اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۸
کد خبر: ۳۲۹۰۰
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - 24 January 2023
وزیر بهداشت گفت: مسئله مهمی که باید به آن توجه شود پیشگیری از بیماری‌هاست که در طب امروزه خیلی به آن توجه نمی‌شود. با گذشت زمان سبک زندگی انسان ناسالم‌تر می‌شود و بنابراین با ارتقای سوادآموزی سلامت باید سرمایه‌گذاری خوبی در زمینه اصلاح سبک زندگی داشته باشیم.
عین‌الهی:اصلاح سبک زندگی نیازمند سرمایه‌گذاری‌های مناسب استبه گزارش خبرنگار عصرپرس، بهرام عین‌اللهی در سومین جشنواره طب ایرانی اظهار کرد: علم پزشکی امروزه مبتنی بر تشخیص و درمان دارویی شده است. این در حالی است که بزرگ‌ترین تجارت دنیا بعد از نفت، دارو و کارتل‌های دارویی است که این فرهنگ را در مردم ایجاد کردند که تنها راه درمانی، دارو است چون مافیای دارو در تمام دنیا وجود دارد و اینها سودهای کلانی دارند به دست می‌آورند و به این علت این روزها باید علم پزشکی راه‌های نوین سلول‌تراپی، تحقیقات ژنتیک و... را پیدا کند.

وی افزود: امروزه احتیاج به جهش‌های علمی و راهکارهای جایگزین دارو داریم و مطلق‌گرایی در حوزه درمان بیماری‌ها صحیح نیست. استفاده از سلول‌درمانی و ژن‌درمانی و سلول‌های بنیادی می‌تواند تحول عظیمی ایجاد و مصرف دارو را کم کند.

وی ادامه داد: از وزیر آموزش و پرورش تقاضا داریم با ارتقای سوادآموزی سلامت، به کاهش مصرف دارو و اصلاح فرهنگ غلط تغذیه کمک کند.

وزیر بهداشت گفت: مسئله مهمی که باید به آن توجه شود پیشگیری از بیماری‌هاست که در طب امروزه خیلی به آن توجه نمی‌شود. با گذشت زمان سبک زندگی انسان ناسالم‌تر می‌شود و بنابراین باید سرمایه‌گذاری خوبی در زمینه اصلاح سبک زندگی داشته باشیم. به وزیر آموزش و پرورش پیشنهاد می‌دهیم زنگ سلامت را راه‌اندازی کند و توصیه ما این است که نسبت به تدوین کتاب درسی سلامت و ارتقای سوادآموزی سلامت اهتمام داشته باشند.

وی با اشاره به خدمات وزارت بهداشت در ایام کرونا تصریح کرد: امروزه فضای مجازی، الگوهای کاذبی را به دانش‌آموزان معرفی می‌کند اما ما حدود 300 شهید مدافع سلامت داشتیم که باید الگوی دهه هشتادی‌ها و دانش‌آموزان ما باشند.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در شاخص‌های سلامت جمهوری اسلامی ایران با فاصله بسیار زیادی از سایر کشورهای جهان قرار دارد و جزو کشورهای برتر است و هیچ درمانی نیست که در سایر کشورها انجام شود و ما توان انجامش را نداشته باشیم.

عین‌اللهی بیان کرد: طب ایرانی را به‌عنوان یک میراث گرانبها از نیاکان خود داریم و کتب معتبری نیز در این زمینه تولید شده است و در شرایطی که دشمن سعی دارد هویت ایرانیان را از بین ببرد، طب سنتی یکی از مواردی است که می‌تواند برای ما هویت ایجاد کند و نشان می‌دهد زمانی که غربی‌ها هیچ چیزی نداشتند ما طب داشتیم.

وی افزود: توجه طب ایرانی به پیشگیری و رعایت اصول تغذیه و... از نکات مهم آن است که امروزه در جامعه جهانی هم این مطالب مطرح می‌شود. خوشبختانه با تلاش دوستان ما امروزه توانستیم طب ایرانی را رتبه چهارم جهان داشته باشیم.

وزیر بهداشت درباره دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه طب سنتی تشریح کرد:طی یکسال گذشته دو رشته مرتبط را در دانشکده طب ایرانی با موافقت اولیه و اصولی تدوین کردیم، فاز اول ادغام طب ایرانی در نظام شبکه بهداشتی ذیل ۱۴ دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفته است، از تولید داروهای سنتی با رویکرد علمی حمایت کردیم. ما چیزی به نام دارونامه طب سنتی در کشور نداشتیم اما سازمان غذا و دارو اولین بار این دارونامه را منتشر کرد و این یک مستند علمی خود را ارائه می‌دهیم، ۲۲ راهنمای بالینی طب سنتی تدوین کردیم. همچنین ویزیت متخصصین طب ایرانی را تحت پوشش بیمه بردیم ولی لازم است تا پوشش بیمه‌ای بخصوص در زمینه داروها وجود داشته باشد.

وزیر بهداشت یادآور شد: در حال حرکت به‌سوی افزایش بار بیماری‌های غیرواگیر هستیم و طب سنتی می‌تواند برای پیشگیری از این بیماری‌ها مورداستفاده قرار بگیرد. اگرچه موافق نام طب ایرانی هستم اما توصیه می‌کنم که اسلام را از طب ایرانی و سنتی جدا نکنید. یکی از مزیت‌های طب ایرانی این است که پیشکسوتان طب ایرانی، افراد متدینی هستند و بنابراین علاوه بر سلامت جسمانی، به سلامت معنوی و تأثیر دعا بر بهبود بیماران نیز می‌توان توجه کرد.

خبرنگار: وجیهه مرادی
نام:
ایمیل:
* نظر: