اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۱۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۲
کد خبر: ۳۸۴۶۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۱۲ تير ۱۴۰۳ - 02 July 2024
معاون بهداشت وزارت بهداشت خبر داد:
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از اردیبهشت امسال تاکنون ۱۳۸ مورد ابتلا به تب دنگ شناسایی شده که بیشتر از کشورهای امارات، پاکستان، عراق و غیره بوده و فقط هفت مورد ابتلا از داخل کشور بوده است.
ابتلای ۱۳۸نفر به تب دنگی درکشور/ اقدامات وزارت بهداشت برای رصد پشه آئدسبه گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصرپرس، حسین فرشیدی روز سه شنبه در نشست خبری که در محل ستاد برگزار شد، اظهار کرد: تمام معاونت‌های وزارت بهداشت برای مبارزه با پشه آئدس درگیر هستند. سهم وزارت بهداشت برای مبارزه با پشه آئدس حدود ۲۰ درصد است و تمام ارگان‌ها و سازمان‌هایی نظیر گمرک، نیروهای مسلح و ... در این زمینه فعال هستد. تمام ارگان‌ها و سازمان‌ها باید وزارت بهداشت را یاری کنند.

وی در این نشست با بیان اینکه موضوع تب دنگی بسیار مهم است و باید بسیار به این موضوع توجه شود،  گفت: نظام مراقبت پشه آئدس در سال ۹۵ درکشور تشکیل شد؛ در حالی که این پشه در ایران وجود نداشت. نظام مراقبت در سال ۹۸ توانست تخم پشه آئدس را در بندر لنگه کشف کند. نظام مراقبت در زمانی که تشکیل شد، دستورالعمل‌های درمانی مربوط به تب دنگی را مطرح کرد و این موضوع در کانون توجه سازمان بهداشت جهانی قرار گرفت.

فرشیدی بابیان اینکه  ایران نخستین کشوری بود که توانست پشه آئدس را کشف کند؛ گفت:تمام کارشناسان در حال رصد و پایش برای کشف پشه آئدس هستند. این در حالی که بیماری تب دنگی در ایران وجود نداشت.

وی ادامه داد: سال ۹۸ پشه آلوده در شهرستان لنگه استان هرمزگان پیدا و موضوع با حساسیت توسط وزارت بهداشت پیگیری شد که با اقدام‌های گسترده و راهبرد فعال این وزارتخانه برای پیدا کردن بیماران از سال ۹۸ تا ۲۶ اردیبهشت امسال با وجود تست‌های مختلف، هیچ بیماری فعالی که از داخل کشور مبتلا به بیماری شده باشد، در کشور وجود نداشت.

فرشیدی گفت: ۲۶ اردیبهشت امسال متاسفانه تعدادی از بیماران مبتلا به تب دنگی از امارات وارد کشور شدند و طی چند هفته تعدادی بیمار مبتلا به تب دنگی در تعدادی از استان‌های جنوبی شناسایی شد. این پشه گزش و خون‌خواری را انجام می‌دهد و پیش از اینکه خون‌خواری را انجام دهد یک ماده تولید می‌کند که آن ماده آلوده است.

وی با اشاره به مقررات سازمان جهانی بهداشت گفت: یک بیماری که می‌تواند تبدیل به پاندمی شود باید گزارش شود اما امارات درباره شیوع این بیماری گزارشی ارائه نداده بود. از ۲۶ اردیبهشت تا به امروز، ۱۳۸ نفر به تب دنگی مبتلا شده‌اند که از این تعداد فقط ۷ نفر در داخل مبتلا و مابقی وارداتی هستند. از پاکستان 4 مورد و بنین و عمان هرکدام یک مورد و امارات نیز ۱۲۵ مورد ابتلا به کشور وارد شده‌اند. تا اوایل خرداد ماه، هیچ مورد انتقال داخلی نداشته‌ایم. در این بازه زمانی نیز یک نفر به دلیل ابتلا به تب دنگی فوت کرده است.

فرشیدی گفت: تعداد ۷ مورد ابتلای داخلی بیانگر این است که بیماری را به خوبی کنترل کرده‌ایم. پشه آئدس در بندر خمیر و شهرستان سیریک در استان بوشهر شناسایی شد اما در حال حاضر پشه در این شهرها وجود ندارد. وضعیت تب دنگی در کشور امارات مساعد نیست به نحوی که بیمارستان ایرانیان در این کشور هیچ تخت خالی ندارد.

وی با اشاره به ضرورت به‌سازی محیط جهت مقابله با پشه آئدس گفت: باید از جمع شدن آب در محل زندگی خودداری کرد؛ چرا که این پشه قابلیت تخم‌گذاری در یک قاشق آب را هم دارد؛ در حالی که آب خروجی از کولرها در مناطق جنوبی زیاد است. میزان بارش باران نیز در افزایش این پشه بسیار اثرگذار است و میزان ماندگاری آن زیاد است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: این پشه به گزش انسان علاقه دارد و تا زمانی که خونخواری نکند از کار خود دست نمی‌کشد.

فرشیدی گفت: پشه‌های آلوده در استان‌های بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به ویژه چابهار شناسایی شدند که بنابراین در استان‌های همجوار مانند فارس، خوزستان و کرمان نیز احتمال وجود پشه آلوده وجود دارد؛ خوشبختانه اگرچه بیماران آلوده‌ای شناسایی شده‌اند اما تا کنون پشه آلوده در این سه استان وجود نداشته است.

وی ادامه داد: پشه «آئدس ایجیبتی» در استان‌های بوشهر، هرمزگان و سیستان‌وبلوچستان کشف شده است. عمده موارد استان سیستان و بلوچستان مربوط به شهر چابهار است. همچنین پشه «آئدس آروپکتوس» در استان‌های شمالی کشور از جمله گیلان کشف شده است. منشاء ورود و بیماری‌هایی که توسط این دو پشه ایجاد می‌شود نسبت به یکدیگر متفاوت است. این بیماری در کشورهای فرانسه و ایتالیا نیز طی سال‌های گذشته اتفاق افتاده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیhن اینکه واکسن بیماری تب دنگی در حال سپری کردن مراحل کارآزمایی بالینی است، اظهار کرد: واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است. البته ایران به واکسن تب دنگی نیاز ندارد؛ واکسن برای کشورهایی است که شرایط نامساعدی دارند.

فرشیدی درباره میزان مرگ و میر تب دنگی گفت: میزان مرگ و میر تین بیماری مانند کرونا نیست و میزان مرگ و میر ناشی از تب دنگی حدود یک تا ۲ درصد است.

وی با بیان اینکه باران در گسترش پشه آئدس اثرگذار است، گفت: به‌سازی محیط از گسترش پشه آئدس جلوگیری می‌کند. همچنین گرمای فصل تابستان برای کنترل پشه آئدس بسیار اثرگذار است.

فرشیدی با بیان اینکه از روش‌های مختلف برای کنترل پشه آئدس استفاده می‌کنیم، گفت: علاوه بر مه‌پاشی و سم‌پاشی از روش‌های نوین مانند عقیم‌سازی حشرات استفاده می‌شود. وزارت بهداشت با سازمان انرژی اتمی مذاکراتی و توافقاتی حاصل کرده و عقیم‌سازی حشرات از ماه آتی آغاز می‌شود. همچنین کنترل پشه آئدس با استفاده از باکتری یک روش برای کنترل پشه است.

وی با بیان اینکه خبرنگاران در عرصه اطلاع رسانی پشه آئدس و تب دنگی نقش موثری دارند، گفت: وزارت بهداشت به دنبال ترساندن مردم نیست و در جهت پیشگیری از این بیماری گام برمی‌دارد. اگرچه کشور امارات از منظر تکنولوژی نسبت به ما عقب‌تر نیست اما ا با اقدامات متعدد توانسته‌ایم این بیماری را کنترل کنیم. امارات دارای یک دستگاه برای شناسایی بیماری تب دنگی است؛ اما این دستگاه را در اختیار ما قرار نمی‌دهد. پس از اینکه بیماری تب دنگی در بندر لنگه شناسایی شد ۲۰ درصد از ظرفیت بیمارستان این شهر به این بیماری اختصاص یافت.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز گفت: در حال حاضر پشه های ائدس به علت گرمای هوا در خانه ها مستقر شده و با خنکی هوا بیرون می آیند و همه گیری بیماری تب دانگ در شهریور و مهرماه آغاز می شود و باید مردم نسبت به هشدارهای وزارت بهداشت توجه کنند.

شهنام عرشی اظهار داشت : اکنون در کیش و قشم این پشه ها هستند هر چند هنوز انتقال محلی گزارش نشده است، ضرورت دارد افراد از اسپری ها یا محلول های دور کننده های پشه و یا از پشه بند استفاده کنند.

عرشی با بیان اینکه در مشهد و قم پشه ائدس پیدا شده است، اظهارداشت: اقدامات بهداشت محیطی و کنترل ناقلین خیلی شدید باید در استانهای جنوبی و درگیر انجام شود، بهسازی، آموزش و سم پاشی در این استانها توسط کارشناسان بهداشت محیط ضروری است.

وی تاکید کرد: ۱۲۵ بیمار تب دنگ در کشور امارات مبتلا شده و به ایران آمدند با توجه به تحریم و کمبود امکاناتی که داریم تلاش می کنیم که اقدامات اساسی را در رابطه با مقابله با این بیماری انجام دهیم.

وی افزود: اکنون سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان پرخطر هستند و در استانهای شمالی به علت نوع پشه آئدس قدرت آلودگی کمتر است، اکنون رفت و آمد به کشور امارات زیاد است، پشه های ما آلوده شدند، وقتی پشه هست و آلوده شده دیر یا زود همه گیری خواهیم داشت .



خبرنگار: محسن ولی زاده
نام:
ایمیل:
* نظر: