اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۴
کد خبر: ۳۱۸۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - 29 May 2017
از ابتدای امسال تاکنون 31 مورد تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شده است که از این تعداد سه مورد فوت شدند.

تبی با 3 کشتهبه گزارش سرویس بهداشت و سلامت خبرگزاری عصرپرس، محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اعلام این خبر افزود: این بیماری سال ها است که در کشور وجود داشته و جای نگرانی نیست زیرا آمار با سال های گذشته تفاوتی ندارد.

وی با اشاره به اینکه امکان ابتلای این بیماری برای کسانی که مستقیم با دام زنده سرو کار دارند یا در کشتارگاه ها و قصابی ها کار می کنند بیشتر است، افزود: مناطق مرزی شرقی نیز به دلیل قاچاق دام مناطق پرخطر ابتلا به این بیماری هستند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فوت شدگان بر اثر این بیماری نیز باید با شرایط ویژه ای دفن شوند اما همه مراحل شرعی درباره آنها رعایت می شود.

تبی با 3 کشته

گویا با اشاره به اینکه سر درد، تب، لرز، درد عضلات پشت پا، تهوع، استفراغ و گلو درد از علائم اولیه ابتلا به کریمه کنگو است ادامه داد: پس از 3 روز از ابتلا به این ویروس علائم پیشرفته به صورت خون ریزی از دهان، لثه، زیرپوستی، دستگاه گوارش، دستگاه تناسلی و ادراری آغاز می شود که احتمال مرگ بیمار در این زمان وجود دارد.

وی با بیان این که بیماری تب کریمه کنگو در صورتی که زود تشخیص داده شود، قابل درمان است و داروی این بیماری در کشور موجود است ، گفت: مردم گوشت را از مراکز معتبر مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند و این بیماری از طریق گوشت پخته شده انتقال نمی یابد.

این مسئول در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی همانند مقام عالی وزارت خانه اش از رسانه ها خواست تا با اطلاع رسانی جامع مانع از ایجاد ترس میان مردم شوند.


تبی با 3 کشته

مصاحبه وزیر بهداشت


دکتر محمدمهدی گویا درخصوص بیماری تب کریمه کنگو که اخیرا در برخی نقاط کشور مشاهده شده است، گفت: بیماری تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که جزو دسته تب های خونریزی دهنده ویروسی محسوب می شود.

وی با بیان این که بیماری تب کریمه کنگو بیماری مهمی است، چراکه مرگ و میر بالایی دارد، گفت: عفونت تب کریمه کنگو از طریق تماس با حیوان آلوده به صورت مستقیم و غیر مستقیم، به انسان منتقل می شود.

این مقام مسئول در توضیح این مطلب گفت: زمانیکه انسان با ترشحات و خون بدن حیوان آلوده تماس پیدا می کند، بیماری به صورت مستقیم منتقل می شود. اما در روش غیر مستقیم، کنه ای که روی بدن حیوانات اهلی وجود دارد، از خون دام آلوده تغذیه می کند و آلوده می شود و چنانچه این کنه، روی بدن انسان قرار گیرد، می تواند آلودگی را منتقل کند.

دکتر گویا راه سومی را نیز برای ابتلای انسان به این بیماری مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر انسانی که ویروس را دریافت کرده، در مواجهه با انسان دیگری قرار بگیرد، از طریق ترشحات خونی و بدنی خود، بیماری را منتقل می کند که این روش انتقال در بیمارستان ها رخ می دهد و کادر درمان در معرض این نوع ابتلا قرار دارند.

تبی با 3 کشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو در 30 درصد موارد حتی با اقدامات درمانی با مرگ و میر مواجه بوده و کشنده است. این بیماری درمان دارد و داروی آن در کشور موجود است. چنانچه زود تشخیص داده شود، قابل درمان است.

دکتر گویا گفت: قصاب ها و افرادی که مستقیم با دام سروکار دارند، یا در کار ذبح دام هستند، ، یا افرادی که دام را در منزل یا مجاورت منزل خود نگهداری می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند.

وی با توصیه به زنان خانه دار  اضافه کرد: چنانچه گوشت از منبع نامطمئن تهیه شود، احتمال ابتلا به بیماری افزایش پیدا می کند. ذبح کنار خیابانی و خرید آن؛ خطرناک است. این گوشت ها مورد تایید سازمان دامپزشکی نبوده و ممکن است آلوده باشد بنابر این گوشت مورد تایید سازمان دامپزشکی و مراکز معتبر مشکلی ندارد.

وی با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو با گرمای هوا رابطه مستقیم دارد، فصل تابستان و بهار را مولد بیشترین مبتلایان معرفی کرد و گفت: بیماری از طریق گوشت پخته شده انتقال پیدا نمی کند. خوردن راه انتقال بیماری نیست.ضمن این که بعید است که در کشور ما کسی گوشت خام بخورد.

دکتر گویا گفت: افرادی که در کشتارگاه ها کار می کنند، باید از دستکش و چکمه و روپوش استفاده کنند، درواقع رعایت بهداشت فردی تنها راه پیشگیری از ابتلا به بیماری است. کادر بهداشتی و درمانی نیز که با بیماران سروکار دارند نیز باید بهداشت و حفاظت فردی را طبق دستورالعمل رعایت کنند.

نام:
ایمیل:
* نظر: