند استفاده شود.


خبرنگار: پروین مرادی

دبیر: وجیهه مرادی
نام:
ایمیل:
* نظر: